Jump to content

the_engineer

Фен
  • Мнения

    6
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

0 Neutral

Относно the_engineer

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Кара
    Honda Civic MB2 D14Z3
  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Plovdiv
  1. Аз имам Civic Fastback D14Z3 с "голямата" гарнитура с газов инжекцион.Топ спиид на газ 180км/ч на 5500 оборота.Ускорение до 100км/ч на газ 14.4сек.,на бензин 13.6сек.Разход на газ градско 8-8.5л,извън 7.5л
  2. Имам сивик D14Z3 англичанка от една година.Крайно съм доволен от колата!Приличен разход на газ 7.5-8 газ градско.Сменените неща от мен са още от момента на покупка.Имаше си ги и трябваше да се оправят.Клеморед на контактния ключ 15лв нов(купен от ebay за Rover 45),външен маншон на карето 40лв. със смяната,предни дискове с накладки 140лв.Това са ремонтите по колата(в това число не смятам смяна на масло).От тогава само карам и се кефя на колицата.За тея пари не виждам какъв по добър автомобил да се вземе!
  3. При мойта англичанка на десен завой духалката по средата,отгоре на таблото духа по-топло.Получава се някаква аномалия.Та по въпроса за "отпушването" миналата зима имах мн слабо парно.Духаше силна но хладка струя.Проверих маркучите които са в двигателния отсек и са хванати за радиаторчето.Входящия беше врял а изходящия хладен-радиаторчето е запушено.Тази есен взех празно шише от минерала вода 0.5л сложих 2 пръста на дъното Calgon за перални и долях с вряла вода.Разбърках здраво и след като бях токнал малко антифриз налях сместа във водния радиатор.Почнах да карам и парното се засилваше все повече.Карах една седмица така.Разкачих радиаторчето на парното и изхода му вкарах вода под налягане.Промих и останалата система.Налях си антифриз и резултата е 50*С духа от духалката при външна температура около 0*С.На мен ми се вижда малко(предишната ми кола беше лада )но преди интервенцията беше 25*С така че и на това съм доволен.
  4. Аз съм с англичанка 1999г. D14Z3.Ползвам ЕЛМ 327 и работи без проблем с програмата TorquePro.Обаче имах проблем със стария ми тел HTC one x той не засичаше елма и се ебаваше.Сега съм с друг тел и се вързвам безпроблемно.
  5. Колата е с "голямата" гарнитура.Сменена е преди да се сложи газта.Разхода го засичам по следния начин.След като свърши газта слагам 30лв и карам докато пак свърши.Това е най-правилния вариант.
  6. Моята каляска е с мотор D14Z3 75к.с. Колата я карам на газ с газов инжекцион Фобос.Градско ми гори към днешна дата 9.5-10/100.Колата я карам на разстояния не повече от 3-5км.Разхода ме задоволява.Но извънградския ми е мн голям и на бензин и на газ.На бензин с един човек(аз и един приятел) с 90-100км/ч ми дава 8 бензин или 9 газ.Колата я карам с гуми 195/50 R15 Michelin Alpine Extra green нови.
×
×
  • Създай нов...