Jump to content

TCKOLEV

Фен
  • Мнения

    11
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от TCKOLEV

  1. Здравейте колеги, Надявам се да не събуждам мъртвите с това ми питане. Имам 4х 16" джанти на Акорд, ползвани само за зимните гуми, които искам да освежа - паднало им е защитното покритие на доста места, има и набъбнало от външната страна, отвътре където ляга борда на гумата също ще иска търкане. Подготвих се с винтоверт и шкурки 200 от Лидл, водна шкурка 1200, черен лак спрей и дори ръждопреобразувател (остана от третиране на едни стоманени, те станаха хубаво). Реших обаче преди да започна да се поразровя за информация и от там заключих, че налагане на защитен филм от ръждопреобразувател ще е ненужно. Въпросът ми е като започна да ги обработвам, в накрая, четох тук, че слагате някакъв защитен агент, паста ли е, крем ли е, какво ползвате и от къде да го купя. Какво друго трябва да купя ? До тук нещата съм ги взел от железарията до нас. Отказах се да ги правя черни, защото зимата започна да чука на вратата по-настоятелно. Нека първо се науча да ги възстановявам без да ги полирам до огледално, за напред може друго. Поздрави, Т
  2. Оная туба къде показвах, за дизелов мотор ли е била , много странно? @dandilov , CL9 K24A , VTEC туториал единствено ще търся в Ютюб , да
  3. Сърдечно благодаря за изразената подкрепа и безкористни съвети! До дни ще сменя маслото, а след това ще следя какво се случва с точност. И Ютуб по точка 1) на колегата dandilov ще погледна за какво се говори там. Няма да пипам, защото не разбирам, но поне да видя.
  4. И на моя Самурай скърцаше педала на съединителя. Пръсках с WD-40 около пластмасите, слагах и грес, но до време. Защо до време - лятото падна педала на съединителя. Горната помпа беше протякла. Смених я, а от там изчезна и скърцането на педала на съединителя.
  5. Ще прикача снимка довечера. Сменено беше като питасах лятото, днес налях последния 1л от тубата. Всичко 212хил -> 217хил, като беше на върха на щеката маслото. Изтръпнах. Тревожа се да не ходя ли на сервиз да ме кръщават, сегменти да сменят. Какво да правя. Покрай тях, знае ли какво още ще ме таксуват без да пипнат, не знае ли. Бащата обичаше Супротек да слага на колите си, светла му памет на човека, на Японеца, ако му налея 2 опаковки и сменя след това маслото с още по-тънко : 5w-40 (беше като я купих на 160хил), 5w-30 (сега Юни) , днес 1л защото нямаше изобщо , 0w-20 след това ? С една смяна правеше 10-12хил , последните 2 години вече 8-10хил , тази : 5-6хил. Всички с доливане на 1л-2л.
  6. Здравейте, Днес успях да посетя меката за ремонти на алтернатори и стартери, бул. "Сливница". Боби на ул. "Панагюрище" в рамките на час и половина отстрани повредата - диоден блок. Като го гледах в ръцете си, така и не ми стана ясно от четежа, който пуснах, кой точно елемент е. DLR-ът не беше изгорял, дали беше причинил прегарянето на диодния блок, остава в тъмнина отговорът. На запален мотор изкарва 13.8V . С подмяната на повредения елемент отпадна и още нещо, което наблюдавах и се чудех дали не е нещо по мотора - поклащането на колага когато отнемах педала на газта в движение. Благодаря още веднъж на всички ви за отговорите и съветите! -Т
  7. Здравейте, Пак съм аз. Нов за групата, 3 години го карам Самурая без особени проблеми. След като получих от момчетата във форума изчерпателни отговори, смених маслото с 5w-30. Наблюдавам го дали ще си отиде. До момента са изминати 1500 км. Проблемът сега е идентичен с този , Светна ми лампата за акумулатора - Accord 7ма ген. (2003-2007) - Hondabg.com Форуми ( https://forums.hondabg.com/topic/108575-светна-ми-лампата-за-акумулатора/?tab=comments#comment-1057535510 ) - през деня светна лампата на акумулатора и в купето започна да се чува натоварващ звук. Прибрах я в гаража. - мирише на бакилит след като двигателя загрее и се отвори капакът. - замерих напрежението на акумулатора , 12.3V загасен двигател , 13V запален двигател, 12.8V с вкл. фарове, 11.9V и с вкл. климатик. Като подадеш газ добавя 0.3V 1) В Юбико сменяха лагера на ролкота на алтернатора преди 2000 км (виеше), сменяха и ремъка. 