Jump to content

dboychev

Фен
  • Мнения

    21
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от dboychev

  1. Малко със закъснение, но питах го, само че точна информация не можа да ми даде. От сервиза (Хонда Бургас Апостолов) са му дали ремъка - бил оригинален на Хонда и бил за по-дълъг пробег (100к км). Не знам кой прави ОЕМ ремъците, но вероятно е такъв.
  2. Утре ще питам баща ми и ще ти кажа, тъй като аз помагам дистанционно само. Иначе предполагам си взел същия като мен: https://www.autodoc.bg/contitech/210708 Този взех аз предния път и дойде къс. А уж го пишат съвместим. Не съм се опитвал даже да го продавам, не знам за кои модели е подходящ. Относно произхода - днес ги питах от Аутодок - потвърдиха ми, че свещите НГК, които предлагат, са с произход Япония.
  3. Здравейте и Честита Нова Година! Поръчка и от мен: 1. https://www.ato24.de/de/ravenol-dot-4.html RAVENOL DOT 4 1.0 L (6.99 EUR) 1 х 1 литър 2. https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html RAVENOL FDS SAE 5W-30 5.0 L (40.95 EUR) 1 x 5 литра Стойност на поръчката: (1*6.99 + 1*40.95) * 1.9675 = 94.33 лв. Начин на плащане: Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД - сега ги пускам Начин на получаване: чрез куриер Благодаря!
  4. https://www.autodoc.bg/ngk/636505 Това би трябвало да са NGK - варианта. Тази разлика в цената не е нещо плашещо, ако наистина се препоръчват "масово" NGK. Аз заради това, което писа за френските по-скоро тръгнах към другите.
  5. Добре де, аз ги гледам точно по номера, който е написан в ръководството конкретно за този мотор 2.0 на осма генерация. И другите на NGK също ми излязоха по номера, бяха с 2-3 лв по-скъпи. Не са ли това? Скрийншота по-горе с таблицата е точно от ръководството. Тези за 250 лв какви са?
  6. Мисля да не рискуваме за свещите и да взема тези - намерих точно същите от ръководството: https://www.autodoc.bg/denso/1666857 По това, което писахте, разбирам, че това - https://www.ato24.de/de/ravenol-dot-4.html, ще свърши работа за смяната на спирачната течност. Маслото пак ще е това: https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Антифризът ще го оставя да го смени в сервиза с този на Хонда, че не виждам някъде да се продава на достъпно място. А останалите филтри ще ги взема същите като предния път.
  7. Честно казано не знам, все пак си я кара баща ми и той си я обслужва, а аз просто му помагам с кога-какво трябва да се смени и откъде да се набави. Но на предното обслужване беше ги питал и за това в сервиза. Както и да е, сега решихме да сменим и антифриз, и спирачна течност, и свещи наведнъж. Разгледах и ръководството - там добре са описани периодите на обслужване. Само не видях още за ангренажната верига - сменя ли се, кога и т.н. та ще потърся още. Ще съм благодарен, ако ме насочите какъв антифриз, спирачна течност и свещи да търся. Първите две мисля от общата поръчка, а свещите от аутодок.
  8. Здравейте, благодаря за мненията. Антифризът беше гледан на предното обслужване - беше ок. Спирачната течност може би ще е хубаво да я сменим сега, а свещите не са пипани също и сега ще трябва да ги погледнем. Дисковете са окей. Горивният филтър значи също отпада засега. Добра идея за книжката - не съм се сещал да прочета периодите вътре, така че ще я разгледам.
  9. Здравейте, колеги и Честита Нова Година! Не съм влизал от доста време тук, но сега сме между 9 и 10 хиляди км от първото обслужване, за което бях отворил и темата, та вече се оглеждам за консумативите за ново обслужване. В първото обслужване сменихме двигателно масло и течност на ск. кутия с масла от общата поръчка на форума. Супер се държи засега колата. От Аутодок пък поръчах пистов ремък (който се оказа неподходящ), горивен филтър, филтър въздух, филтър климатик и маслен филтър. Тъй като доколкото знам трансмисията се обслужва на 60 к км. - сега пропускаме маслото там, но респективно пропускаме и филтъра, нали? Останалите 4 филтъра предполагам е окей да се сменят на всяко обслужване?
  10. Да, да, сменихме го заедно с течността на трансмисията. Това беше и една от причините в Хонда-Апостолов да направим обслужването, вместо някъде другаде.
  11. В крайна сметка след като ми помогнахте да избера и поръчам всичките консумативи - преди около 10-на дни акорда мина цялостно обслужване - въпреки не много добрите отзиви - в Хонда-Апостолов Бургас. Искаше ми се някъде другаде, но странно и тук на един-два силно препоръчни от приятели малки сервизи програмите им не показваха филтъра за смяна на скоростната кутия. Маслата - от общата поръчка, филтрите и ремък - от аутодок. Единствените консумативи, които взехме от сервиза бяха именно този филтър на трансмисията и пистовия ремък, тъй като се оказа, че посочения от мен по-горе на континентал е, който поръчах от аутодок, по-къс и не върши работа според тях. Колата се движи супер засега. Надявам се тази тема да е от полза и на бъдещи колеги, които са изправени пред същите въпроси както мен преди 2 месеца. Иначе би било хубаво занапред, ако се появи някой сервиз в Бургас, за който всички хонда-собственици да имат добро мнение, защото в момента очевидно няма такъв...
  12. Здравейте отново. Благодаря на всички за отговорите, някои даже толкова детайлни, че не разбрах всичко! Тази седмица ми пристигат маслата от общата поръчка: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1.html https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html (въпреки, че не един колега ме посъветва да започна с някакво по-евтино, защото е първа смяна откакто съм я взел, но така или иначе следващата може да я направим на по-кратък период) Ето към какво съм се насочил за филтрите и мисля да поръчам в близките дни спрямо насоките, които ми дадохте тук: 1. Маслен филтър - Purflux или Mahle 2. Въздушен филтър - Filtron или Mahle 3. Филтър купе - харесах този на Mann 4. Относно горивния филтът - гледам тези и се чудя дали са подходящи за тази Хонда, че ми се струва много голяма разликата между това, което ми предложиха като оригинално за 182 лв. и тези цени (тройна цена?) 5. За това чудя си мисля също. Видях мнения, че и този филтър се сменя, аз даже не знаех, че и там има. Гледам има филтър и отделно комплект. 6. Пистов ремък - Continental - тук не видях две мнения. Единствено се чудя дали да взема сега, или да видя какво ще каже майсторът - дали е за смяна. Но така или иначе цената не е висока, така че ако го взема и не го сменя сега, ще остане за по-нататък в резерв. 7. Намерих тези и тези свещи за този двигател според сайта в мнението на последния колега. Не знам обаче и за тях дали да бързам да ги сменям веднага. Като сметна какво ще ми излезе след поръчката на маслата и сега на филтрите и това, което ми даваха първоначално като цена, се получава една доста прилична сума. Добре, че се сетих първо да разпитам тук, вместо да се втурна да обслужвам някъде.
  13. Здравейте, ако все още не е пусната поръчката: Линк: https://www.ato24.de/en/honda-atf-dw-1.html Вид и количество: HONDA ATF DW-1 1x4L Линк: https://www.ato24.de/en/ravenol-fds-sae-5w-30.html Вид и количество: RAVENOL FDS SAE 5W-30 1х5L Стойност на поръчката: (54.56 + 40.95) * 1.9675 = 188 лв. Начин на плащане: - Парите ще бъдат преведени по сметка в ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА АД Начин на получаване: - чрез Куриер
  14. Благодаря за ползотворните отговори. Може ли само едно уточнение какво да разбирам под ОЕМ - оригинални, препоръчани от Хонда? Оригинални, предлагани от официален представител или нещо друго? Разгледах немския сайт, от който се правят поръчките. Относно маслото за скоростната кутия - видях няколко варианта на Хонда, но как да избера кой точно, имайки предвид, че за първи ще сменям масло на автоматична трансмисия? https://www.ato24.de/en/car/atf/honda.html Относно филтрите - благодаря за препоръките с производители. Разгледах вариантите в autodoc - има наистина голямо разнообразие. Същият въпрос - как да избера кой точно измежду всичките филтри и ремъци е най-подходящ или качествен? Благодаря!
  15. Имах предвид от гледна точка на това да взема нещо на по-добра цена, отколкото в големите сервизи ще ми го продадат. Не съм описал никъде, че искам да мина с евтини консумативи.
  16. Благодаря за отговорите! И аз видях, че се правят общи поръчки, но не съм сигурен кой майстор ще се навие да ми направи смените с масло, не купено от него? Поне в по-големите сервизи... 1. Моторното масло за нашите географски ширини дали е нужно да свалям първата цифра до 0, при все че идват и по-топли дни скоро, а колата ще се кара основно от баща ми, т.е. по-спокойно каране. Затова си мислех, че 5w30 е най-подходящият вариант. Дори в момента е прясно маслото, слагано преди да се докара колата от Швейцария, но не съм сигурен какво точно е (мисля 5w40) и ми се иска цялостно да я мина. 5. Горивен филтър - да, доколкото знам е с помпата май някъде... Относно филтрите - има ли далавера от това също сам да ги купя от някъде (ако има къде) и в крайна сметка в сервиз да платя само какво - смяната на всичко, което сам съм си донесъл? Ще се радвам и ако някой може да предложи места или сайтове за интериорни части Хонда, че имам 1-2 неща по интериора, които трябва да закупя/сменя.
  17. Здравейте, колеги. Наскоро взехме Хонда Акорд 8 2009 2.0 бензин Executive Автоматик. Имам още няколко мнения във форума покрай нея. Ще ѝ правим първо обслужване след покупката и се чудя как да подходя. Имам информация от Хонда Бургас за цени на пълно обслужване - с оригинални масла и филтри, както и с алтернативни. Списъкът е доста дълъг и не съм много сигурен, че всичко е нужно да се прави засега. Ще се радвам, ако някой може да даде компетентно мнение по темата, защото знам, че тук има хора, които карат подобна кола от години. 1. Моторно масло - 40 лв./1л. (мисля марка Хонда) алтернатива - 22лв./1л. Прочетох не много добри отзиви за маслото на Хонда и мисля по-скоро да търся друго - доколкото видях от форума, тъй като съм се насочил към 5w30, ще търся пълна синтетика по стандарт ACEA A5/B5. Има ли значение кой е производителят? Ravenol, Мобил, Лики Моли, Тотал Кварц? 2. Маслен филтър 26лв./11лв. 3. Скоростна кутия - масло Хонда - 196лв., тук знам, че няма алтернатива. Ще го сменим задължително. После доколкото знам на 60 хил. км е хубаво да се сменя. 4. Въздушен филтър - 54лв./28лв. 5. Горивен филтър - 182 лв. 6. Ремък - 90лв./49лв. 7. Филтър климатик - 48лв./20лв. За филтрите - мисля да сменя масления, въздушния и този на климатика. Има ли разлика между оригиналните и алтернативните според вас? Относно ремъка мисля, че ще стане ясно дали е за смяна, като я закарам за обслужване. Горивният филтър, доколкото разбрах, не се сменя при всяко обслужване. Има ли как да се разбере дали е за смяна или ако колата работи и се движи без проблем, значи е окей? Ако някой се сеща, може и да ми препоръча място за обслужването в Бургас. Насочил съм се към сервизите Аутобокс/Аутоспектър, но май там малко дерат с цените.
  18. Здравейте! Какво бихте препоръчали за Акорд 8 2.0 бензин, автоматик? Доколкото виждам от таблицата 0W20 трябва да е, но нямам представа към кои производители да се насоча.
  19. Здравей, колега. Благодаря за информацията. Дали можеш да ми дадеш малко повече информация за този вариант, който си описал (ако е нужно - на лично съобщение)?
  20. Здравейте на всички! Извинявам се, ако този раздел не е подходящия за тази тема. Нов съм във форума и преди малко се регистрирах, тъй като търся да закупя Хонда Акорд 8 от няколко седмици и след като прегледах сайтовете и видях 3-4 екземпляра един от тях успя да ми грабне окото, но се нуждая от допълнително мнение в няколко насоки. Търсим Акорд след 2010-та, с 2.0 бензинов двигател. Автомат или ръчка - не е от значение. Това е обявата на колата: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11582962288209578&slink=emugfv Прегледах я на място и изглежда наистина много запазена. Чудя се обаче дали мога да проверя някъде километрите и сервизната ѝ история. Колата се продава от автокъща Swiss Auto - в Бургас. Ако някой има информация и отзиви от този търговец, също ще съм много благодарен! Не намерих почти нищо полезно за него, единствено дочувам негативни отзиви от други търговци, което малко ме разколебава. Доколкото изчетох тук във форума и различни фейсбук групи сайтовете за проверка на вин номера не пазят информация за хондите и като цяло е много трудно да се намери някъде въобще. Прочетох нещо от сорта, че в Бултрако на моменти според настроението е възможно да предоставят някаква частична информация (така ли е?). Колата изглежда прилична, но парите не са малко и предпочитам да знам, ако е минавала през сериозни удари, ремонти или просто е намален двойно пробегът. Благодаря!
×
×
  • Създай нов...