Jump to content

sotim

Фен
  • Мнения

    14
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от sotim

  1. Някой, има ли точна информация какъв размер (ccm) са дюзите на Хонда ХР-В 105 кс. D16W1, че навсякъде в интернет ми попада различна информация
  2. Започни от най-простото. Провери тръбичката за отводняване на конденз. Остави колата да работи на място с пуснат климатик и гледай дали капе вода под нея. Ако, не капе най- вероятно тръбичката е запушена. Има достъп до нея от двигателния отсек. Може да пробваш с въздух под налягане или с по-тънък маркуч да я отпушиш. Съвета ми е, дори да капе от тръбичката пак да прокараш тънък маркуч през нея, защото много пъти се затлачват боклуци в нея и пречат на нормалното оттичане.
  3. Здравейте, някой може ли да качи подробна Ел. схема с цветовете на кабелите по двигателя или поне да ме ориентирате, коя е буксата за MAP сензора, от тези на снимката.
  4. Тази капачка, най-вероятно е от средата на горното легло на пружината. При положение, че е паднала явно имаш доста корозия там. Не е лошо да свалиш пружината и да огледаш леглото. Ако не се лъжа в тази капачка се опира гумения ограничител в средата на долното легло на пружината.
  5. Моля, споделете според вас кой вариант за посоката на ключовете на сегментите е по-добър при Д16 двигатели.
  6. То и аз се надявам на този вариант, само със сегменти и евентуално лагери. Просто сега съм разглобил всичко и се чисти до заводски вид, та не ми се иска, ако спестя от хонинговане да правя тази операция още веднъж. За това е и въпроса ми. Ако трябва да съм честен, още не съм мерил цилиндрите за елипса, но от факта, че си личи в някаква степен стария хонинг се надявам да пропусна момента с ремонт на блока. И един съвет към тези, които са решили да изчистят двигателя до първоначалния му вид. След доста опити и препарати, стигнах до извода, че най-бързия и лесен начин за почистване на нагари и маслени отлагания е чрез използването на прав шлайф и телени четки, чак след което се преминава към химията. Разбира се, по заводски полираните повърхности избягвайте този метод.
  7. Задължително ли е възстановяването на хонинга при смяна на запекли сегменти, при положение, че си личи в някаква степен стария хонинг и няма драскотини по цилиндрите.
  8. Правя основен ремонт на моето HR-V с двигател D16W1. Към момента съм приключил с тенекиите и съм свалил двигатела. Предстои ми подмяна на сегменти и ревизия на останалите компоненти, като съм подготвил всмукателен колектор и V-tec глава. В бъдеще има вариант за турбина и Speeduino. Въпроса ми е при пололжение, че сега имам лесен достъп до маслената помпа, има ли нужда да я модифицирам или заменя с друга за да мога да осигуря налягане за V-tec главата и турбо в последствие.
  9. Винаги на скорост, спирачка само преди завоя.
  10. Колата много ми харесва, но предпочитам да е постоянно зацепена. По-предвидимо поведение.
  11. Съгласен съм, че спира добре, но знаете какъв е проблема с барабанните спирачки (Температурата). Другото е, че не ми трябва голям двигател за да ги запаля, достатъчно е по-бързо спускане по дълъг планински път.
  12. Здравейте, от скоро имам Honda HR-V 4x4, но ми се иска да подобря две неща по колата: - първо искам да попитам дали има лесен вариант (bolt on) за замяна на задните барабанни спирачки с дискови. - второ, съществува ли комплект или някакъв друг начин за блокиране на дисковия механизъм за разпределяне на усилието между предния и задния мост и ще има ли такава интервенция последици върху скоростната кутия и поведението на колата в завой.
×
×
  • Създай нов...