Jump to content

iliyan_pi

Фен
  • Мнения

    26
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от iliyan_pi

  1. Аз последното пътуване я карах със светеща лампа ная резервата повече от 300 км. След като се прибрахме отворих металния капак по задната лява седалка - там са изводите от ниво показателя. Извадих куплунга, но нищи не се промени, но после го извадих при включено запалване и го върнах пак след 5-10 секунди. Показанията , че има бензин се въстановиха. Това го правих вече още два пъти и все беше успешно. Сега замислям проста схема на автоматичен прекъсвач за няколко секунди при всяко стартиране , за да не си играя. Един майстор ми поиска 60 лв за подобен емулатор, но не ми обясни какво точно той прави. Явно е това, което и аз правя.
  2. Колегите с фреона познаха- наистина фреонът е "изчезнал", останал само 50 мл и аха да скапе компресора. Заредиха ми и ожветител, за да се види дали не изпуска и от къде. Интересно е, защото миналата година като я купувахме, майсторите казаха, че са я пълнили с фреон, а сега тестовете, които се правят след пълнене не показаха никакво спадане или друг проблем. Благодаря на отзовалите се!
  3. Каквато и температура да задам в ляво, там духа въздух като отвън, т.е. топло, а в дясно всичко е ОК. Познат предположи, че и при Хонда клапите са електронно управляеми и от време на време трябва да им се прави "обучение" както е при Ауди. Това майсторите го знаели и можели. Моля, ако нкой е имал подобен проблем или е прочел някъде да сподели.
  4. Извинявам се, че писах тук по моя проблем - вие си пишете за корите. Ако администратора реши може да премести поста ми.
  5. Виждам, че вече са се появили колеги с CR - V 4 генерация. Аз вече повече от година карам такава (2,4 бензин + газ). Имам лек проблем, който по-скоро ме дразни - струва ми се, че показанията на горивото (бензина) са "изчислителни", защото имам достатъчно бензин, но карам на газ и забелязвам, че стрелката върви към намаляване и постепенно накрая светва резервата . Продължявам така, защото зная, че имам поне 15 литра и след време неясно от какво стрелката показва горе-долу 15 литра. С това всичко започва отначало. Скоро изминах така около 300 км на "резерва" (на газ). Някой има ли подобен феномен или да е чел за такъв проблем? Логично е при такива показания след като и "Range" стане нула компютърът да "прочете" стойността на датчика (поплавака) и да актуализира показанията.
  6. От скоро имам Хонда CR-V 2013г., 2.4 л., бензин, от Канада. Всичко е добре, но радиото та FM обхват може да се настройва само на нечетни десети от мегахерца, например 102, 1 MHz, 102,3 и т.н., но не може да се настрои на 102,2 или 106,8 MHz. Такъв е законът в Канада и САЩ. Понеже такива коли се продават и в Европа много е вероятно радиата да се "сетват" със специален софтуер. Та въпросът ми е някой имал ли е вече такъв проблем и как го е решил? Понеже съм от провинцията Бултрако дали ще ми отговорят въобще? Благодаря !
  7. Смених радиатора и сега всичко като че ли е наред поне из града. След някой ден имам по-дълго пътуване и ще я пробвам, още повече май ще е горещо.
  8. Преди малко я оставих да поработи на празен ход докато загрее и забелязах, че капе течност отпред без да е мокро около капачката - оказа се че капе между пластмасата и алуминиевата част на радиатора, т.е. радиаторът е за смяна. Утре ще видя каква е възможността сам да го сменя или в сервиз.
  9. Проверих вентилаторите - работят, намерих датчика и се учудих, че за разлика от другите коли, които познавам, тук термостатът е сравнително ниско и отзад( относително главата на двигателя) и е в началото на тръбата към долната част на радиатора, а не към горната. Ще я покарам днес или утре и ако продължава номерът, ще източа част от антифриза и ще сваля датчика , за да го измеря с гореща вода.
  10. Антифриз има, но ми е интересно защо го е изхвърлила през капачката, а не в разширителния съд. Проверих пътя до казанчето- няма запушване, може би уплътнителната гумичка на капачката се е деформирала и не уплътнява достатъчно и антифриза вместо в казанчето излиза между капачката и радиатора. Утре ще я източа и ще сваля датчика, за да го проверя.
  11. Току що го намерих в сайт за части - изглежда досущ като тези на Лада или Форд, но сега вали дъжд и ми е студено - утре ще разгледам в зоната, която посочваш. Благодаря!
  12. Здравейте, колата ми е HRV, 2001г. и вчера забелязах, че пуши нещо откъм капака на двигателя. Оказа се, че е изхвърлила малко антифриз през капачката на радиатора. Реших, че вентилаторът на се включва и потърсих датчика, но не го открих на радиатора, както е на по-старите коли. Имам схеми на колата и там се вижда, че датчикът е ключ, т.е. не е електроника, която се управлява от другия датчик за термометъра на таблото. Та питането ми е къде е тоя дяволски датчик? Благодаря!
