Слави CR-V 488 #1 Публикувано 20 Януари, 2016 Колеги някои свалял ли е бравата на шоф. врата, моята сега в студа взе да праи номера бутона за отключане и заключане почти блокира. Днес свалих кората но акъла ми не побира как ще излезе машинката, точно пред нея е водача на стъклото, в долната му част има едно болтче но и да го развиеш тва само позволява водача да се мести малко насам натам, но самата машинка си е бая голяма и идея си нямам как ще излезе, а трябва да я сваля че иска профилактика маи маи Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #2 Отговорено 20 Януари, 2016 То това ако е -15 градуса е голям риск да го правиш. Иначе когато развиеш болта на водача на стъклото, ако няма горен (същият болт) изтегляш надолу водача на съклото и той се откача от шлиц в който е влязъл. Не помня при теб точно , ама може уплътнението да се измъкне от желязото и да си остане там. Това не е проблем после пак се нанаизва. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #3 Отговорено 20 Януари, 2016 (Редактирано) Слави, правил съм това упражнение, ама преди 6 г., и предвид ЕГН-то ми, простатата ... ъъъъ, паметта ми вече изневерява. Не мога се сетя дали не се махаше и водещата шина, както каза Docev. п.п. Колегите от Магаданския Институт, какво казват, че PDF-ът им е в другия ми компютър. Редактирано 20 Януари, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #4 Отговорено 20 Януари, 2016 В пдф-а поне руския дават само за задната врата да ги ева Иначе водача със сигурност няма болт горе, аз сега няма да я свалям де в тоя студ само разглобих за всеки случаи че ако стане нещо да се прецака да мога да си отворя вратата поне Има и една дебела щанга към бравата дето с нея отваряш вратата, придава движението от дръжката към бравата, и там горе дето е закачена щангата също се чудя как ли ще я извадя, щото не е като тея другите така с натискане и завъртане на скобичката ми е някъв друг чишит. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #5 Отговорено 20 Януари, 2016 (Редактирано) Сещам се, за какво говориш, ама ми е леко мъгливо. Тази щанга, от външната дръжка към бравата, мисля, че откъм дръжката е "S"-образна и просто минава през отвор в палеца на дръжката. Сваля се с леко завъртане, но след демонтиране на външната дръжка. Откъм бравата мисля, че завършваше с резба, която се защипва в метална щипка. Не помня дали тази щипка се въртеше, обаче тя се явява един вид регулиране на луфта между дръжката и бравата. Значи, ако не се лъжа, тази щанга първо се отщипва от бравата и остава да виси на палеца на външната дръжка. edit: Сетих се, къде имам скица: Значи, точно обратното е - резбата е горе при дръжката. Щангата излиза заедно с щипката (позиция 19), и остава на бравата. Другата щанга, която се вижда е тази между ключа и бравата. Тя е с онези завъртащите са щипки - позиция 6/7. Всички щанги заедно с бравата Редактирано 20 Януари, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #6 Отговорено 20 Януари, 2016 Ако се отщипва от бравата хубаво, само дето не се ли махне водача нищо не се види и никъв достъп няма. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #7 Отговорено 20 Януари, 2016 (Редактирано) Виж edita Сигурно е така, даже си мисля, че за да махнеш водещата шина, преди това май трябва да махнеш стиклото Пак edit: А за да отщипеш горните щипки, май се изваждаше външната дръжка, за да имаш достъп до щипките отвън Още edit: Щипка 19 e с пластмасови крачета, които лесно влизат в отвора на палеца на дръжката. За да я извадиш обаче трябва да ги събереш, с клещи например, и да ги избуташ през отвора Редактирано 20 Януари, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
docev 449 #8 Отговорено 20 Януари, 2016 Не стъклото не се маха. Само водача ( шината). Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #9 Отговорено 20 Януари, 2016 Тази 19 ката и мен така ми се стори че се измъква ама от пред маи маи има контрички, виж как почваш да се сещаш лека по лека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #10 Отговорено 20 Януари, 2016 (Редактирано) Като каза, че се сещам, зех, че се сетих Външната дръжка, съответно щипките на щангите се падат зад стъклото. Затова ми се мотаят мисли за сваляне на стъклото или дръжката - за да отщипеш горните щипки edit: Или пък аз съм правил нещата по трудния начин, навремето, когато бях чукча, т.е. вадя отвертките и клещите и се бухам в ламарината. Няма форум, няма ръководства, еееех .......... Редактирано 20 Януари, 2016 от Krasi-mir Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #11 Отговорено 20 Януари, 2016 Не бе не са зад стъклото, виждат си се без дерт Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1556 #12 Отговорено 20 Януари, 2016 Да са е......... у чукчата, па не познах Отиде ми репутацията Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #13 Отговорено 20 Януари, 2016 споко ве, то от ся на татъка все на зад да вървиш не може да ти отиде репутацията Интересно одеве бачкаше добре, аз я напръсках обилно с ВД след като неможах да я сваля но все пак не затворих кората Утре в студа ще си покаже Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Слави CR-V 488 #14 Отговорено 21 Януари, 2016 След вчерашното обилно пръскане с ВД днес сабалян при - 9 се отвори без проблем, което някакси убива мерака ми да си играя да свалям бравата в тея студове Наи много да сваля кората и на задната врата че и там чат пат прави номера. Видимо не личи машинките да са се мокрили че от тва да е проблема. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове