jorko78 4 #1 Публикувано 6 Април, 2016 Здравейте колеги, от два дни се боря с един проблем с климатика на моя акорд 7- (К20А6 мотор) - и реших да опиша проблема и какво бе решението , дано да съм полезен на някой.Проблема:Климатика прекъсваше работата си ту се включва ту се изключва - като се слючваше особенно като минавах през неравности и бабуни по пътя. В началото си мислех, че е някоя хлабава връзка, разглобих и напръсках със спрей връзките на захранването и на пресостата - направих един тест драйв и ситуацията е същата, това не оправи нещата, после проверих релето и крачета му и те бяха добре никакъв нагар, за всеки случай направих едно проучване в нета на това, което доста се доближаваше до моят проблем - и как да диагностицираме релето Вадя мултицета - повтарям измерването от клипа и имем победител - същото това реле 15670-0-2680 12v Следва едно търсене по магазинте в пловдив - няма и няма намерих само едно на Vemark (от Викиват) и едно испанско но с5 крачета вместо с 4-ри, гледам схемата и сеоказва че 5-то краче не свързано и смело го отрязах - машината работи няма дертове - да не говорим че новото е 2-пъти по-високо това ще има и по-добра индуктивност на намотката. Дано да съм бил полезен - и безаварийно на всички 4 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #2 Отговорено 21 Април, 2016 Поздравления и благодарности , колега, че си споделил решението след като си оправил проблема! И при мен се оказа същия проблем. Явно е често срещано. Намерих също и още по-евтин вариант на релето в Китай - 1,66$ с безплатната доставка. Проблема там е чакането (20-тина дни). Номера на частта е 39794-SDA-A03 или 39794-SDA-A05 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
madrigal 15 #3 Отговорено 26 Април, 2016 Браво и благодарско за желанието да споделиш решението на проблема! Имайте впредвид, че OMRON си е OMRON все пак. Китайчетата от Викиват може да съвпадат като корпус, но колко ще държат е друг въпрос. За тази разлика в цените, обаче, си струва човек да си купи 3-4 релета и да ги сменя в случай на нужда. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
rollin 463 #4 Отговорено 27 Април, 2016 Този проблем съм го имал и аз преди 7-8 години в едно VW Polow 2002г Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
policeman 1058 #5 Отговорено 27 Април, 2016 Аз на Сивик 8 сложих реле от ЦРВ 1г. -Митсуба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
gax 2 #6 Отговорено 11 Май, 2016 Получих си китайската доставка. Релетата си работят. Има щампа Omron g8hl-h71. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
JapCar 304 #7 Отговорено 11 Май, 2016 Получих си китайската доставка. Има щампа Omron g8hl-h71. По принцип Omron си е "мерцедеса" на релетата (и не само), та би трябвало където и да са правени, да са читави. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове