Jump to content

antone

Фен
  • Мнения

    13
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от antone

  1. Здравейте,моля за съвет от Колеги ,които са сменяли демпферната шайба на колянов вал. Дали задължително трябва да се смени с оригинална Honda или някой е слагал аналог от друга афтърмаркет марка.Колата е Honda fr-v 2.2 i-ctdi,2006 г. Благодаря предварително.
  2. Здравейте, от няколко дни започна да ми свети (премигва) лампата за подгревните свещи постоянно. Това се получи след като се опитах да сменя крушките за включване на задна скорост. Те обаче не светнаха, предполагам, че нещо самите крушки бяха малко по различен модел. Та въпроса ми е може ли да има нещо общо едното с другото и някой дали е имал подобен проблем. Колата е Нonda fr-v 2.2 i-ctdi.
  3. antone

    Грешка Р1401

    Здравейте,от известно време започна да ми излиза грешка с код Р1401.От прочетеното тук-там разбрах ,че това е грешка в ЕГР клапана. Та разглобих го, почистих го много старателно/самия клапан и всички пътища от и към него/.Но през 3-4 дни при първоначално сутрешно запалване отново светва чека с грешката.С ОBD сканирвам,трия грешката и след няколко дни отново се появява. Моля ,ако някой е имал подобен проблем да сподели. Колата е honda fr-v 2.2 i-ctdi. Благодаря предварително.
  4. Здравейте,от известно време започна едно доста осезаемо глухо тропане в дясно на предницата. Най- ясно се чува при десен завой и неравен асфалт.Също се усеща при грапав "бабунест" път.При преминаване през дупки легнали полицаи тропането не се усеща. Потропването го имаше още при закупуване на автомобила,но беше доста слабо и едва доловимо. Преди 10-ина дни са сменени биалетките и тампони на стаб. щанга ,но ефект няма. Насочил съм се към тампон на Макферсона ,но искам да разбера някой дали е имал подобен проблем ,че ми писна от майстори да сменят неща пък то проблемите да не са от тях. Благодаря предварително!
  5. antone

    Тампони

    Имам едно лайшко питане от човек,който много не е в час с автомонтьорството. Откакто съм закупил колата преди около 3 години в предницата се чува едно потропване,което се появява основно при движение по неравен,нагърбен най-често асфалт.Днес реших да поогледам отдолу какво е положението и открих силно напуканите и деформирани тампони ,които съм показал по-долу на снимките. Питането ми възможно ли е това тропане да е от тези тампони,защото всичко останало изглежда наред?
  6. Здравейте,бихте ли ме насочили към някой майстор или сервиз в района на В.Търново за смяна на шайбата на колянов вал. Благодаря предварително!
  7. Днес смених ролката на алтернатора,но се оказа ,че и демпферната шайба към колянов вал също е за смяна и при нея се чува "металния шум". Някой сменял ли е тази част. Майстора ми каза ,че развиването й е много трудно и става със специален инструмент. Ако някой е правил тази смяна да ме насочи към майстор или сервиз в района на Велико Търново. Благодаря предварително!
  8. Благодаря много за отговора. Да и при мен е така ти се появява,ту спира.Предполагам,че проблема е същия. А може ли да ме ориентираш за цената на ремонта. Благодаря.
  9. Здравейте, от 2-3 дни започна да се чува един мален "цвърчащ" звук. Прегледах в някой теми и дискусии във форума и се насочих към евентуален проблем с ролката на алтернатора. Ще се радвам ,ако някой е имал подобен звук, да сподели какъв е бил проблема. Колата е Honda FR-V 2.2 i-ctdi. Благодаря предварително! Линк с клип от звука https://www.youtube.com/watch?v=jeR2FHZdscs
  10. Здравейте,бихте ли споделили дали при вас бутоните за смъкване и вдигане на стъклата имат подсветка. Питам за бутоните,които са на самите врати ,а не модула ,който е на шофьорското място. Забелязах че при мен се губят тези подсветки,подсветката на бутона за регуриране на височината на фаровете и аварийките. Проверих всички бушони ,ОК са. Благодаря предварително!
  11. Здравейте,от известно време се появи странен "дзинзиргащ" звук някъде от двигателния отсек.След дълго лутане,слухтене и чудене установих,че звука идва от "вилицата" на скоростната кутия.Гледах разни клипчета и май проблема е в някакъв лагер на вторичния вал.Като хвана оста на долната помпа на съединителя/това с гуменият маншон/там където се хваща за вилката на съединителя и шума спира. Някой имал ли е подобен проблем.Има ли някакъв начин за спиране на този звук и има ли някакъв проблем да се кара така и да изчакам да се скапе съединителя и тогава да се смени. Колата е Honda FR-V 2.2 i-ctdi. Благодаря предварително!
  12. Здравейте,при мен се появи същият проблем ,но при Honda FR-V.Бихте ли споделили дали отстранихте проблема и как. Благодаря!
  13. Здравейте,от няколко дни съм Горд собственик на Honda FR-V дизел.Търсих доста информация за колата,ръководства и други,но единствено намерих такива за он-лайн ползване. Ще съм Ви много благодарен,ако може да ми изпратите някакв информация за моя автомобил. Благодаря Ви предварително!
×
×
  • Създай нов...