Jump to content

Kassy

Фен
  • Мнения

    57
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно Kassy

  • Ранг
    Потребител
  • Рожден ден 16.12.1985

Profile Information

  • Кара
    D15b2++
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    България- Варна
  1. Аз днес ходих да го гледам...беше доста приятно и добре, че се размина без инциденти!Евала за нашата хондичка, имах шанса да си кажа няколко приказки с шофьора Й готин тип, а също и достойна позиция, като се има предвид че първите 5 са лансъри а клиото също е на много добро ниво, много ме зарадва а и се чуваше отдалече като кола от Ф1 приближаваше и всички се чудиха няма ли да спре преди завоя!Като цяло много положителна емоция беше, а двама познати правиха професионални снимки, като ги постне в мрежата ще ви дам линк!
  2. 4 мнения да не се пипа чек-а, и че е по-добре да свети, но защо? малко разяснения ако може...интересното е че, уж има емулатор,точно дуо и пак свети, на самите газаджии им стана интересно що така свети...ще видим какво ще стане утре и пак ще пиша
  3. Здравейте карам Сивик 93та хеч д15бв мотор и до скоро стисках, но вчера я закарах да Й поставят газово.От Варна съм уретбата я поставиха в АлфаГаз - до терапията - като цяло собственика ми направи добро впечатление,защото се е занимавали друг път с такава хонда знаеше че не е проста моноинжекция,знаеше за еумлатора който се поставя да не свети чека, не ми вади суперлативи за газовото - каза ми че е има 15-20 процента повишаване на разхода и малък спад на максималната мощност и леко на респонса.Поставиха уретбата,настроиха я колата тръгна, но светна чека...смениха емулатора,чека продължава да свети - като запаля на бензин не свети, в момента в който мина на газ - светва...хм...и ми прави впечатление че на свободен ход сега държи по-ниски обороти към 600 някъде, а вчера при настройката беше ок...но така или иначе газаджиите казаха тре да закарам колата отново и че ще и направят донастройка ако е нужно, така че това не ме притеснява така.За Чека и Емулатора ми е мисълта - какъв модел са вашите(за тези които имат)и ако сте изпитали подобни проблеми да споделите.Благодаря!
  4. Kassy

    d15b2 to d15b

    Преди няколко месеца закупих от колега във форума "Чипнато" ЕКУ за д15б2 и го сложих на моята кола, като отворих ЕКУ-то вътре наистина има чип, но резултат не знам дали имаше някакъв, сложих и конусен филтър, но освен малко повече шум сякаш няма друг ефект. Като цяло не съм разочарован от минималния клонящ към нула резултат, просто почна да ме човърка за повече!п.с. чипът е програмиран с таблици правени от 1нет!
  5. Kassy

    d15b2 to d15b

    "chris_barnes"Благодаря за отговора, очакванията ми далеч не са прекалени, просто ме човърка, а в момента имам бол излишно време и просто попрочитам това онова, нямам представа какво е STP, Dynamat и тн, бях се насочил към ватата и изолацията под паркета, защото точно тук бях чел за такива неща, под изкормване имам предвид да сваля седалки мокет и пластмаси и да сложа от споменатото, а след това да си върна интериора обратно, надявам се постегнат и да не скърца, че сега зимата пластмасите ме дразнят... за спирането сигурно и там ще вложа лев, но не мисля че ще ми излезе и на половина колкото Ровер 75, щото този дето си го бях харесал е 11 хилки, просто не му е сега времето!
  6. Като погледна в казанчето има на дъното останало малко, но до там мисля тръбичката просто не стига, под минимума е!Долиавам в момента до малко над максимума, не до капачката естествено да прелива и го правя на студена кола, така се получава все, и количеството което заминава е както един колега спомена по долу около 0,2 литра на 300 км или някаде на толкова проверявах до сега, работата е такава че много скоро заминавам и колата няма да се ползва, 5 месеца а като се върна И мисля сериозни промени и профилактика, просто се надявам да ме изкара още 2 седмици!
  7. Проверих казанчето и не ми изглежда да има течове, а за течноста в радиатора както казах си седи, не заминава...пълен си е до капачката, за помпата вече не мога да дам отговор, утре ще оглеждам пак!
  8. От 2 месеца забелязах че течноста в казанчето заминава, вече 3 пъти доливам до макс отметката и като проверя след 2 седмици е паднала под минимума, погледнах радиатора, там има течност и когато ида проверя има течност, но тази в казанчето заминава. Днес долях течност в казанчето оставих колата запалена и чаках да започне да върти перката и я оглеждах да видя дали не сълзи от някъде, но не видях да има течове...и течноста си остана на ниво. Идеи?
  9. Kassy

