Jump to content

nikidenik

Фен
  • Мнения

    31
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Обществена Репутация

1 Neutral

Относно nikidenik

  • Ранг
    Начинаещ

Profile Information

  • Пол
    Мъжки
  • Място
    Sofia
  1. Здравейте, Реших да пробвам до колко оборота може да се развърти двигателя на моя Сивик 1.7 дизел 2003 г. Наблюдавах следното на първа и трета предавка успявам да вдигна до 5300 – 5500 оборота в чревния сектор след което пускам газта. Направих го няколко пъти и сега се притеснявам дали съм прецакъл нещо по двигателя и какво може да се скапе при такова напъване? Има ли ограничител тази кола на максималните обороти и на колко?
  2. Здравейте, Искам да питам за най-бързо ускорение от място, на колко оборота трябва да превключвам предавките. Колата е Cvic 1.7 дизел 2003 г. Предполагам, че някой се е дърпал с друг автомобил и знае, а 1.7 дизела, въпреки че е само 100 к.с. се представя добре за мощноста си.
  3. Мисля да направя чип тунинг на моята honda civic 1.7 CTDI 2003 г., но незнам коя фирма в София е добра за целта, и няма да направи някакви поражения по двигателя. Ако някой може да ми препоръча добра чип тунинг фирам ще му бъда много благодарен. Благодаря предварително за помощта.
  4. Здравейте,Жена ми иска да си купува honda jazz, 2002-2003 г, но незнам коя версия е по добрата, тази с мотора 1.2 или с 1.3 мотора. Моля за помощ.
  5. Здравейте,Ако махна катализатора на 1.7 CTDI 2003 е колата ще тръгне ли по-добре и ако е за смяна катализатора как мога да разбера. По принцип колата добре върви, но забелязах че на голям и дълъг баир на 3-та предавка от 2к до 3к оборота дърпа добре след което се получава някакво замисляне и спира да набира и след това пак тръгва да дърпа примерно от 3100 - 3200 оборота. Та затова се чудя дали катализатора неправи някакви мизерии. Може ли да се почисти и каква е горе долу цената на нов?
  6. Здравейте,Задължително ли трябва да е активиран А/С бутона на климатика, за да заработят водоподгревните свещи? Аз съм с климатроник обаче?
  7. Здравейте,Колко коня е колата и турбина има ли?
  8. Здравейте,Мога ли да сложа на моя civic 2003 година заден спойлер (този дето е отгоре на багажника) от същия модел хонда смо че фейслифта 2005 година. И откъде мога да си намеря такъв?
  9. Относно разхода според мен са те излъгали, аз имам дизеловата версия и в София харчи около 7, 7.5, 8 литра. Относно возията да твърда е, но пък много стабилна на завой и голяма скорост, също така скоростта не се осеща караш с 100 а си мислиш че си с 50-60, с видимоста при каране назад и по-малкия завой на предните колела се свиква и няма да имаш проблеми. Като цяло здрав и сигурен автомобил според мен.Успех!
  10. Здравейте,Понеже от време на време я понатискам на старт моята хонда 1.7 CTDI 2003г. към червения сектор на оборотите (2ра, 3та предавка), искам да питам мога ли да счупа нещо по мотора и какво, и немога да разбера има ли ограничител на оборотите както при бензиновите. Ръчкането става на добре загрял двигател.Благодаря колеги и успех!
  11. Здравейте колеги,Някои може ли да даде линк към дино графика (графика за въртящ момент и обороти и мощност ) за нашите коли? Търсих в нета но неможах да намеря.
  12. Колеги,Как да активирам водонагревните свещи при климатроник? Знам, че има тема и обяснение за колите с климатик. Пробвах както е описано за колите с климатик, но като натиснах А/С бутона, то компресора за охладителния газ се активира, въпреки ниската външна температура?
  13. Здравейте,Моторното масло, което продават в Бултрако под името HONDA добро ли е и каква марка е? Някои ползвал ли го е?
  14. Благодаря колега JorkoКолата я купих март месец и не съм ползвал парното или може би малко, но лятото не съм забелязал да губя антифриз. Трудно ли се сменя радиаторчето на парното?Къде мога да прочета дали имам водоподгревни свещи?Ламичката за маслото гасне след 4-5 секунди и през това време се чуват малко гадни звуци като тропане на повдигачи незнам дали е нормално и догато загрее двигателя е по-шумен?
  15. Здравейте,Проблем: запотява ми се предното стъкло не само като вали, но когато е и сухо времето, но по-малко. Сменил съм филтрите под жабката. Да знаете какво трябва друго да се направи, за да спре това запотяване? Въпроси други:1. За да включа водоподгревните свещи трябва ли да натисна А/С бутона, който включва компресора за охлаждането. Питам, защото аз съм с климатроник а имаше предишна тема за автомобилите с климатик и там е казано, че трябва да се вкл A/C. И не е ли опасно когато е студено да се вкл А/C та нали то служи само за охлаждане (вкл движението на хладилния агент)?2. Кутията за масления филтър има ли клапан, за да не се изтича маслото от маслената магистрала?P.S. Колата е Civic 1.7 CTDI 2003 г.Благодаря.
×
×
  • Създай нов...