Jump to content

incognito

Фен
  • Мнения

    9
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

3 Neutral

Относно incognito

  • Ранг
    Болен по Honda
  • Рожден ден 16.04.1981

Profile Information

  • Кара
    Accord Aerodeck
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Сливен

Contact Methods

  • Skype
    fonich
  1. Аз уиски не пия колега така че ми е простено За колегата инкогнито....не с лошо моля те Ако имаш нещо друго да споделиш може да го направим утре вечер на по бира понеже ще спя в Сливен Не съм искал да прозвучи като заяждане или лошо отношение , за което моля за извинение. Занимавам се с ремонт и поддръжка на автомобили от доста време и съм поставял и газови инжекциони на няколко приятели , които имат Хонди и то с доста по корави мотори. Именно за това казвам , че няма да има проблем с поставянето на спортен филтър , но ако иска момчето да постигне по-добра мощност този мотор позволява със съвсем малко средства и време да се постигнат 100-ина , че и малко повече к.с. Поздрави на всички и още веднъж моля за извинение.
  2. Така като гледам и тримата , които са отговорили на момчето хич не вдяват от коли и най-много да го объркат. Първо колата е пълна инжекция и второ ако газовата уредба е също инжекцион и е направена както подобава поставянето няма да се отрази негативно на работата на двигателя. Нека юнака даде малко повече инфо относно това какво точно иска да постигне за да му се даде някакъв смислен съвет а не да се изказват мнения относно аромата на ароматизатора , който да сложи и колко коня щял да вдигне.
  3. Здравей , колега. Първо за избора на купе. Според мен по-добрият вариант е да се спреш на купето. Първо защото е по-красиво(поне според мен) , второ защото има по-добра возия и не на последно място , по-голямото пространство(както в пътническия , така и в багажния отсек). Относно избора на двигател нещата ги решаваш само и единствено ти. И трите двигателя са много добри , просто трябва да решиш какъв запас от мощност ще ти е нужен , но имайки предвид двуколесното ти превозно средство и трите ще ти се сторят слаби . А когато се стигне до момента с газифицирането на автомобила няма да имаш никакви ядове ако си склонен да не правиш компромиси и да си закупиш газов инжекцион. В противен случай рискуваш да се запишеш в клуба на ходещите по мъките. Каквото и да решиш важното е , че си решил да се присъединиш към клуба на болните от болестта наречена "Honda". Добре дошъл
  4. Accord-еона не го давам за нищо. Просто ще си взема един 200SX и нещата се подреждат.
  5. Моята рейка беше RAIL. Сменяхме времена , променяхме фини и не чак толкова фини настройки , отваряхме ги , сменихме им буталцата , нагласяхме разстоянието , на което да отварят и пак няколко дена мъки в опити да настроим горивни карти , с които да не прекъсва , но уви.... Най-накрая започнахме да сменяме кардинално. Първо помислихме , че изпарителя има проблем с поддръжката на налягането. Сменихме го , но пак нямаше ефект. След смяната на рейката с нова нещата си дойдоха по местата. Моя съвет е първо да пробвате с рейка за да не се блъскате като вълна в бряг както беше при мен.
  6. Здравейте , колеги. Аз съм с Accord Aerodeck c F20B3 мотор с газов инжекцион Bardolini. До скоро и аз имах същият проблем. Смених кабели , свещи , дадох малко аванс и накрая нищо. Накрая се хванахме с мой приятел , който се занимава с газови уредби да търсим проблема и се оказа , че е в рейката. Поне след смяната и с чисто нова поведението на колата е поразително. Нито помен от това , от което всички страдаме. Най-вероятно старите инжектори са проблема. Или са много бързи , или много бавни и за това смесообразуването в диапазона 2000-3000 оборота в минута не е както трябва. Предлагам ви да пробвате (ако имате възможност разбира се) с друга горивна рейка или поне с други инжектори. При мен нещата се получиха , дано и при вас проблема е идентичен. Успех на всички.
  7. Колега , не питай дали трябва или не трябва... Реши го сам. Противниците на "гъза" са много. Привържениците включая и себе си също не са малко. Това , какво гориво ще караш е въпрос на личен избор. Просто едното е 2 пъти по-евтино. Да ти кажа честно аз лично не се срамувам от това да ползвам алтернативно гориво не само защото цената му е по-добра , а и защото от гледна точка на грижа за бъдните поколения , в което число влизат и нашите деца пропан-бутан-а е далеч по-безвредно такова. Имайки предвид , че в Германия за хората , които ползват този вид гориво се полагат данъчни облекчения , това е достатъчно показателно. Едва ли пресметливи хора като германците биха били склонни да похарчат 2000 евра просто ей така за да спестят някое евро. Дано не звуча като фанатик , но този избор не е само относно цената на горивото а и относно цената на ...
  8. Здравейте. Относно питането за водородната клетка. Наистина има логика в това , което казват и пишат , но не доуточняват някои много важни неща. Например по какъв начин трябва да се излъже ламбда сондата , която отчита занижени нива на вредните емисии заради по-доброто изгаряне на горивната смес и в следствие на това контролера обогатява горивната смес. От друга страна как се регулира количеството водород за да е оптимално за всички режими на работа? Или трябва да се избере някаква средна стойност и каквото стане. Само , че там риска е да гръмнем мотора за каквито случаи вече има информация. Общо взето това нещо е подходящо за двигатели , които нямат електронно управление на смесообразуването т.е. карбураторни и стари дизелови мотори. Поне от тестовете , които правихме се оказа , че никак няма да е лесно да се накара да работи безпроблемно без да има риск за двигателя а и това с 30-40% по-нисък разход е по-скоро в рамките на мечтите и добрите пожелания от колкото реалност.
  9. Ето някоя и друга снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=284435
×
×
  • Създай нов...