  13. Ако си забелязал моделът след 2002 е със спойлер над началото на задния капак. Освен, че придава по-спортен (пичовски) вид той служи точно за това - да се намали завихрянето в тази зона. Веднъж стрещнах една кола със самоделен спойлер от пластмаса, но май беше доработена от друг модел.
  14. Благодаря ти, ще работя по проблема.
  15. От Стара Загора съм. Явно моята вероятно е поизносена, но и моделът на двигателя е известен с това, че харчи масло. Казвали са ми, че щом е "италиянка" това е неизбежно, защото италиянците били "мърлячи" и безброй други причини.Имал съм над 10 ралични коли , включително и 2 Хонди (Сивик), но такъв "глад" за масло не е било. Благодаря ти за мнението.
  16. Сигурно си прав, колега, аз с такова я карам моята, но все се надявам нямаой да се е борил с този проблем и да каже поне приблизително какво й е . Както писах свещите й са с идеален цвят - охра, върви отлично (като Хонда!), пали от раз и в най-студеното време, няма някакво голямо омасляване на ауспуха, но пие маслото почти кафена лъжичка на 5 км (литър на 1200 - 1500). Искам предварително да си направя сметката колко ще струва ремонтът и да реша бе з да ме лъжат и изнудват.
  17. Бил съм при най-малко десет майстора, включително и в във фирмения сервиз на Хонда. Становището им е еднакво. В Аутодатата за този модел се сочи масло със спецификация SJ/A2 , а вискозитета му зависи от климатичния район. За нашите ширини 10w40 е възможно да се употреби. Прикрепил съм снимка от страницата на Autodata - програмата е реномирана и скъпа - 700 паунда, тъй, че може да й се вярва.
  18. Моята пък откакто я купих си губи (гори) по литър на 1500 км. В началото се уплаших и питах един известен майстор, а той ми рече :"тия са "масленици" - всички горят масло, доливай си и карай!". Така и правя. Други проблеми на съм имал и съм много доволен, а и това ми е третата Хонда за 25 години! Но ме дразни като проблем - иначе майсторите ми искат 1200 лв , за да се "оправи".
  19. Колега, като ти тече от там колко е загубата на масло по твоя преценка? Моята харчи доста, но свещите са безупречни, т.е. вероятно не го гори, но може да го "хвърля" както ставна дума по-горе. А случайно да си сменял гумичките на клапаните в сервиз? Колко горе-долу излиза тази услуга? Благодаря.
  20. В книжката пише, че резервата е 6,3 литра. Карал съм на резерва 40км. и колата не е спирала.
  21. Здравейте, става дума за HR-V, 106 к.с. 2001г. - отскоро по време на движение (коланите сложени) през няколко минути се чува писукане 10 пъти. То явно е от същия пискун, който се чува когато се извади ключа на запалването, но тогава е само два пъти. Имам едно описание на руски, но в него има няколко калпаво сканирани страници и вероятно там е текстът който ме интересува. Моля някой ако знае да каже. Благодаря.
  22. За какво е този "шок" бутон? За първи път чувам за такова нещо.
  23. И аз така мисля, без да съм разглобявал там двигателя, но на практика е вярно това , което написах вече. Пробвал съм десетки пъти, но нямам куража само заради този ефект да разглобявам мотора. Колата е на равно, студена и т.н. Даже когато я купих, докато чаках в двора на КАТ Казанлък да ми дойте реда за нещо си, реших да видя как е маслото и се уплаших, защото по щеката нямаше масло! Отидох до бензиностанцията и купих 1 литър и долях. На другия ден бях в сервиз и се случи туй, дето описах в предния си пост - обвиних момчето, че е сипало поне 1л по-малко, но като направихме този експеримент със завъртането на щеката, се видя, че нещата са ОК. Все пак благодаря на всички за мненията ви!
  24. Здравейте и ЧНГ! Гумени дървета и широки пътища за всички! А сега на въпроса - отдавна се каня да питам аудиторията - като извадя щеката за маслото, понякога по нея няма въобще масло! Установих, че като я завъртя на 180 градуса маслото се появява. Пак я завъртам и пак изчезва, а щеката е симетрична, не мога да си го обясня! Първият път, като смених маслото и го проверих у нас, едва не подскочих, защото по щеката нямаше изобщо масло и помислих, че майстора ме е излъгал. Завъртях щеката и всичко е ОК. Но все пак искам, ако някой има такъв ефект или който е разглобявал двигател, да каже на какво се дължи тази мистика. Забелязах, че щеката не може свободно да се върти, когато е на мястото си, както е при другите коли, т.е. има нещо, което я направлява в гнездото й. Не е болка за умиране, но все пак е интересно. Харвито е 2001, 106 к.с.
×
×
  • Създай нов...