Jump to content

dontoni

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно dontoni

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Stream 2.0 vtec
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    вкъщи

Последни посетители

814 профилни разглеждания
  1. Разбирам проблема ти kalpazanin. Но такава информация не намерих и аз. Както съм писал във форума, а също се колебаех между Романо, Фобос и Ланди Ренцо. Е, вече съм с Ланди Ренцо и сега трупам впечатления. Но за сега мога да кажа, защо се спрях на Ланди: това бе единственият сервиз, където служителите освен, че работеха, съумяваха да обърнат внимание на безбройните ми въпроси; единствената фирама (доколкото знам), която по време на гаранцията на уредбата, да предлага сервизно обслужване в цялата страна. До този момент, смятам че съм избрал правилното място. За поставянето - хората се постараха и са изпипали нещата. За динамиката на колата - мисля, че е без разлика от бензина. За разхода - до този момент успявам да засеча само смесен разход (като голяма част от пътя е по планините): първи път 11,2 л/100км, а втори 10,6 л/100км. Уредбата ми е без ОБД, с тероидална бутика, със зареждане до бензина. Бутилката, която се побра (на мястото на резервната гума) без да се подава и да се вижда е 40л. Като засеча в града, отново ще пиша.
  2. Реших да послушам съветите ви и се разходих по сервизите, които са представители на Ланди, Романо и Фобос - всички за Пловдив. В Ланди, уредбата която ми предложиха и става за модела Стрийм 2003г. 156 к.с. е без ОБД, с бутилка тип "резервна гума" + зареждане до капачката на безина. Цена - не знам дали е коректно да споменавам. Хареса ми, че почти навсякъде в БГ има сервизи и ако стане нещо не се чудиш къде да идеш, но ме смути това, че над 3500 оборота (поне така си спомням) или при претоварване, се впръсква и бензин. Това ми се струва някак странно - ГИ да не може да изхрани такъв стандартен двигател. При представителя на Фобос - Слави Шишков, считам, че всички суперлативи за този човек, които се изписват по форуми и споделени лични впечатления, ще се окажат верни. Явно човека си разбира от работата, но поставят само Фобос. При партньора на Романо - този човек или не му се говори или не му се работи. Единственото което ми каза е, че има два вида: по-евтин вариант - Романо ЕКО (без ОБД) и по-скъп Романо Антонио с ОБД. И двете ставали за моята кола. Точка. А освен това разликата в лв между изброените по-горе ГИ е 250 лв от най-евтиния, до най-скъпия. Ами сега??? Като четох МАРКОНИ какво беше писал за ГИ Романо, мислех точно на такъв ГИ да се спра. Обаче, както вече бяхте писали : най-важното е монтажника..... Взема да ходя в Русе - при МАРКОНИ, че ми е "по-близо" и човека има отношение към детайлите.
  3. Здравейте! И аз да споделя впечатления. От 2 седмици съм с Хонда Стрийм 2.0 и вечесъм изминал над 1000 км. Купих я от Плевен и до Пловдив, още след сделката я тествах през Шипка. Много стегнато се държеше, а приятеля ми с който ходихме да я купуваме, не можеше да ме стигне с Мерцедеса си CLK , който е с над 200к.с. Направихме и първата си екскурзия със семейството и приятели. Натоварихме се 7 и 1/2 човека (т.е. имаше и малко дете), като пътувахме изненадващо комфортно. За маршрута който имаше каране по магистрала с 120-140 км/ч, както и минаване през Средна гора, където вече съм карал с 60-90 км/ч,ми показа разход 8,2 л/100км. Сега съм на етап за поставяне на газ.
  4. Здравейте! Нов съм за клуба на любителите на Хонда. От няколко дни и аз се здобих с Хонда Стрийм 2.0, 156 к.с., 2003год. и сега се чудя какъв ГИ да поставя. Четох какво сте писали за ГИ Романо и май това ще е един от вариантите. Възниква обаче въпросът за монтажа. Къде може да се намери монтажник на Романо в Пловдив, който знае какво прави? Защото за по-предната ми кола Тойота GT 125 к.с. екипът на един от най-старите монтажници на газови уредби в Пловдив, ми монтираха газова за 6 часа, от които 4 ч. загубиха за да прекъснат инжекцията на колата.....Та ми се иска да се срещна с човек, който работи с Романо и знае как да направи настройките. Като алтернатива на споменатото Романо съм се спрял на Ланди Ренцо, защото от мои познати с доста мощни коли знам, че колите им са динамични и с доста приличен разход. Ако можете помогнете със съвет.
  5. Бладодаря! Чувам хубави работи за Ланди Ренцо и Романо, обаче още не съм решил. В интерес на истината, има много гласове (не в моята глава), които аргументирано ми обясняват, че като кача някоя от гореспоменатите, ще платя само за името т.е. че и другите по-евтини ще ми свършат същата работа. Затова се опитвам да разбера, за този двигател - 2.0 vitec 156к.с. коя от газ е сполучлива - като разход и по възможност колата да не става куца.
  6. Здравейте, От два дни и аз съм горд собственик на Honda Stream 2.0 vtec и сега съм все още на етап: основен преглед, масла, филтри и регистрация. Но горния проблем стои и пред мен - какъв да бъде вида на ГИ. По-скоро, кой ГИ е съвместим за този тип двигател? Къде сте поставили газовата бутилка? Ако е на мястото на резервната гума, то не е ли малко рисковано, предид това че ще е изложена на всякакви атмосферни условия - т.е. възможна е поява на ръжда? Също така не ли опасно от възможни удари по бутилката? Дайте мнение, според вашия личен опит.
×
×
  • Създай нов...