Jump to content
gamencerista

Ниски обороти на газ. Сивик д14а3

Recommended Posts

Колеги четох доста от темите но така и не стигнах до решение на проблема. Когато колата загрее оборотите падат около и под 500 и на газ дори се случва колата да изгасне. Пробвах с регулиране от тук

Image%2023-2.png 

има временно решение примерно обороти ги наглася на бензин, когато прехвърля на газ и подам газ няколко пъти отново падат около 500.

Ходих на газ сервиз вчера, казаха ми че имало проблем в единия инжектор и ме посъветваха да сменя рейката с 4те инжектора за да имам гаранция. Смених я но проблема остана, дори стана по шумна колата и трака като луда отпред.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Утре ще го пробвам, дано да стане че газаджиите искат сега да сменя и изпарителя.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Почистих го днес обилно с кореселин и с въздух под налягане, излезе адски много чернилка. Монтирах го и не се оправи проблем, след това чух че възд. филтър не ми работи като хората. Беше зад една кутия и какво да видя турски YED пред умирачка. Махнах го и оборотите леко се вдигнаха. След секунди пак паднаха около 500. Запучих леко тръбата с ръка ( без филтър ) и след като я махнах колата вдигна обороти, след малко пак ги свали. Пак направих вакуум и ги нормализира за момент и пак падат. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След почистването трябва да се ресетне ЕКУ-то .И при нужда да се регулират оборотите както е описано в менюала. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега свалих клемата, Ще я закача утре сутринта, а оборотите се регулират от болта за права отверка, но четох че трябва да е на студен мотор така ли ?

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе не е точно там да въртиш за оборотите на гйотора, че моо и да и догараш мноо фешън разход.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конектора на иацевето.но на д14 не е същото

Редактирано от fenabg

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хм, ще пробвам утре а ти ме съветваш да внимавам с регулирането на тоя винт ли ? Диагностика ще покаже ли нещо ако я закарам.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега бях в гаража, правя каквото трябва, мотора държи около 900 оборота без фарове и парно, след като покарам 1-2 км и оборотите пак падат на 500.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ей нямаш търпение сама са си се обучи след като си я занулил и това е...покарай 2дни поне само на бензин и сама ще ги вдигне над 500

Редактирано от ivko_1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...