Jump to content

KostadinAtanasov

Фен
  • Мнения

    51
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от KostadinAtanasov


  1. Здравейте колеги, колата е хонда сивик англичанка 1995г, 1.6 126 к.с. д16у2,  жълтата лампичка ABS на таблото светва когато си иска между 1 и 5 мин след като запаля колата без значение дали се движа или работи на място като я изгася и запаля пак в началото не свети и после пак светва. Пробвах я и когато не свети лампичката АБС-а си работи, а като свети не работи! Какъв може да е проблема според вас и някой ако е имал същия как го е оправил ? Благодаря!


  2. ЧНГ,колеги ! От няколко дни имам странен проблем с ГИ, колата е сивик англичанка 95г, D16Y2 , както си карам на газ без видима причина си прехвърля на бензин за няколко секунди, след което пак си включва на газ, не е като я настъпя повече на високи обороти примерно да не ѝ стига, а произволно с равна газ , но винаги и само в движение, на празен ход-НЕ ! Смених си филтрите и обувките на кабелчетата, които са на клапана на редуктора (в интерес на истината  бяха поокислени малко), но това нямаше никакъв резултат! Ходих при газаджията, закачихме я на лаптопа и ми показа как постоянно се изменя показанието за температурата, която варираше  35-38-33-45-31-46 (не с точно тези числа, като пример го давам) и ми обясни,че температурния датчик,който е на редуктора не дава верни стойности и е за смяна и като даде стойност под 30° обръща на бензин ,понеже е настроена на над 30° да обръща на газ, а на въпроса ми тогава защо го прави винаги в движение и нито веднъж на празен ход си замълча и се направи,че не ме чу. Смени ми датчика (сложи друг видимо втора употреба), показваше на лаптопа 66-68-71° (пак с колебания нагоре и надолу, но с по 2-3° разлика) и каза "Готов си, пробвай я", но минах не повече от 100м и пак обърна на бензин и след няколко секунди пак на газ ,върнах се, казах му , закачи пак компютъра каза да направим едно кръгче в движение за да го хванем проблема ,  покарахме малко , стана това нещо поне 6-7 пъти пак и каза,че губи обороти. Намерихме кабелчето, към бобината, от където взима оборотите-бяха усукани един в друг и от горе изолирани с изолирбанд , каза че било вързано по най-аматьорския начин и че така държало 2-3г и после се окисляват, а трябвало да се запоят, след което ги запои и каза,че вече съм готов и поне 3г няма да стъпи тая кола в сервиз за ГИ, но уви след 50м проблема пак се прояви по същия начин, върнах се пак но вече станало много късно и му свършило работното време , да отида пак в сряда към обяд! Не мисля точно там да отида пак, но някой от вас има ли идея какъв може да е проблема или при кого да отида във Варна за да ми го оправи, а пропуснах да кажа, че марката е АГИС ! Благодаря предварително !


  3. Здравейте колеги, вчера забелязах,че гумичката на единия от средните болтове на капака на главата е омаслена и реших,че не е стегнат достатъчно, но се въртеше съвсем без никакво усилие и в двете посоки, дръпнах го нагоре и излезе, оказа се,че е скъсан. Въпроса ми е как да изкарам другата част,която остана вътре и опасно ли е да се кара така и би ли довело това до някакви по-сериозни последици?


  4. Ходих вчера, намерих го, беше се преместил сервиза на друг адрес, майстора също беше друг и като му казах, че мирише на газ провери дали не изпуска от някъде със сапунен разтвор омаза всичко, никъде нямаше мехурчета, после взе някаква машинка детектор за газ и като я доближи към рейката на инжекторите се разпищя, ама вика щом няма мехурчета е някакво съвсем минимално дори няма нужда нещо да се прави, а като разбра че е монтирана 2013г вика ами да те по принцип като станат на около 5г и почват проблемите и ме уверяваше,че едва ли не всичко било нормално и нямало какво да се прави, дори не я закачи на лаптопа да види за какво става въпрос, с 2 думи не му се занимаваше  с мен, още повече след като му казах, че сам съм си сменял филтрите , а не съм отишъл да ми вземе някой лев :D А щом Агис е най-монтирания инжекцион , с цел най-голяма печалба, какво е качеството му, ако имаш преки впечатления и от рейката Alex Rail 001 и изпарител Shark 1200 , доколкото ми обясни той разбрах че са ефтини бюджетни решения, така че няма как да очаквам да са най-най, но дали са "що годе читави" или "ефтини боклуци" не разбрах, и ако се наложи да сменям рейката или изпаритела, какви да са  новите-същите или други съвместими с този инжекцион? Иначе е ясн,че ще търся друг газаджия, на 2 места ходих и на двете първия въпрос беше "При нас ли е монтирана?" и като кажа НЕ, следва отговор "Който ти я монтирал сега да се оправая" :D без дори да изслушат какъв е проблема (явно имат работа и не са гладни)


  5. Здравейте колеги, проблема ми е следния- От известно време при работа на колата на газ мирише на газ от  ауспуха,което ме кара да  си мисля,че може би е много богата  сместа, най-вече се усеща на не загрят двигател. При последното зареждане се забеляза и завишен разход ( с 25 литра газ минах 176км предимно градско), което прави около 14,2/100 , винаги зареждам  до горе и като свърши напълно, зимата минавам около 200км  (12,5-13/100), а лятото 240-250км (около 10/100). Колата е Хонда Сивик англичанка преди фейслифта 1,6 Втек 126к.с 1995г. D16Y2, а газовия инжекцион Agis M210, изпарител Shark 1200, Инжекторна рейка Alex Rail 001 , от както е в мене съм минал 51хил.км , като сменям двата филтъра на около 15к , в момента за на около 3к. Очаквам вашите идеи и предположения каква най-вероятно е причината за ЕВЕНТУАЛНО богатата смес, (ламбда сондата ми е нова Денсо) !!!


  6. Здравейте колеги, от няколко дни имам следния проблем , колата е Сивик англичанка 1995г. 1,6 vtec 126 к.с. и двигателя загрява доста бавно, минавам по 15-20 км в града за да се мръдне стрелката за температурата и да влезе в скалата (нз точко от колко градуса започва скалата, предполагам ,че около 80) и след това при по висока скорост 80-90 км/ч за 2-3 км отново се охлажда толкова бързо и пада пак под скалата, което ми е много странно. Дали е термостат или нещо друго вие как мислите ????


  7. Моята също е 1,6 втек 126 коня D16Y2 и лампата не свети, като падне стрелката в червения сектор има още за около 50км градско и също ми гори 9/100 значи стрелката влиза в червения като има около 4,5 литра по мои много груби сметки

×
×
  • Създай нов...