Jump to content
Слави CR-V

Сваляне бравата на шоф. врата?

Recommended Posts

Колеги някои свалял ли е бравата на шоф. врата, моята сега в студа взе да праи номера бутона за отключане и заключане почти блокира. Днес свалих кората но акъла ми не побира как ще излезе машинката, точно пред нея е водача на стъклото, в долната му част има едно болтче но и да го развиеш тва само позволява водача да се мести малко насам натам, но самата машинка си е бая голяма и идея си нямам как ще излезе, а трябва да я сваля че иска профилактика маи маи :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това ако е -15 градуса е голям риск да го правиш.

Иначе когато развиеш болта на водача на стъклото,

ако няма горен (същият болт) изтегляш надолу водача на съклото

и той се откача от шлиц в който е влязъл. Не помня при теб точно ,

ама може уплътнението да се измъкне от желязото и да си остане там. 

Това не е проблем после пак се нанаизва.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слави, правил съм това упражнение, ама преди 6 г., и предвид ЕГН-то ми, простатата ... ъъъъ, паметта ми вече изневерява. Не мога се сетя дали не се махаше и водещата шина, както каза Docev.

п.п. Колегите от Магаданския Институт, какво казват, че PDF-ът им е в другия ми компютър.

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В пдф-а поне руския дават само за задната врата да ги ева :) Иначе водача със сигурност няма болт горе, аз сега няма да я свалям де в тоя студ само разглобих за всеки случаи че ако стане нещо да се прецака да мога да си отворя вратата поне :) Има и една дебела щанга към бравата дето с нея отваряш вратата, придава движението от дръжката към бравата, и там горе дето е закачена щангата също се чудя как ли ще я извадя, щото не е като тея другите така с натискане и завъртане на скобичката ми е някъв друг чишит.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сещам се, за какво говориш, ама ми е леко мъгливо. Тази щанга, от външната дръжка към бравата, мисля, че откъм дръжката е "S"-образна и просто минава през отвор в палеца на дръжката. Сваля се с леко завъртане, но след демонтиране на външната дръжка. Откъм бравата мисля, че завършваше с резба, която се защипва в метална щипка. Не помня дали тази щипка се въртеше, обаче тя се явява един вид регулиране на луфта между дръжката и бравата. Значи, ако не се лъжа, тази щанга първо се отщипва от бравата и остава да виси на палеца на външната дръжка.

edit:

Сетих се, къде имам скица:

post-13558-0-02639200-1453301779_thumb.png

Значи, точно обратното е - резбата е горе при дръжката. Щангата излиза заедно с щипката (позиция 19), и остава на бравата. Другата щанга, която се вижда е тази между ключа и бравата. Тя е с онези завъртащите са щипки - позиция 6/7. Всички щанги заедно с бравата ;)

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако се отщипва от бравата хубаво, само дето не се ли махне водача нищо не се види и никъв достъп няма.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж edita :D

Сигурно е така, даже си мисля, че за да махнеш водещата шина, преди това май трябва да махнеш стиклото ;)

Пак edit:

А за да отщипеш горните щипки, май се изваждаше външната дръжка, за да имаш достъп до щипките отвън ;)

Още edit:

Щипка 19 e с пластмасови крачета, които лесно влизат в отвора на палеца на дръжката. За да я извадиш обаче трябва да ги събереш, с клещи например, и да ги избуташ през отвора ;)

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не стъклото не се маха. Само водача ( шината).

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази 19 ката и мен така ми се стори че се измъква ама от пред маи маи има контрички, виж как почваш да се сещаш лека по лека :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като каза, че се сещам, зех, че се сетих :D

Външната дръжка, съответно щипките на щангите се падат зад стъклото. Затова ми се мотаят мисли за сваляне на стъклото или дръжката - за да отщипеш горните щипки ;)

edit:

Или пък аз съм правил нещата по трудния начин, навремето, когато бях чукча, т.е. вадя отвертките и клещите и се бухам в ламарината. Няма форум, няма ръководства, еееех ..........

Редактирано от Krasi-mir

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бе не са зад стъклото, виждат си се без дерт :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да са е......... у чукчата, па не познах :D

Отиде ми репутацията ;)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:tooth:  споко ве, то от ся на татъка все на зад да вървиш не може да ти отиде репутацията :) Интересно одеве бачкаше добре, аз я напръсках обилно с ВД след като неможах да я сваля но все пак не затворих кората :) Утре в студа ще си покаже :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След вчерашното обилно пръскане с ВД днес сабалян при - 9 се отвори без проблем, което някакси убива мерака ми да си играя да свалям бравата в тея студове :) Наи много да сваля кората и на задната врата че и там чат пат прави номера. Видимо не личи машинките да са се мокрили че от тва да е проблема.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...