Jump to content

filipov

Фен
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About filipov

 • Rank
  Начинаещ

Profile Information

 • Кара
  honda civic 1.5 vtec d15z3
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  ruse

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Колата е с газов инжекцион ,много добра ходова част , почти всичко е сменено,тампони, маншони и др., с четири дискови спирачки - мн. добри, двигателя не е отварян, мн. добър съединител, разхода извънградско е около 7-7. 5 газ. Г. О. до 10. 04. 20г. и годишна винеткадо февруари 2020г. Акумулатор Варта на 1 година, комплект гуми летни и зимни с метални джанти. тел.0897905130
 2. Моля за мнение - съвместими ли са задните спирачни апарати - дискови от Сивик 7 ген. 1,7 CTDi 2004г. за Сивик 6ген. англичанка - D15Z3 1995г. Предварително благодаря
 3. Да, имах същия проблем , и моите задни спирачки са дискови и нямах ръчна .-колата ми е сивик 1.5 англичанка. Проблема е решим. Първоначално и на мен ми казаха да си търся нов спирачен апарат, но намерих майстор, който реши проблема. При мен беше ръждясало лостчето което върти ексцентрика - разпробихме и сложихме нова ос - това лостче трябва свободно да се движи за да завърти ексцентрика и да задвижи буталото и съответно да натисне накладките и да сработи спирачката. Вижте шплента на лостчето дали може да се извади и дали се върти свободно - жилото е закачено за това лостче.Ако лостовата система е в ред спирачката ще работи - измислено е много добре - просто и сигурно. Успех.
 4. Здравейте, налага се да сваля кората на задната врата , но не открих "секрета" за сваляне на ръчката за стъклото. Колата е сивик - 1995 - английска.Моля за съвет. Благодаря.
 5. Моля за съвет: ще има ли ефект ако сложа допълнителни фарове за мъгла / халогени/ и ще подобря ли видимостта на къси светлини на английски СИВИК 5ген.- производство 95г.Предварително благодаря.
 6. Мога да дам мнение за 1.5 -vtec E - 16v D15z3 - 90к.с ,купе 5 - врати, 95г.- англичанка. На бензин при разумно каране пада и под 6л. , с газов инжекцион - 7л. и под 7л. Иска една идея по-високи обороти без Vtec-а, а той се включва след 3500 оборота и имаш усещането, че ускорението на колата изпреварва подаването на газ. Когато работи на икономичен режим - без да е включен vtec-а и си на голяма предавка при подаване на газ е мудна,/ вторият смукателен клапан е почти затворен и не и достига гориво/ налага се да се мине на по малка предавка и вечи с по- високите обороти този проблем е решим. За катерене на наклони си иска обороти .Като се покара поне10 000км се свиква и ти остава само удоволствието от пъргавината и приятния звук на работата на двигателя.
 7. За 1.5 90 кс. vtec e - D15Z3 на извънградско и разумно каране на бензин може да падне под 6л. на 100км. на газ- инжекцион , около 7 и дори под 7л. - май зависи и от газта и от дължината на прехода - по-вече км. - по икономично. Проблемите не са в двигателите и окачването ,а по скоро в ламарините и оборудването- брави , ел стъкла и др. дреболии, но е нормално за над 15г. кола.Иначе като цяло - издръжлива и комфортна за своя клас кола.
 8. Колега, за да си решиш проблема генерално , трябва да свалищ корите и да си провериш гумения водач , може да е прищипнат и да затруднява движението на стъклото, при мен дори беше закъсан и се наложи да го сменя с друг от автоморга. Ако е необходимо можеш да си откачиш и стъклото - не е толкова сложно и да извадиш гумения водач и да го почистиш. Добре е да се напръска с W40 - не е толкова страшно, няма толкова да ти омазни стъклото. Процедурата съм я правил и за сега нямам този проблем.
 9. Пробвали да отпушеш отводнителите на калниците,както ти бях писал по горе.Бас държа че проблема ти е там. -- Да първото нещо, което направих беше да отпуша отводнителите със силна струя на автомивка. Ако там, в отводнителя на калника има маркуч и е откачен или изобщо го няма си мисля , че част от водата в този случай може да влезе в купето. Знае ли някой как да проверя това?
