moondevil 4 #1 Публикувано 27 Март, 2016 Здравейте колеги от скоро като я по настъпя отвън и в купето мирише яко на масло. Гарнитурата на главата пропуска леко това е факт но това се получава само след като и поизпъна кокалите. Колата е civic d15z6. Възможно ли да е пукнат колектор или нещо друго. Вярно колата си е юбилярка 20год, но е адски здрава и искам да си я оправя. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Георги 68 #2 Отговорено 30 Март, 2016 Здравей, колега! Има ли сериозна загуба на масло? Мотора припушва ли когато я ръчкаш във високите обороти? Съмнявам се миризмата на масло да е от теча от гарнитурата на капака на клапаните освен, ако маслото не се стича по нагорещения изпускателен колектор и от там да идва тази миризма. Аз до скоро имах теч от Втек клапана и цялата ми скоростна кутия беше олята в масло, но миризма не съм усетил. Относно спукания колектор предполагам имаш предвид за изпускателния, но ако е пукнат ще има миризма на изгорели газове и работата на мотора ще е по-шумна. Огледай си тръбичката за картерна вентилация да не е пукната, тя е тази, която излиза горе от главата и влиза в интейка (гумената тръба на въздушния филтър). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #3 Отговорено 11 Април, 2016 Гарнитурата ма капака съм я сменил не пуска масло, гарнитурата на главата пуска по малко но мил съм двигателя да видя дали ще изчезне миризмата но не при ръчкане мирише си. За тръбичката не съм я гледал но ще го направя мерси за отговора. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
B.Pavlov 188 #4 Отговорено 11 Април, 2016 Според мен ти е от витека теча не от гарнитурата Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #5 Отговорено 11 Април, 2016 Ами на 10000 да долея 1л това когато я карам аз.Но колата се кара от жена ми в града а тя не и дава много много зор.,затова може и да не се наложи да доливам. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #6 Отговорено 11 Април, 2016 Може и да бъркам не съм много сигурен. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #7 Отговорено 11 Април, 2016 moondevil,сигурен ли си че гарнитурата на главата ти пуска странично масло Я огледай по -хубаво откъде омаслява.Да нямаш повишено картерно налягане -знаеш от какво и като я опънеш и да фърга от някъде .На старата англичанка миришеше така на масло по едно време и капеше масло от гарнитурата на картера на изпускателна тръба на гърнето ,дозатегнах гайките и изчезна завинаги .Огледай пак хубаво. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
moondevil 4 #8 Отговорено 12 Април, 2016 Мерси борко ще погледна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове