Jump to content

Тигъра

Фен
  • Мнения

    32
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Тигъра

  1. Привет

    Купих хонда црв 2 2006г автомат

    след 700км автомата не зацепва тръгва и след 1,2км изключва като изчакам  2 минути или изтрием грешката пак зацепва за малко.

    дава грешка не работещ соленоид

    кутията е MRVA ако можеш да ме насочиш от къде мога да си купя соленоид и ще ми трябва схема на мозака на кутията да разбера кой е А соленоид.

     

     

  2. Не мига D Не знам дали си заслужава да търся какво и е защото майсторите не са много в час със кутиите а ако ида във специализиран сервиз за автоматица каквото и да е проблема ще е в пъти по скъпо от втора ръка кутия. Вярно че не се знае какво ще сложиш но тия автомати не са проблемни но явно аз изтеглих късата клечка.А и колата си е на 17г
  3. Автоматичната скоростна кутия не зацепва Като е студена тръгва но като загрее и изключва гасиш чакаш малко и пак тръгне малко и изключва както се движи. Маслото е вишнево не е черно и е на макс в границата. Колата е 2005г феисливт купих я и минах 700км като нямаше признаци за нередности. Колко вида кутии са на моята пише MRVA това ли е модела. И съвет от къде да тръгна да взема втора употреба или.
  4. Продавам масло за автоматични скорости ATF DW1 Производител:HONDA GENUINE PARTS Маслото го купих от Англия но ми остана една туба 4л но продадох колата цената е 110лв за тубата,. Маслото е същото което предлагат в представителствата на хонда ще се опитам да кача снимки или ако има интерес ще пратя по вайбър или месинджър.тел 0888 74 68 94
  5. От два дни търся цедка и не намирам само цяла помпа може ли да помогнеш от каде мога да купя цедката за бензинова помпа . само това открих http://autokaramanov.com/product.php?id_product=2787
  6. Филтъра на помпата чисти ли се и ако да с какво или е консуматив.
  7. Аз нещо не видях разлика в паленето преди и след смяната на филтъра.А за флейтата не разбрах как се проверява дали работи коректно.
  8. Пробвах със REDEX изгорих половината резервоар 25л извън градско няма подобрение .
  9. И преди да сложа газта не палеше от раз а беше лятото пак въртеше 4-5 пъти а сега като застудя 6-7 ще пробвам с добавката и ще кажа какъв е резултата.
  10. Може ли да сипя някаква добавка за дюлзите.
  11. Ще гледам другата седмица да и направя диагностика иначе не знам от къде да почна.
  12. Клапаните са реголирани преди седмица с гасов инщекцион е но и преди да го сложа си беше така остана дюзи.
  13. Колата пали при студено и топло време след 6-7 чукания на стартера иначе си върти интензивно но според мен 2-3 е нормално но 6-7-8 сутрин май е доста след първото палене върти 2-3 пъти така беше и лятото може би с 1-2 въртенета по малко с нов акумулатор е и със сменени свещи какъв може да е проблема.
  14. Да долната пружина на две места беше излязла по половин оборот от началото мислихме че си е фабрично така.Като свалихме другата видяхме че не фабрично така.А тропането при ляв завой прочетох че е от диференциала аз смених маслото и тогава се появи маслото е купено от хонда.Преди това не тропаше но бучеше при пълен ляв или десен сега това бучене го няма да сменя ли още веднъж маслото или да покарам така.
  15. Привет От месец страдам много най вероятно от ръчната . И на мен не ми лови на последният зъб и я понатегнах от жилата под седалката и след 10-15 дни тръгвам и след 2км почва нещо да тропа от зад като на много крива джанта направо тресе колата огледах всичко си е ок с джанта болтовете тръгвам пак същото пипам дисковете и единя заден доста топъл тръгнах да се връщам и нещо изщрака като все едно се освободи и спря да тресе,Отивам на майстор свалихме дисковете и едната пружина тая дето е пред зъбчатката за реглажа на две места беше крива като стъпалца станала но здрава тествахме я връща се коректно.Вчера пак я дръпнах до край и пак същото тресене и пак изпукване и се оправи но при ляв завой почуква нещо като каре но от зад. Като вдигна над 80км не чука карах 60км 120км и после пак изчезна почукването но тая накладка си е топличка пипам я но е доста топла а другите не. Не знам какво да правя търся майстор дето може да свърши работа от София.Задни дискове и накладки нови.
  16. На моята хонда нямам никакви проблеми с автомата работи добре за сега маи няма да го пипам за сега но на другата 1ва генерация нещо по трудно влиза D и ми се искаше да пробвам дали с опресняване няма да се оправи иначе и тя не хълца при превключване.Мерси за съдействието .
  17. Да и аз така съм чел но като вкарам английският номер на колата тя е вкарана от там и ми излиза това масло значи до сега с това е карана
  18. Едно питане за смяна на масло на автоматична кутия ходих да си купя масло за диференциала от хонда и питах за цената на маслото за скорости 39лв 1л. Знам че се купуват от там такива неща но ми трябват 7л за две хонди и ми се видя доста. Проверих цената на маслото в Англия и е почти на половин цена а и има кои да ми го вземе и докара от там дава ми два вида за моята хонда.Едното е CUIF другото TRIRIE-QX дали да си поръчам от там или само от Хонда.Моля за съвет от по компетентни по тая тема.
  19. 4. На 20000км се сменят 3.5л от маслото. Ще го сменям но бях чел че се източва 3л
  20. Благодаря за отговорите ще са ми полезни.Само не разбрах от D на 2 и от 1 на 2 скорост може ли в движение или само на място се превключват.
  21. Аз за пръв път си купувам кола с автоматичи скорости и след едномесечно каране имам няколко въпроса. 1 Като се спуска на продължителен наклон на D колата като се набере и превключва на по голяма предавка и тогава се налага спирачка и после пак се набира и пак спирачка което не е удачно да спускаш само на спирачка говарим за 20-30 км Примерно от предела към Симитли . Има и 1 и 2 скорост явно с тях се работи при по стръмен наклон но въпроса ми е дали е удачно от D да се включи 1 или 2 в движение и обратно от 1 или 2 на D в движение .И последно дали за 2 лоста пак се бута в дясно и надолу или само надолу защото нещо много трудно ми се получи превключването и останах с впечатление че само на долу го бутнах. 2 Когато се кара в трафик и се чака на светофар 2-3 минути и така 20 пъти на коя позиция е добре да се държи лоста, 3 Бутона на лоста О/D до колкото знам сваля една предавка не съм го ползвал но за изпреварване ли се ползва и като се натисне докато си на 4 минава на 3 и трябва пак да го натиснеш да мине на 4та . 4 Ако пропускам нещо важно за автоматиците ако има хора с опит да споделят надявам се да е полезна информацията и за друго колега сблъскващи се за пръв път с автоматик, 5 И нещо извън темата някои знае ли дали е зацепен задният някакви проценти или само при пребоксуване се зацепва и тогава 50/50 ли е.
  22. Да попитам нещо ще сменям маслото на диференциала и някъде бях чел ако не се лъжа че като бучи при пълен ляв или пълен десен значи маслото е за смяна или трябва да се смени хидравличното масло . При мен няма шум но баща ми кара първата генерация автомат 128 коня и му бучи на него а той не прави нещо докато не се счупи и като взема за мен да му взема и на него.
×
×
  • Създай нов...