 10. Пак по въпроса за теча след дъжд в английски Сивик -5вр. Много се зарадвах, че като сваля компютъра и зад него ще намеря отвор през който да проверя има ли маркуч или е изваден за оттичане на водата, но за съжаление - нито зад компютъра, нито зад планката няма отвори. Има малка тапа , колкото за един пръст, която не върши работа. Направо не знам какво от тук нататък - е поне разбрах, че вода влиза от оттичащия се канал / паднал или липсващ маркуч /, може би между калника и подкалника и си намира път между ламарините и тече в ъгъла и напред под жабката . Чакам мнения по въпроса.
 11. Благодаря VTi, мислех да махам компютъра , но не успях да развия вътрешните гайки , но ще намеря добър инктрумент и ще го махна. Смятам, че не е от люка, защото поливах обилно с маркуч и влиза вода някъде в ъгала около пантата на предния капак или под стъклото, което според мен е по-малко вероятно. Водата се събира и протича в ъгъла отпред до компютъра - там има двойна ламарина с две тапи - едната я няма и виждам през отвора как се пълни с вода между ламарините и протич а между заварките на пода и насрещната ламарина на купето под жабката. Зад компютъра има ли отвор ,който позволява да се види отвеждащия маркуч ? Може би ако е изваден или липсва маркуча - водата си намира път към купето. Това остана , със сигурност не влиза вода от въздуховода и не са задръстени отвеждащите водата канали - водата се изтича свободно излиза под пластмасата на прага и не знам дали няма да се наложи да махам и пластмасовия придпазител на прага от долу, но дали ще има полза?
 12. Май разбрах къде влиза в купето вода , но от вън от къде още не мога да разбера. Тече под бежовия "балатум"- насреща към двигателя под жабката и близо до калника . Не мога да разбера от вън от къде- около отвора за въздух и по целия улей за оттичане ръжда няма , евентуално под стълото , но и там видимо нищо не се забелязва. Имам чувството,че част от водата ,която се оттича под калниците влиза в купето и то само от дясно. Знае ли някой тези канали за оттичане - маркуч ли е или улей в калника. и ако е маркуч и го няма , според мен напълно възможно е с времето да се появи ръжда и да пробие отвор към купето. Моля за съвет.
 13. Много благодаря за съветите. Вдигнал съм мокета и дори махнах предната дясна седалка и всичко се вижда, но не мога да разбера от къде е влязла вода. Снощи затворих клапата преди дъжда и днес имаше вода - към 300гр. Свалял съм преди седмица черната кора от вън под стъклото и дори сложих пластмасова лента да предпазва отвора за въздуха. Имам чувството , че под въздуховода има вода. От към вратата е сухо. Зад компютъра също.Имам люк ,но е изключено - той си има канали за отвеждане на водата. Изчистени са и отвеждащите канали за оттичане под калниците. Сега като намалее дъжда и пак ще махна чистачки и кората за да видя дали е мокра клапата, - тя според мен не може да спре водата , ако я има , но би трябвало, ако влиза от там вода, поне да има следи - да е мокра.Ако някой има идеи - благодаря предварително.
 14. Пак се налага да подновя темата , въпреки, че направих всичко което ми бе посочено като съвет. Днес след дъжд около час и без колата да е в движение, под стелката на предната дясна седалка се появи вода - около 200-300 гр. Колата беше в холизонтално положение - на паркинг.Със сигурност не тече под жабката - там е сухо. Свалял съм пластмасовата кора под стъклото дори сложих допълнително пластмасова лента под металната рамка на стъклото и по никакъв начин не е възможно да влезе вода в отвора за въздуховода от където смятах, че влиза вода. Моля , ако някой има идея от къде може да влезе вода и е отстранил подобен проблем ми помогне, ще съм много благодарен. Колата е английски сивик - 95г.
×
×
 • Create New...