2) Има DLR модул, инсталиран вътре в купето, от Авител. В момента, в който светна лампата на акумулатора автоматичните светлини не светнаха. Не се и включват повече. Възможно е да изгорял. Въпроси, - Може ли и какво може да е прецакал DLR модула ? Може ли да е причинил някакво прегаряне в алтернатора ? До колкото знам старият черпече ток директно от алтернатора (така бях купил колата, но изгоря - модула). Новият не знам как е свързан, но ето че не работи. Да се направя ли на разсеян и да ида ли до Авител, за да им кажа да си проверят DLR модула, защото не свети. Алтернатора макар и да не подава много, добавя 0.3V, та да ида на акумулатор до там. Какво ще ме посъветвате ? - В препратката от 2018г. и вътрешната за нея (не исках да събуждам мъртвите теми), момчетата обсъждат "изгорял диод/ диодна плочка" и "четки". От приложената схема, бихте ли ми казали кои номера са те? В посоченият по-долу руски сайт, възможно ли е да си поръчам алтернативните на оригиналния детайл - напр. четки ? четки - № 3 от схемата , в руския сайт посочени алтернативи за 31105-RAA-A01 HONDA Holder assy., brush например тези, понеже по схемата ми изглеждат идентични - BH-ND12 MOBILETRON Holder, carbon brushes а диодна плочка - ? -Т
  8. @mysticchannel33 Гори, за това и почнах да се чудя дали е било налято лошо масло или нещо се е случило с мотора (се случва), както описва @ceco_accord В момента се оказва на 212 хил км. (Сънувал съм ги тия 217 хиляди). От Бултрако е купуван автомобила, след гаранцията само в другия голям сервиз в София за Хонди е гледан. Сивика го карах на поразия, този е много лъскав за "еднаж се живее", а сега и по магистралата - топ спийд 110-120, за да запазя разход/пари от джоба при дългите пътувания (няма газово). Утре ще ѝ налеят ново, 5w30 Petro-Canada Ще покарам, ще видим как ще е, след 5 хиляди пак ще се включа да споделя. Едит: момчето в сервиза, приятел, има и 5 литрови бутилки (явно от варел идва) 5w40, пак на Петро и като гледах стикера отзад дали от Дружба, дали от Искърско, от там са му изпратени. Мисълта ми за редакция е, ако Петро не се харесват от моторите ни, ще търся друго. Mobil Super™ 3000 X1 5W-40 e в момента, от UK чаках 10 дни да дойде.
  9. И аз чета наред какво сте написали след мен. Това ми е опасението, че в сервиза са наляли Мобил-1 от някъдето, а не са ми поръчали като предния път в туба. Не я пържа, че пари за бензин и рали България... Наистина за изненадата, тия километри ги изяде с две ходения до морето и обратно (2000 км), а през останалото време е била врът-врът на къси разстояния из града, къде куче да изведа, къде в центъра да сляза, до магазин да ида, или тъкмо загрее и я загася, или даже незагряла пак я загасям. А и беше след първата година на Ковид пандемията, никъде не е ходила особено, гаража я топлеше. От 5w40 обмислям 0w40 до Октомври с първия сняг пак да го сменя. Ако, както пишете, го е изяла преди това, то проблема ще е друг. Много знам аз как я е карал първия ѝ собственик. За втория е ясно - 5w40 ѝ налива и преди да иде пак към морето ѝ наля 600 мл да има, но вече започна да поклаща предницата леко, щом отнема педала на газта, което ми навява на мисълта, че е по-добре да намеря равно място да погледна и щеката, и цените на бутилките.
  10. Здравейте, Четох отзад напред темата, трябва поне още едно изчитане на всичко в светлите часове на деня. Карам 2007 Акорд 2.4 CL9 мотор с Mobil-1 5w40 като предишната, преди тази, смяна изкара 12 хил. км. с 0.500 л. доливане. С настоящата смяна, отново същото масло налято, с ужас една вечер видях, че едва на долния ръб на щеката има някой - общо изминати 6500 км. От тогава съм долял 2л. (По тази графа може градивна критика) Гледам Eneos 5w20, даже 0w20 (ровейки се из ръководствата, които полезно са качени тук), но тук не срещнах коментари, та затова се обръщам към вас за да ме посъветвате. Далеч съм от София в момента с колата, а в близкият Добрич има едни момчета със сервиз, на които през последните 3 години им станах абонат за по една бутилка 1л. Мобил-1, за резерва в багажника. Второ питане, ако се сложи горе посоченото масло, каква добавка да налея? Бащата, светла му памет, ме пращаше все до вносителите на руския Ресурс за неговите коли. Вие какво слагате, ако изобщо слагате ? Самурая навъртя 217 хил. км.
×
×
  • Създай нов...