Jump to content

sv5

Фен
 • Content Count

  6
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About sv5

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  Хонда Сивик
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Варна

Recent Profile Visitors

156 profile views
 1. Здравейте колеги, Карам Хонда Сивик,7 генерация. От близо 5 години имам такова скърцане,ходил съм на 10-12 "велики"майстори и...не могат да разберат от къде е. Ходовата ми част е добре с излючение на 2-та тампона на стабилизиращата щанга,които имат много малък луфт при натиск с щанга. Скърцането се чува около основата на кормилната рейка, ниско долу и отпред,като се усеща вибрацията и във волана. Появява се при рязко увиличаване на скоростта,спиране и когато колата изкачва голямо нагорнище. Чува се това прискръцване и когато увиличавам бързо скоростта и завъртам леко волана ляво-дясно,ляво-дясно. След 5 годишно ходене на майстори бих "свалил" шапка на човека,който открие проблема!
 2. Здравей колега, Имах абсолютно същият проблем след смяна на дисковете. Според мен,това са чувствителни датчици и и възможно тяхноно нараняване в сервиза. Поне аз ходих в Хонда,закачиха колата на оригиналнана програма и излезе проблем в десния преден датчик за ABS. Понеже нов струва около 350 лв. се насочих към автоморга,където ми свалиха и го взех за 40 лв. След като го сложих,вече 3-та година няма плоблем. 3 съвета: 1-само оригиналната програма на Хонда може да ти намери кой точно данчик не работи.Един ако е развален изключва цялата система,докото не се възстанови. 2-ако вземаш датчик втора у потреба от автоморга,гледаш да е абсолютно същият модел кола и точно същият датчик/преден-ляв или преден-десен/.Ако вземеш от друго място колата не го приема. 3-направи уговорка в автоморгата,ако не стане на колата или излезе развален за можеш за го върнеш. Тези 3 грешки на мен лично ми ковстваха много време и нерви. Успех!
 3. Благодаря за отговора,колега. Беалетките съм ги сменял преди година и то с качествени,а и при влизане в дупки няма нищо. По-скоро звука идва при изтеглявето на предните движещи колела и когато дърпат с повече напън. Най-вече се чува,когато ускорявам или качвам нагорнище. Самият звук е като от разсъхнат гумен тампон. А,забравих да кажа,че при мокро време или влажно прискърцването изчезва. Моето лично усещане е,че е някасъв тампон или връзка на кормилната рейка със следващото звено. Вече си числя дали да не рацхвърля тази рейка и за смазвам всичко по нея здраво.
 4. Здравейте колеги, Карам Хонда Сивик,7 генерация. От близо 5 години имам такова скърцане,ходил съм на 10-12 "велики"майстори и...не могат да разберат от къде е. Ходовата ми част е добре с излючение на 2-та тампона на стабилизиращата щанга,които имат много малък луфт при натиск с щанга. Скърцането се чува около основата на кормилната рейка, ниско долу и отпред,като се усеща вибрацията и във волана. Появява се при рязко увиличаване на скоростта,спиране и когато колата изкачва голямо нагорнище. Чува се това прискръцване и когато увиличавам бързо скоростта и завъртам леко волана ляво-дясно,ляво-дясно. След 5 годишно ходене на майстори бих "свалил" шапка на човека,който открие проблема!
 5. Здравейте колеги, Карам Хонда Сивик,7 генерация. От близо 5 години имам такова скърцане,ходил съм на 10-12 "велики"майстори и...не могат да разберат от къде е. Ходовата ми част е добре с излючение на 2-та тампона на стабилизиращата щанга,които имат много малък луфт при натиск с щанга. Скърцането се чува около основата на кормилната рейка, ниско долу и отпред,като се усеща вибрацията и във волана. Появява се при рязко увиличаване на скоростта,спиране и когато колата изкачва голямо нагорнище. Чува се това прискръцване и когато увиличавам бързо скоростта и завъртам леко волана ляво-дясно,ляво-дясно. След 5 годишно ходене на майстори бих "свалил" шапка на човека,който открие проблема!
×