Jump to content

barabasko

Фен
  • Мнения

    37
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от barabasko

  1. Съгласен съм момчета! Благодаря, ще търся читав заварчик да поправи пробитите места.
  2. Здравейте, Имам теч/дупка в едната тръба на крайните гърнета и в някакъв момент ще трябва да го сменя. Така или иначе нов комплект е около 1000лв доклкото се ориентирам онлайн, та си мисля дали не е по-добре да дам още малко и да взема спортни гърнета. Някой сменял ли е крайните гърнета на комби и ако да на кой производител? Намирам различни марки но всичките тръби които продават са за седана, предполагам че за комбито ще са по-дълги.
  3. А знаете ли от кой двигател пасват металните колектори и дали ще трябва да се пипат настройките на газовото после? Миамото го знам да. Благодаря ви за мненията!
  4. Благодаря за отговорите! Обаче се случи случка последния път като запалих колата. Изведнъж дигна много високи градуси и изгасих мотора. Като отворих капака и всичко беше в антифриз. Прикачвам снимки да видите кой маркуч се е спукал. http://imgur.com/a/SGixa Този маркуч излиза след термостата и влиза отляво на колектора. Дано от снимките да стане ясно. Някой знае ли това как се отремонтира и за какви пари става дума?
  5. Здравейте, Казанчето за антифриз е пълно, но като отворя радиатора и беше сух. Съответно и лесно започва за да загрява колата. Долял съм сега антифриз, което сигурно ще спре прегряването, но въпроса ми е, някои знае ли каде може да е проблема? Дали е спукан радиатора или помпата не работи? Двигателя е D14
  6. Само да споделя, че съм супер доволен от обсулжването!
  7. Благодаря за отговорите!
  8. Здравейте, Някой ползвал ли е този сервиз в Варна? http://www.honda-varna.com/service/services.html Доволни ли сте от обслужването и цените? Благодаря!
  9. За смяна на една тръба, лагер на компресор, гарнитура на компресора, пълнене с фреон, игла и някакво уплатнение. За всичко ми излезе 320лв. Повече от доволен съм от обслужването. Мисля че наистина човека си разбира от Хонда и всичките им слаби места. Определено моята явно е седяла в някой гараж прекалено дълго за да и заминат толкова неща но поне сега като натисна копчето имам студ в лицето
  10. Много ви благодаря за мненията Ще ида при човека от Младост който го препоръчват колегите и ще видим той колко ще ми иска.
  11. Здравейте колеги,климатика ми има проблем и го водих на доктор, който след като ми напълни цветен фреон стана ясно че гарнитурата на компресора изпуска, както и има спукана тръба и иглата на клапана за пълнене също е заминала. За тези 3 неща, заедно с пълненето ми иска около 350лв. Според вас това нормална цена ли е? Ще съм благодарен ако някои с подобен опит ме насочи!
  12. Здравей колега,преполагам че си с Аеродек. Кората се сваля лесно, всичко е на щипки, като изключим дръжката от вътрешната страна която е на 1 болт. След като издърпаш кората внимателно (има едни неприятни захващания от двете страни до самото стъкло) остава да свалиш страничните пластмаси, които пак са на щипки. Свалял съм ги 2 пъти и сигурно не съм първия, пластмасите са бая здрави, но се приготви да счупиш щипки на голямата кора. Продават се и са стотинки, но трябва да намериш. Та дано съм бил полезен. Успех.ПС И аз имам проблем с подгряването, но на мен ми работят само половината нагреватели, което не съм сигурен че може да се ремонтира някак.
  13. Здравейте,искам да попитам дали някои знае какви са размерите на газовите амортисьори на задната врата на Сивик Аеродек? Благодаря.
  14. Но като погледнах по каталозите на NGK тези са за D14Z4: http://www.ebay.com/itm/HONDA-ACCORD-CIVIC-CR-V-1-HR-V-PRELUDE-CB3-NGK-ZUNDKERZE-LPG-LASER-LINE-6-/290579433262?pt=DE_Autoteile&hash=item43a7e2472eтака че тези ще си поръчам явно.
  15. Здравейте,искам да си поръчам тези от ебей: http://www.ebay.com/itm/Genuine-NGK-BKR6EIX-11-Iridium-Spark-Plug-3764-Made-in-Japan-OEM-Upgrade-/400349961267?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A2000%7CModel%3ACivic%7CMake%3AHonda&hash=item5d36b79c33&vxp=mtrспоред вас ще станат ли за D14Z4 Aerodeck англичанка с ГИ? Или ако не тези кой модел да търся?Благодаря!
  16. Мога да споделя че компентния персонал на сервиз Омбре откри каде е проблема. Заключващия механизъм на вратата с времето и друсането се изкривява и съответно трябва да се върне в положението което затваря вратата плътно. Тенекеджия ще е най-доброто решение иначе мисля че самото "ухо" което е закачено с 2 болта за каросерията на колата ще може да се донамести някак си по-навътре за да се намали ефекта, но ако хлопа по сериозно ще трябва да го види тенекеджия да го накриви така че да не хлопа. Дано съм бил полезен. Сега колата е направо безшумна!! Поздрави!
  17. Оказа се че компютъра на газовата е заминал. Ще го сменят и надявам се всичко да се оправи.Благодаря за мненията!Поздрави!
  18. Зравейте,днес смених счупените щипки, дозавих всичко разхлабено ( тропаше цялата пластмаса на която е закачен номера ) и въпреки това.... НИКАКЪВ ефект. Явно когато е затворена вратата амортисьорите са по-свободни. Не мога да преценя дали е от тях. Ще си играя още...Поздрави!
  19. Здравей колега,много незабелязана остана темата... интересно защо ли? Моите познания които не се различават от тези на работещия човек в България ме навеждат на мисълта, че това поскъпване от точно 600%.... 6 пъти по-висок акциз е АБСОЛЮТНО нереално и... единственото за което е сещам е че шибаняците с гушите искат още да цедят от хората. Поне по мои наблюдения 90% от бензиновите коли или вече са на газ или скоро ще бъдат и това е нормално при тези цени на бензина. Съответно как ще пропуснат възможността да смучат от този всенарастващ пазар за автогаз. Това ако е на стадии проект има възможност да го раздуем поне... защото в медиите не се говори за това... Друг да сподели какво мисли. Това от мен. Благодаря за вниманието.
  20. Щом мислите ще пробвам да разменя + и - да видим дали ще успея, както съм скаран с жиците.
  21. Не, не съм я слагал сам газовата. В сервиз ми я слагаха. Не съм сигурен каква марка е само знам че компютъра и е Мултиджет (българския) и изпарителя е от тия малките уж нова генерация. Не мислите ли че просто с едно донастрйване на газовото ще заработи нормално. Аз не мисля че трябва да се пипа компа на колата също. Ще ида директно при газаджията да си я пипа. Благодаря ви за мненията все пак.
  22. Здравейте колеги,сложих си ГИ преди около месец и съм минал около 600км с него. Още в самото начало след 20км ми светна чека и колата почна при всяко едно форсиране да връща оборотите почти до нулата без да гасне. Заведох я на компютърджия при който стана ясно, че сместа е бедна и тои ми изчисти грешката. Та от едно известно време все не може да се засечем и да е вкарам в сервиза, но това което искат да правят на колата малко ми е съмнително та искам да се допитам до вас. Идеята на майсторите е да заменят ЕКУ-то на колата с такова от модел с 1 ламбда сонда. (тъй като стана ясно че втората ламбда сонда на Аеродека D14Z4 била много чуствителна и не можела да се лъже лесно.) Та за тази цел ще ми смъкват таблото и така нататъка за да стигнат до компа на колата и да му набият нов софтуер. Мислите ли че това ще помогне да заработи нормално на газ? Не знам дали успяхте да ме разберете.
  23. Здравейте колеги,трябва да си сменя моторчето на предните чистачки и си взех едно втора ръка. На външен вид е абсолютно същото като сегашното но като го свържа и започва да движи чистачките на другата страна (надолу). Мисля си че има някакъв вариант просто да му се смени посоката на въртене. Сега върти надясно а трябва да върти наляво, или поне така си мисля. Има ли според вас такър вариант? Благодаря!
  24. Здравейте колеги,след като свалих кората и огледах вътре чаркалаците видях само че са счупени 2 щипки и една липсва. Мисля че като ги сменя всички липсващи ще се реши проблема. Вътре ми се струва че всичко друго е закачено. Може би самите щипки са слаби и не държат силно пласмасите, защото дори в горния край кадето има 4 щипки е леко хлабава тази пласмаса. Остава въпроса да намеря време и място в София да купя такива щипки
×
×
  • Създай нов...