Jump to content

xemys

Фен
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About xemys

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  civic
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  габрово

Recent Profile Visitors

472 profile views
 1. xemys

  Г.И

  Каза ми 6 месеца,колко точно той си знае.Днес приказвах с още един квартален майстор, та той каза че когато колата е за реглаж може да се усети слаба мощност в баир.Каза също че наистина клапите били малко тънки и може да се очаква проблем с прегаряне.Но всеки сам си решава
 2. xemys

  Г.И

  Според кварталните майстори ,когато оборотите на празен ход започнат да играят,колата се нуждае от реглаж.По горе съм писал за навъртени 60 000км, не съм усетил нужда за реглаж.Когато ми я поставяха газовата в БРЦ ми каза момчето ,че е било на специализация в Италия и е поставил на над 200 Хонди газови уредби и не е ставало на въпрос за тънки клапи.В Италия даже признават гаранцията,а тук нещо не са се разбрали.Най вероятно опира въпрос за комисионни,така че техниците от Хонда могат и от девет кладенеца вода да носят.В крайна сметка всеки сам си решава.Аз за себе си съм вземал решението и съм доволен.
 3. xemys

  филтър за купе

  Нямам представа ако вие си го търсете и купете колко ще струва,а пък смяната колко ще струва зависи от майстора
 4. xemys

  филтър за купе

  Сменян в сервиз Хонда в София -36лв.
 5. xemys

  Г.И

  Според техническото обслужване в Хонда на 40 000км,но според други майстори -след като усетиш ,че се нуждаят от реглаж,
 6. xemys

  Г.И

  След 4г. и 60 000км колата се държи превъзходно.Нямам и проблем с газовата уредба.При нормално шофиране-100км.час на междуградски пътища и 130 на магистрала разхода е 6.5.Падала е и до 5.9 но със много спокойно каране.Ако се настъпи около 100-110 на междуградски и 140-150 на магистрала,разхода се качва на 7.Мерено е многократно.Единствения малък недостатък е смаленото багажно отделение ,но не е болка за умиране.Гумата е патерица и лесно се мести.На първо четене това мога да споделя.Ако се интересуване питайте и за други неща.Сменял съм само малкия филтър на газовата уредба.
 7. Как поддържате черните лайсни около калнците,че моите почнаха да посивяват.Могат ли да се третират с нещо за да стоят черни.
 8. Ами няма какво да си го представям и при мен го има, но според мен е незначително и не се заслушвам чак толкова, че да ме дразни. Незнам, може би при нафтата тъй като е малко по-гъста като консистенция, плискането да е по-шумно при теб. Карал съм два пъти дизелова 9ка и не ми е правило впечатление, а повярвай ми, има доста по-големи инженерни недоразумения при доста по-скъпи автомобили, а това не мисля, че е недоразумение, а компромис, функционална задна седалка или тих резервоар. Относно дневните километражи А и В и двата имат три опции за нулирането им, ръчно, автоматично при всяко зареждане на гориво, автоматично при всяко стартиране на мотора, аз лично съм си оставил А-то на ръчно, В-то на всяко зареждане, тъй като винаги зареждам до пълно и лесно се следи разход за един резервоар. Опциите се избират в менюто на колата, дано да съм бил полезен. Поздрави! Имаш ли идея как се прави, защото влизах в настройките на компютъра и не видях как да го направя да се нулира автоматично или при пълен резервоар. Попаднах на 1 интересно видео което много ми хареса и сигурно след като ми падне гаранцията ще си монтирам и аз Видеото го изгледах,но не ми стана ясно приложение ли е или нещо друго и от къде се тегли
 9. Много благодаря.Сега остава да отида до колата,защото по спомени кода беше 4 цифров.Дано аз да съм се объркал....Да сега погледнах-5 са цифрите.А какво ще кажете ако зареждам акумулатора без да махам клеймите.Има ли някаква опасност?
 10. Колеги,и аз съм с хонда сивик от юни.Предстои ми заряд на акумулатора,та въпроса ми е :кода го знам,но какъв е реда на вкарване?В книгата пише-вкарайте кода,но не пише как.Предварително Ви благодаря,хондата е огън за сега,да чукам на дърво.
 11. xemys

  Г.И

  Мерси,колега.Докато чаках някой да се включи с мнения,вече поставих BRC в преставителството в София.Разбрахме се за гаранционното и след гаранционно обслужване,цени на филтри и всички останали неща.По ме интересуваше мнението Ви за така наречения омаслител.Дали е така необходим.Правих запитване в ланди-ренцо,фобос та даже и първоначално в брц го калкулираха в цената.Вкрайна сметка не ми го поставиха.Та в такъв ред на мисли исках консултация с Вас.На мен лично това ми е 4 автомобил на газ, и в общи линии съм запознат какво да гледам и търся,но на такъв нов не всеки ден се слага и затова запитах във форума,след което останах изненадах и разочарован в известен смисъл.
 12. xemys

  Г.И

  Еее,не е истина-3000 прегледа и нито един отговор.Идвам от друг форум,където до един час след запитването,можеш да получиш доста задоволителни отговори. Не знам какво става с вас колеги хондажии.
 13. xemys

  Г.И

  Някой слагал ли е Г.И BRC на Хонда Сивик 9 серия?Някакви препоръки,мнения-приемам всякакви.За какво да внимавам?Рентабилно ли е.
 14. Mного благодаря.За съжаление или не, вече съм я капарилал.И аз усетих някяква липса на мощност.Надявам се да свикна или да се нагодя,защото не са евтини автомобили.
 15. Спрял съм се на този автомобил,но не са ли малко слабички хонда сивик 9 серия с тези 100 коня?Имам в предвид ускорение и от там разход на гориво.
×