Jump to content

KrIv

Фен
  • Мнения

    180
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от KrIv


  1. На 20.03.2021 г. at 17:48, JHM написа:

     

    Някакви надписи по тях...?

    Тези снимки имам,но не е известно,от каква дирекция са!

    20210319_175743.thumb.jpg.75be0dfb7b36f62fc845af98723b4820.jpg20210319_175734.thumb.jpg.2e36d47ee4136bac71521739cb73ffd2.jpg20210319_175711.thumb.jpg.3f2efd1d3690744e664de25618625cb8.jpg20210319_175725.thumb.jpg.6239c70b1d544cf8aadbf7c19a286de3.jpg

     

     

     

    Фаровете от снимките са от кола с десен волан. Ясно се вижда на гърба на фара буквата Е. Това определя региона за който е произведен- КЕ. На фарове за лява дирекция буквата е G за регион KG.

    • Нагоре 1

  2. Както е тръгнало покрай съединителя да сменяш и ангренажа сменяй и гумите,че и те след 5000 км. ще свършат. Пък после отидаха и джантите,и гърнетата... И те се откачат като се сменя съединителя.

    • Хаха 1

  3. Добрият майстор е добър не защото сменя всичко с едно разглобяване,а защото правилно е преценил кое е за смяна. Може и безброй съединители да е сменил и пак да не е майстор. Производителите на маховици си имат методика за диагностика на употребявани такива и с какъвто успех можете да скапете старият маховик,с такъв успех ще скапете и чисто нов. Ако маховика позволява може да си изкара още няколко стотин хил. км.

    • Харесвам 2
    • Объркан 1

  4. Преди 3 часа, dinko12345 написа:

    ...накарах го да отвори стария филтър,звери се в горивото дето изтече,и ми вика,че блещукало нещо там,вика дари не са стружки.от нафтовата помпа,падало от стените след време метални парченца които влизали после в дюзите и ставало мазало.....не знам дали е така,и е прав.дано се размина само с филтъра да не е по-лошо.........

     

     

    :worthy::worthy::worthy:

     

    Къде ги намирате такива капацитети???


  5. Преди 1 час, Petargazdov89 написа:

    не ще направя утре ... взех втора ръка помпа а иначе не сме разглабяли за да махнем старата понеже си е работа като се почнело горен капак,дюзи ремак ..... ако има по лек начин за сваляне ще е добре .... някой които е правил подобна процедура може да каже .... ако се има в предвид ,че ще се стигне до там предполагам ще е добре и смяна на верижките така или иначе  ще се отваря :)

    Помпата се сваля независимо от веригата и всички "филми" които си описал. Има капаче в предният край на двигателя,откъдето се осигурява достъп до нея. 

     

    Като забележка: Има разлика в налягането на помпите за двигатели с вакуумен ЕГР и електрически. Помпите на външен вид са еднакви. Така че е важно донора да е като вашата.

    • Харесвам 1
    • Благодаря 1

  6. Управлението на релетата на перките излиза от лицевият панел на мултимедията,където е управлението на климатика.

     

    P.S. Различните поколения и модели мултимедия имат различно окабеляване,макар че буксите са еднакви. Ако е сменяна мултимедията (или само лицевият панел) е възможно проблема да е от разликата която споменах.


  7. Преди 5 часа, Petargazdov89 написа:

    по принцип егр ми го изключиха софтуерно възможно ли е като не е затапен все още понеже чакам мой човек майстор да направи интервенцията егр да е останал блокирал отворен клапана и да влияе на двг и ще погледнем всички турбопътища и съединения тия дни понеже е много натоварен ...

     

    Не зная какво са ти пипали по софта,но да не се окаже че ЕГР-а ти е перманентно активиран и да е нон стоп отворен. Така целият "вятър" от турбото ще заминава в изпускателната система. Не е необходимо да разглобявате и да затапвате. Просто извади вакуума от актуатора на ЕГР-а и той ще се затвори. Дори така ще разбереш дали ЕГР-а в активиран на макс или е задържал. С опипване на оста на клапана и една вакуум помпа може да разбереш дали е блокирал или се движи.

    • Харесвам 1

  8. Какво означава "проверихме вакуумите"? Измерихте ли нивото му преди соленоидните клапани и след всеки един клапан?

    Колата пали ли лесно,особено като е студена?

    Да си забелязъл да дими повече при рязко ускорение?

     

    Блокирал в отворено положение ЕГР.

    Спукани/скусани турбо пътища.

    • Нагоре 1

  9. Emicha,твоят ЕГР е с вакуумно управление. Тази процедура не е за колегата с проблема. Неговият ЕГР е елктрически (ако въпросната кола е от профилът му).

    За да се подобри положението на неговата версия (да стане по пъргава и по адекватна) трябва да се разглоби дроселовата клапа и да се почисти от саждите доставени от ЕГР-а. Да се свали тръбата между топлообменника на ЕГР-а и смикателният колектор и да се изчисти отново от въпросните сажди,както и входовете на смукателният колектор откъм дроселовата клапа и откъм тръбата на ЕГР-а. Също така почистване или смяна(това се установява с диагностика) на дебитомера.

    • Благодаря 2

  10. След като монтирате EXEDY не се доверявайте на който и да е,казвайки ви колко е достатъчен хода на педала. Никой от монтажниците(майсторите ви) не ляга в краката на шофьора за да види какво се случва с хода на помпата. След като се отпусне педала на съединителя помпата трябва да е в макс. крайно(свободно ) положение за да може да засмуче и нагнети при натискане. Самото регулиране изисква от 5 до 10 мм. корекция. Зависи какво преди това е било положението на педала и каква е била работната зона. Помпата така е измислена,че не работи ефективно ако не е максимално свободна. Затова след като монтирате EXEDY ви започват проблемите с отделянето и трудната комутация на предавки. Не сте виновни нито вие че сте избрали тази марка или производителя за качеството. Смея да твърдя че марката е много добра,просто се иска да се съобразят някой неща при монтаж.


  11. Претрисането,което усещаш е заради дюза/и.

     

    Ако колата ти е с електрическият ЕГР е нормално да е мудна и да не реагира адекватно първите секунди след намачкване. Просто калпав софт,който управлява мотора. При двигателите с вакуумен ЕГР това явление е отстранено. 


  12. Само да вмъкна нещо за да огранича малко разсъжденията... Оригиналният птитескателен диск е с тресчотка,която компенсира износването на феродовият диск за сметка на промяната на хода на педала. Комплекта съединител,който е монтирал колегата с проблема е Екседи. Притескателя на тази марка няма въпросната система за компенсация,така че нека да си регулира хода и пак да пробва кавото и да е. 

    • Нагоре 1

  13. Има още един начин да се отстрани това явление с афтърмаркет регулаторите. Но тогава напрежението върху акумулатора ще бъде постоянно 14,4 волта и няма да пада когато няма консуматори.


  14. Преди 12 часа, Petargazdov89 написа:

    Здравейте на всички! Взех нов Маховик Валео и съединител Еxedy вчера след смяната и обезвъздушаване на системата скоростите не влизат някакви идей :)  

     

     Регулирай хода (увеличи го) на педала на съединителя от шпилката в купето.


  15. Ако има кой да ти оцени реалното състояние на маховика и ако то е добро,сменяй само притескател,диск и лагер. Аз лично монтирах EXEDY и съм минал повече от 50 000 км. без да сменям маховик. Няма и намек за проблеми.

×
×
  • Създай нов...