Jump to content

Ivan B

Фен
  • Мнения

    345
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

  • Days Won

    5

Всичко публикувано от Ivan B

  1. Лента ли си лепил или лайсни си сменил? Не се разбира.
  2. Моя проблем се оказа полуоска с висящ лагер + дясно вътрешно каре. Шлиците са износени. Преди седмица смених нещата. Цената е солена, но няма алтернативи. Около 1600лв. с труда. Оригинални части. 713лв, каре, 765лв. полувал. Пробвах заместител на карето, но Фебест вибрират, та да си знаете, да не се набутвате.
  3. Аз махнах моята навигация, заради този проблем. Има прецакан микрек и не отчита, че капакът е затворен. Вероятно може да се ремонтира, ако някой има такъв оригинален микрек, но ме съмнява.
  4. Колеги, долната панта на багажника, започна да скърца, но за разлика от горната, тази няма дупки, в които да се впръска смазка. Известен ли е начин, да се смаже тази панта? Чудя се даже, да пробия дупка в горната й част, ако няма друг вариант.
  5. Продавам полувал с висящ лагер, комплект с дясно вътрешно каре. Така в комплект,са подходящи за рециклиране на шлиците. Карето е здраво. Свалени са от моята кола Хонда CRV 2 дизел 2005г. Цената е 400лв. и не подлежи на коментар. Намират се в Пловдив. тел. 0877 124 703 Може да се видят и вземат на място или пращам по куриер.
  6. Благодаря колега. Мейле поръчах. Имам биалети на тази марка и добре държат и изглеждат масивно направени. Дано и тампоните им издържат повече километри.
  7. Колеги, моето питане е относно марката Ridex. Какво е вашето мнение за техните части, като издръжливост. Гледам, че в сайтовете имат добри отзиви, но не знам, дали не са фирмени трикове. Ще сменям тампони на предните носачи, тези които са по хоризонтална ос. Преди 30 000км.ги смених, с Ямато, но май вече са заминали. Твърде малко километри. Ако имате лични наблюдения, към коя марка да се ориентирам, ако не са оригинал?
  8. Става. Аз карам с по- старата версия без LV. Ако можеш, вземи от нея.
  9. https://www.pfjones.co.uk/honda-cr-v-2.2-ctdi-2005-2006-new-bosch-diesel-injector-0445110236.html
  10. Не знам, колко ома е резисторът. Търси майстор, който се занимава с такива проблеми, не сервизи. Сервизите гледат да минат по дебелата лайстна, да спечелят повече. Дори да дойдеш в Пловдив, ще ти излезе по-евтино.
  11. Колеги, утре ще сменям горивен филтър. Избрал съм HERTH+BUSS. С такъв съм и в момента на 15 000км. Какво ви е мнението за тази марка филтри?
  12. Намери си фейслифтова за части. OLX, Базар БГ. Има обяви, а има и морги. Ако чакаш тук, някой, нещо, може дълго да почакаш. Например https://bazar.bg/obiava-30008453/honda-cr-v-2-2-i-ctdi
  13. За първи път чувам за филтър в резервоара. Да не би да имаш предвид, някаква цедка? На схемата не е посочен филтър.
  14. Колеги, от известно време, когато правя остър завой наляво, се чува виене от рейката ( най-вероятно). Въпросът ми е, какво е станало и опасно ли е да карам така? Виенето се чува само при завиване на ляво.
  15. Ехххх, най-накрая, японците си наеха читав дизайнер. Този на Ауди
  16. И така, сам си оправих проблема, който се оказа доста странен. Та значи, когато ми свърши течността в казанчето, нямах време да налея нова. Минаха няколко дни, след което установих проблема. ПОради липса на майстори в отпускарския сезон, днес разчепатих колата и се оказа, че когато миещата течност в пръскалата е изсъхнала, се е образувал налеп някакъв около сачмите, които играят роля на клапани, да не се връща течност към казанчето. Изчистих вътрешността на пръскалките и всичко се оправи.
  17. Колеги, помпата за стъкломиенето работи, но няма налягане към пръскалките за предното стъкло. На задното пръска, както и на фаровете, но на предното стъкло няма налягане. Свалих едната пръскалка и като я махна, течност излиза доволно, но няма налягане. Не видях течове на течност никъде, а правих доста опити. Какъв е механизъма, който разпределя, към къде помпата да подаде течност. Някакви клапани ли има?
  18. Имах и аз проблем с пасажерския колан. Отидох до майстор, свалиха страничната кора, където е пиропатрона и шунтираха кабелите към пиропатрона, с един резистор, за да падне съпротивлението, което компютърът отчита. Край на святкането. Ти имаш същия проблем.
  19. Така се получава често, когато се смени комплект верига OEM и от Хонда казвали, че е нормално. Не го приемали за проблем, защото не преставлявало опасност. Японски хитрини, за да си хвърлиш колата и да си купиш, следващия модел. В една тема се обсъждаше и доколкото разбрах, марката верига, която не шуми е BGA. Искам да попитам, преди да смениш веригата, със старата много ли шумеше колата, т.е. дълго ли е карано с износена верига?
  20. GPS-ът не улавя сигнал. Запали двигателя на открито за 10 мин. докато медията улови сигнал.
  21. За протокола, накладките спряха да свирят, вече доста километри. Вероятно си имат специфики, които не знам,
  22. Колега, аз също бях с тази комбинация, но май ти си попаднал на ментета накладки. Аз за 60 000км. не съм чул TRW да свири, а колата спраше, като с ATE-то сега. Не виждам разлика в спирането. TRW не ми направи никакви канали по дисковете. Напълно гладки си остнаха.
  23. За съжаление, днес пак започнаха да свирят, когато загряха при спускане от планината. Жалко за прехвалената марка.
×
×
  • Създай нов...