    d15b2 to d15b

    Аз си мисля точно за пълна инжекция и не съм сигурен още дали да се слага втек глава, За сметките сте напълно прави че просто видях по-големите числа и за това заалчнях!Това което съм замислил за колата е:Изкормване на интериора, след това поставяне на изолация(някъде бях видял проект с изолация за паркет) защото искам да е малко по тиха, особено сега зимата пластмасите се разскърцват повече!Пълна инжекция и може би втек глава(най-вероятно Втек щото искам да знам кво толкова се радват хората на това)В момента е с обикновенни джанти 13ки а аз искам да и сложа 14ки стига да намеря такива които да И седят добреДа се пребоядиса задната броня и пастиране нацяло, че да блестии едни разпънки отпред и отзад да има малко по-голям стабилитет!Мислех да взимам на пролет нова кола и то не къква а Rover 75 но сметнах че имам по-важни неща и за това по добре да си вложа парите в тях а да си стегна моята си кола която много си харесвам.Просто се чудех как да изкарам малко повече сила, мислех и за колектори, но не искам да става шумна, искам като пътувам Варна - София да ми е спокойно(с 90-110), но като трябва да изпреварвам да е като оса!Пари мога да вложа, любов също, труда за жалост няма да е от мен но ще се доверя на Дидо!
  10. Kassy

    d15b2 to d15b

    въпросът ми е следния:как от д15б2 може да стане д15б, възможно ли е изобщо такова чудо, в момента събирам инфо, тъй като скоро мисля да започна с преправата на двигателя, но не съм сигурен дали да е просто махане на моното, или нещо повече! Да доуточня говоря за д15б Втек, може ли да стане такова животно от малкия д15б2?и втек версията на д15б пак ли е с карбове?
  11. Kassy

    D15B2 и чип

    Ще кажа нещо, като човек който има чип на d15b2.Купех чипнато ЕКУ от потребител на сайта, момчето ми даде линк към чужд сайт от където е взимал информациятя и таблицата която е вкарана в чипа, оказа се че в разработването и има пръст и 1net. След като го сложих не усетих да има някъква разлика, сложих и спортен филтър и направих малко тестове със включен чип и без. Може би когато чипа е ON колата е малко по бърза в набирането, казвам МАЛКО, почти неосезателно.Така, че хората с право се ебават и казват че няма смисъл от тази работа.Аз се чудех дали няма как да се поиграе с настройката на самото моно, или стерео както се изрази някой по горе, дали не може втората дюза да впръсква от по отрано или нещо такова което да даде повече мощност при по ниските обороти?!Опитах се да се свържа с 1нет ама така и не ми отговори.Бях ходил и при Дидо - Варненеца знаете за кого говоря и неговите думи след мой коментар бяха: "Що да е спрял мотора, мого си е хубав просто целите му са други! Ако искаш да ти върви добре просто трябва да го държиш малко повече в обороти това е! Като искаш повече трябва да дадеш пари за повече!" и смятам е съвсем прав човека за това на лято с песен и едно Mine me!
  12. преди да си взема моята хонда си бях харесал една друга с по-малък двигател 1.3 и имаше 2 възглавници, така че няма нищо кой знае колко странно, въпрос на оборудване.
  13. Разбрах те имам комплект от 4 гуми 13ки напълно еднакви по размер.Въпросът който зададох беше свързан с това че фабрино сузуките е с 14ки и дали щеше да има проблем ако му сложа гуми които са 13ки....Но виждам че няма да имам проблем!
  14. Тези с които е в момента са 14-ки но са много тесни, 13ките с които разполагам са малко по-широки, но са хубави, с добър грайфер.Значи решено е, слагам!
×
×
  • Създай нов...