Jump to content

Imst

Фен
  • Мнения

    377
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Мнения публикувано от Imst


  1. Слави в Овча Купел е отличен избор. Но се приготви да отидеш на място, за да си запазиш час. И от личен опит, най-рано след 2 седмици ще те приемат.

    Юбико в Горубляне е другия вариант, също съм доволен от тях.


  2. Това със записването на час при Слави е мега зле и явно изисква доста здрави нерви.

     

    Три пъти звънях да си запазя час само и единствено за преглед на ходовата част по колата. Чисто и просто да потвърди това, което знаех вече че трябва да се ремонтира, нищо повече. За да си направя вече и аз планове от финансова гледна точка и да оправям проблемите. Пак при него щях да я правя. И три пъти девойката от другата страна ми отговаряше: "Да, ще ти се обадим следващата седмица и ще те вмъкнем между другото". Тука може би беше и моя грешка, че не исках точна дата и час. Понеже съм сравнително близо до сервиза, с гъвкаво работно време и можех по всяко време кажи-речи да реагирам и да отида. И такава ни беше първоначалната уговорка.

     

    Това продължи близо 3 седмици и на четвъртата директно звъннах в Юбико. Прегледаха колата, поръчаха частите и я ремонтираха.

     

    За в бъдеще със сигурност пак ще търся услугите на Слави. Но на тоя булшит 'Ще ти звъннем' не се връзвайте! 

    • Харесвам 2

  3. Гледах го днес. Филмът е супер зле. Изключително слаб сценарий и реализация, правен от хора, които нямат никаква представа какво е Стар Уарс. С две думи правен за 14 годишни лапетии. Явно то Дисни са прецинили, че те ще са основната аудитория.

    Не на място хумор в стил Марвел. Никакво развитие на персонажите от предния епизод, с изключение на Кайло. Толкова много пълнеж, примерно ненужния романс на Фин и азиатката даже и забравих името, което е тотално не на място в Стар Уарс вселената.

    Абсолютна пародия.


  4. И аз съм забелязал нещо подобно при мен, но не винаги. Преди време търсих възможни причини и бях издирил в някакъв Нисан форум, че най-вероятно става въпрос за самодиагностика на abs-a (както каза @atoma) и спрях да му обръщам внимание.

    Щом не ти свети лампичката , всичко е наред.

     

     

    Self-test feature

    The ABS includes electronic sensors, electric pumps, hydraulic solenoids and a computer. The computer has a built-in diagnostic feature that tests the system each time you start the engine and move the vehicle at a low speed in forward or reverse. When the self-test occurs, you may hear a “clunk” noise and/or feel a pulsation in the brake pedal. This is normal and does not indicate a malfunction. If the computer senses a malfunction, it switches the ABS off and illuminates the ABS warning light on the instrument panel. The brake system then operates normally, but without anti-lock assistance.

  5. Хубаво е да се оставят всякакви мнения. Лично аз, при неспазване на приемно време и записани часове би ме отказало да посещавам сервиз независимо колко са добри пичовете.

     

    Тази сутрин бях при Слави за масло и филтри. За щастие нямаше проблеми (разминаване) с уговореното време. Изглежда човекът е доста натоварен, бях си записал посещение на 19 юни чак за днес.

    Това беше първото ми посещение в сервиза. Супер положително впечатление. Цените са по-добри (поне за стандартно обслужване) в сравнение с другите сервизи за нашата марка. Самият той доста търпеливо отговаряше на глупавите ми въпроси :D :D :D :D. Определено бих използвал услугите му отново.

     

    Иначе изглежда се занимава и с други коли. Имаше паркирани 3-4 мерцедеса.

     

    Покрай строежа на метрото достъпът е от другата страна на улицата. Няма никакви проблеми. Тази сутрин даже имаше багер и работници, които разчистваха и слагаха насип, за да може да се минава по-лесно.

     

     

    road0tnlhfF.png

    • Нагоре 3

  6. Не би трябвало да е на късмет. Щом казваш, че чете авторските значи е в ред CD-то. По-вероятно е да не ги записваш както трябва. Или да ползваш dvd вместо cd.

    Както колегите по-горе са писали, трябва да е аудио диск, което е различно от просто да драгнеш mp3-ките върху диска. Навремето ги правех с Windows Media Player и по спомен, можеш да запишеш макс 80 минути музика на един диск. Ето един кратък

    .

  7. Миналият четвъртък и аз се вредих. Цялата процедура траеше около 40-50 минути. Само 2 седмици чаках за доставката на частта. 

     

    А иначе ноември-декември някъде, когато се разбра за акцията, бях пратил запитване по email и тогава ми отговориха, че колата не подлежи на сервизна акция. Но преди 3 седмици като ходих за обслужване ми казаха, че все пак трабва да се подмени airbag-a :) Така, че за тези получили 'не' по email-a може да пробват отново за по-сигурно.


  8. Защото може джамбазите също да следят тия теми :D

    Може да има backup батерия, която да се ползва при сваляне на акумулатора. Иначе ако се добави и батерия за автономна работа от порядъка на няколко седмици, това доста оскапява нещата. Не знам дали е възможно да се използва 'power bank' имам един такъв в нас 20000 mah, само стои и събира прах. :)

    Аз друго си мисля, дали няма да доведе до drain на акумулатора една такава джаджа ?


  9. Тия теми като цяло не са за по форумите :D

     

    Навремето проучвах такива варианти. Помня, че 200 лева беше за джажджа , която се пъха в OBD буксата и ти праща SMS-и при промяна на местоположението. Имаше доста устройства.

     

    Друг вариант е бутонче за спиране на тока.

×
×
  • Създай нов...