Jump to content

Honda JAZZ_2007

Фен
  • Мнения

    35
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Honda JAZZ_2007

  1. Съвет от къде може да се закупи такъв катализатор и къде може да ми го монтират ?
  2. Благодаря за споделената опитност. Не съм питал каква марка е. Доверих се на сервиза. В последствия разбрах че покривал критерия за Евро 2. При диагностиката, след като ми светна чека след една година каране без проблем с този катализатор, на компютъра излезна, че му трябва време за да заработи в режим. При високите обороти май има някакво разминаване. Не ги разбирам тези неща , но май ще ми се наложи. Искам да си платя някъде, и да изчезне този проблем. Трябва да се забрани слагането на стари катализатори. И да се разследват всички Джамбази. Заради тях сме на това положение.
  3. Здравейте, Аз закупих колата с липсващ катализатор. Без да изпадам в подробности. Сложих алтернативен много евтин. До скоро бях без проблеми докато не минах технически преглед и не се оказа, че катализатора не е ефективен. Сега мисля по въпроса какво да правя. Щом ги крадат оригиналните вариант да слагам оригинален нов / втора употреба отпада. Съвет за алтернативен катализатор и къде биха ми го монтирали качествено?
  4. Здравейте, Аз закупих колата с липсващ катализатор. Без да изпадам в подробности. Сложих алтернативен много евтин. До скоро бях без проблеми докато не минах технически преглед и не се оказа, че катализатора не е ефективен. Сега мисля по въпроса какво да правя. Щом ги крадат оригиналните вариант да слагам оригинален нов / втора употреба отпада. Съвет за алтернативен катализатор и къде биха ми го монтирали качествено?
  5. Здравей, След като сложи новия катализатор увеличи ли ти се разходът на гориво? Колата ти коя екологична категория е ? Като сложи новия катализатор, направи ли замерване на газовете? Сам ли си го монтира или на сервиз?
  6. Ще се радвам да видя клипа.👌 За сега съм без оплаквания по колата. Доколкото знам при достигане на 200000 км в официалните сервизи задължително препоръчват смяна на веригата. Кой се грижи за колата ви?
  7. Този сервиз отдавна не е официален представител на Хонда за България. За съжаление в Бургас липсва официален сервиз на Хонда. Това много затруднява обслужването на колите. Въпреки това този сервиз е претъпкан от работа с месеци се чака за час. За работата им не мога да коментирам.
  8. Благодаря ви за съветите до тук много ми помогнахте.👌🕳️🕳️
  9. Здравейте, бих желал да поръчам : Линк: https://www.ato24.de/en/honda-antifreeze-type-2-3-785-l.html Вид и количество: Honda Antifreeze Type 2 3,785 L - 1 бр. Стойност на поръчката: 29.99 ,€ х 1.9775 = 59, 31 лв Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез куриер*
  10. Здравейте, колеги Достигнах 200 000 км. Имам нужда от съвет. Веригата на двигателя кога е добре да бъде сменена?
  11. Здравейте, колеги Времето да сменя антифриза дойде и ще имам нужда от съветите Ви. Карам Хонда джаз , 2007 година автоматик ( CVT ). Имам следните въпроси : Какъв антифриз е подходящ за Хондата ми ? От къде мога да го закупя на добра цена? Благодаря за всеки един съвет!!!
  12. Някой правили общи поръчки за лети джанти?
  13. Колко ти е бил разхода на гориво преди смяната на катализатора?
  14. Здравейте, Имах същия проблем с катализатора.Беше ми светнал и чека.Оказа се , че катализатора ми са го свалили и с тарикатските номера на продавача не се усетих за това. Имам опитността със сервиза до затвора ( в гр. Бургас ) обаче ми бяха предложили да сложим някаква втулка на втората ламбда сонда ( никакъв ефект ). По разрових се за Бургаски сервиз. https://faresauto.com/ В този сервиз смених катализатора с алтернативен. Излезе ми 180 лв. За сега всичко е наред. Дават и две години гаранция.
  15. Здравейте, колеги. Някой разполага ли с точна процедура как се сменя маслото на CVT - скоростна кутия? Карам Honda JAZZ, 2007 година ,CVT - кутия.
  16. Благодаря за отговорите, който давате по темата. Много ми помагате.
  17. Радвам се , че е така. Ще търся някой майстор да сменим катализатора. stef78 , след като смени катализатора чисти ли грешката на компютър или тя сама си изчезна?
  18. Здравейте, отново. Имам въпрос към всички които имат отношение по темата. За тези които са си сменили катализатора на автомобила с алтернативен: правили ли са ви замерване на изгорелите газове преди и след смяната? Грешката Ви Check Engine как изчезна от таблото? Къде направихте смяната?
  19. Здравейте, колеги Разполагам с ръководство за експлоатация на Honda JAZZ, 2007 година , автоматик. Ръководството е на немски език. Мога да публикувам страници от него, а колега който разбира немски може да го превежда. Така всеки, който има нужда ще може да го ползва.
  20. Здравейте, Каква Хонда карате? В кой сервиз направихте смяната на катализатора? Вие ли си го купувахте, или от сервиза го вземахте?
  21. Благодаря за съветите Pavel_Pavlov. Набързо прегледах някой сайтове. Какво ще кажеш за специализираните сервизи в подмяната на катализаторите?
  22. Ходих на диагностика. След това ми светна и лампата. Неефективен катализатор. 😒Това излезна. Първо ще я засеча дали гори масло. Сега сложих, както писах по горе и добавка за чистене, ако има ефект ще пиша.
  23. Здравей, Rakeem Хондата е закупих скоро. Първо ще проверя дали ми гори масло ( макар, че липсват индикации за това, двигателя работи тихо ). В момента съм сложил добавка за почистване на катализатора ще видя дали ще има някакво добро действие. Хондата е на 193000 км. Някакви съвети??? Готов съм да чета☺️
×
×
  • Създай нов...