Jump to content

bobbyp

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от bobbyp

  1. Благодаря за отговора, Дан. Не съм сигурен дали и какво ще се получи с опит за регулиране, затова предпочитам ако ще си играя да свалям и качвам бронята, да имам подръка друг. Ще сменя въпроса сега: Клаксоните на вашите Джазове като във видеото ли звучат? Ако отговорът е "не, моят звучи доста по-нормално", вероятно ще взема такъв от автоморга с надеждата да си е както трябва.
  2. Колата е Jazz 2005. Искам да сменя клаксона, защото звучи много глухо и умряло - прикачвам видео долу (телефонът е лепнат до клаксона, в реалния живот на шумно кръстовище едва се чува). Но двутоновите клаксони изглежда имат два компонента за монтиране, а от долната диаграма изглежда, че Джазът има само 1 място за монтаж. Какъв клаксон е съвместим с модела откъм място за монтаж и пинове на конектора? Някаква тромба/охлюв също става, стига да има нормален ясен звук. Моля за директни линкове към подходящи части. 20240408_202816.mp4
  3. Сега като взех новите зимни 175/65/14, в гумаджийницата напомпиха и предните и задните на 2.2. Даже предните по спецификация (лепенката на вратата) трябва да са 2.3. Не е ли опасно ниско да са 2.0? Какви са последствията, ако се кара с недонапомпени гуми?
  4. Здравейте, Карам Джаза с предписаните в упътването 175/65/14 (летни), с железни джанти 14'', но при шофиране с над 20км/ч при повечето павирани пътища вибрирането е много над поносимото. По лоши пътища и дупки е супер. За сравнение, Jazz 2009 вози много по-комфортно по същите павета, въпреки по-твърдата си обща возия. Прикачвам картинки с препоръчаните размери - от упътването и от wheel-size.com. От тях се вижда, че 65 е максималната пропорция ширина/височина (височина на стената). Какво ще стане ако сега взема зимни гуми с височина 70 или 80 - ще опират ли, ще променят ли возията? Мога ли да направя нещо друго - смяна на джантите, каране с по-малко налягане - или просто трябва да се примиря?
  5. Да ме поправят колегите, ако греша, но не бяха ли Drago Car известни със специализацията в японски коли и добро отношение?
  6. Здравейте, докато чакаме някой по-компетентен от мен да се включи, под back-up на повечето места в ръководството се има предвид светлините за задна скорост, но бушонът за задните светлини е на таблото до волана, а не под капака, така че не е това.
  7. Здравейте, Това е много над максимума - 1-2 мм отгоре може би нямаше да е такъв проблем, но това е 1/3 от MIN-MAX разстоянието. По най-бързия начин източете част от маслото както ви е препоръчал dandilov. В противен случай рискувате да си скапете коляновия вал, прилежащите му части и въобще целия двигател. Ако вече сте карали колата с това количество масло, не е зле да се проверят свещите, защото е вероятно да са омазани.
  8. Измерихте ли акумулатора? Ако той е наред, вероятно проблемът е "заминаващ, но все още не заминал стартер". На морето Джазът ни остави на пътя - при палене казваше само "клик" и дотам. Мислехме че е стартер (оказа се акумулатор - да си бях прочел упътването на колата...) и открихме в интернет няколко сервиза за ремонт на стартери в Бургас - някои от тях с посредствено отношение към клиента. Искам да кажа, че такива специализирани сервизи все пак се намират в града и може да ги посетите.
  9. След тестово сваляне на бронята, отговорите са: 1. Има достатъчно място за всякакъв вид сензори - за добро или лошо няма греда като на Accord. 2. В упътването на повечето сензори пише да се инсталират на 50 - 70см - тук най-подходящото и практически единственото място е под ръба на багажника, което е на около 45 см от земята. Снимка от интернет: 4. Има 3 входа в купето: Също така е добре всеки, който тръгне да го прави, да има готовност, че ще чупи и подменя щипки - дори в упътването за ремонт на модела (раздела за сваляне на брони) пише да се очаква.
  10. Скъпи колеги, искам да инсталирам сам парктроник, но имам нужда от малко предваритена информация. Подчертавам, че става дума за Honda Jazz 2009 (1.4 GG3), тъй като за предишното поколение изглежда има разлика. Има ли достатъчно разстояние между задната броня и гредата (приложена снимка - не гледайте тоя надпис и стрелки), за да влязат сензорите? Или въобще каквото и да е разстояние? В тази тема на един колега му се е налагало да дупчи / реже металната греда с флекс, което би ме отказало да слагам парктроника сам по ред причини. Ако има място, то в изпъкналата средна част на бронята ли е, или пробивате в нейната най-долна прибрана част? Ясно е, че трябва да се види упътването на парктроника за отстоянието на сензорите от земята, но ще ми е полезно някой, който е минал през това, къде ги е сложил. Чудя се дали разстоянието предполага да избера "ъглови" сензори - пречупени на 90 градуса (снимка 1) или "прави" (снимка 2) ? Изглежда, че при ъгловите, които се залепят отвътре, няма да се прегъва кабелът както при правите, ако случайно опират в гредата. Има ли между гредата и калника някаква дупка в купето, запушена с гумено уплътнение, която да използвам да за минат кабелите при този модел? Или трябва да се пробива купето?
  11. Здравейте, вероятно зависи от цената, за която искате да я застраховате - стига застрахователната компания да ви позволи да си изберете застрахователна стойност. Също има значение дали ще ползвате т.нар сервиз или обезщетение - тоест предпочитате да я водите в сервиз, който после се оправя със застрахователя, или пък искате я ремонтирате където решите и после искате застрахователят да ви покрие разходите. И двата варианта имат плюсове и минуси и има изписано доста по статии и форуми. Нашата Honda Jazz 2009 я взехме тази година и я застраховахме в ЕвроИнс за стойност 7000 лв, с доверен сервиз, като това струва 460 лв - включва премията и данъка. Можете да отидете в няколко застрахователни компании, които предпочитате, и да поискате оферта, без това да ви задължава с нещо.
×
×
  • Създай нов...