Jump to content

jaze

Фен
  • Мнения

    34
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от jaze

  1. Не е спешно и благодаря, но засега май намерих човек, ако не свърши работа, ще пиша пак.
  2. Здравейте, ако има някой колега от Пловдив, на който не е проблем да отдели малко време, ще съм благодарен за една малка услуга. Трябва да купи 10м. светещи оптични влакна от един човек, за сума около 10лв. и да ми ги прати до офис на Еконт, с наложен платеж и т.н. Проблемът е, че скоро не ми се очертава път натам, а пък в София такова нещо не успях да намеря. Ако някой има възможност ще съм адски благодарен.
  3. Тук има хубава картинка - http://www.hondapartsunlimited.com/auto-parts/1999/honda/cr-v/lx-4wd-trim/5-speed-manual-engine/electrical-exhaust-heater-fuel-cat/taillight-scat, нещо на форума не му харесва формата на картинката и не мога да я мушна директно.... Иначе на сайта има схемите за всичко, ето и за твоят модел: http://www.hondapartsunlimited.com/auto-parts/1999/honda/cr-v/lx-4wd-trim/5-speed-manual-engine
  4. При мен имаше нещо като вибрации/придърпване, основно при ускорение на втора над 2500-3000 оборота, на газ. Смених въздушния филтър и сега ускорява мазно. Доколкото знам газта е по взискателна към филтърчето и си иска по-честа смяна, така че може да се почне и оттам, поне изваждането не е страшно.
  5. В книжката за тестване на лампата пише да се налеят по-малко от 8л., което ме навежда на мисълта, че толкова е резервата. Колко километра градско вече ще трябва сам да си сметнеш според твоя автомобил, но аз не бих заложил на повече от 40-50 км. Това е за CR-V първа генерация.
  6. Здравейте... Ново двайсет от днес - централното ми заключва само шофьорската врата - и през алрмата и на ръка като го натисна... съответно и отключва само нея, ако например другите ги заключа на ръка. Дали има някакъв бушон или нещо друго - един вид по-безполезнено решение, или трябва да търся машинка. Странното е, че като се заключи има едно вторично цъкане - т.е след заключването на шофьорската врата нещо някъде цъква и явно се опитва да прати сигнал към другите чарколя. Не мога да го обясня по-технически, защото си нямам идея каква е системата... Дали пък не може от тия дъждове нещо да се намокрило и да дава отечка пак незнам.... тъпото е, че днес го забелязах и незнам всъщност колко време съм си я държал с три отворени врати, но здраве да е... Иначе алармата си писка ако се отвори някоя врата, ама тя предполагам е вързана някъде си на отделно. Също съм отворен и към идеи къде в София има читав майстор по тези въпроси, ако опрат нещата дотам. Благодаря!
  7. Здравейте колеги. Счупи ми се палчето на задното стъкло и искам да питам как се сваля - понеже ще го диря по морги, а там досега в общи линии се е предполагало че знам как да си сваля каквото ми трябва. Трябва ли да се разглоби цялото нещо със чистачката или има някакъв чалъм. На картинката е с номер 15:
  8. Здравейте! След последната семейна разходка с храна, вода и багаж за 5 дена клиърънс-а рязко намаля, а всяко слизане от някое по-голямо паве (щото последните 3км от 'пътя' бяха основно камънак) трябваше да е бавно и внимателно, за да не хлопне задницата... И понеже един приятел с Форестър много ме "издразни" с неговия нивомат, та ме зачопли този въпрос и ми е интересно някой дали може да даде малко повече информация. Става въпрос дали може да се инсталират самонивелиращи се амортесьори на ЦРВ 1. Не става въпрос за системи със сфери и компресори, както е при Мерцедес и разни други, а за амортесьори, каквито доколкото четох има на Sachs например. Понеже съм абсолютно неграмотен по темата и бих се радвал ако някой поясни възможно ли е, какво евентуално трябва да се преправи и дори и ориентировъчна цена, мисля също би била полезна.
  9. swartalf - имаш някои много приятни кадри. Тия кривите с какъв обектив са? www.spirit - открих в интернет Търсих вариант за DIY Macro и това излезе. Ето едно филмче, където е обяснено как става. Сега ще обясня и при мен как стана. Има две важни забележки: 1. Нямаме вече авто фокус, 'щото конекторите вече не се конектват никъде, което е леко неприятно, тъй като при това увеличение 'дълбочината на рязкост' a.k.a. DOF-a е някакви части от милиметъра, пък ако сме в полеви условия няма как да затворим блендата, тъй като спира да се вижда каквото и да било... в смисъл аз не виждам какво снимам и къде е фокуса, иначе е ясно, че с дълга експозиция може да се компенсира. 2. Има един тънък момент с апертурата - тя също трябва да се контролира на ръка. Ако обектива ни има пръстен за тази цел сме ок, обаче повечето напоследък май нямат. Другият момент е, че доколкото знам Canon-ските обективи са с електронен контрол на блендата, докато при Nikon е механично - с едно лостче на байонета. Понеже моя китак няма пръстен си сътворих това от една капачка за нещо и един UV филтър + малко тел: на втората снимка се вижда телчицата, която натиска лостчето и така си контролирам блендата... разбира вече в някакви абстрактни стъпки, но върши работа. И това е. Остава ни само да си закупим отнякъде обръщащ пръстен : Моя го взех от dx.com за някакви 3-4 долара. Ми това е, дано съм бил полезен на някой, нищо че пак стана дълго. P.S. От вчера си имам Nikkor Micro 40mm - с автофокус е далеч по приятно
  10. След известно събиране на средства вече съм с нов катализатор, а стария си беше почти празен.Удоволствието струва 290 лв. с монтажа, марката е Twister, според човека, който го монтира били читави... а пък той определено се занимава доста с гърнета. Лошото е, че пътувайки към небитието (което за момента е задното гърне), парчетата от стария катализатор доста са поочукали втората сонда, и тя милата хич не изглежда добре. Дано да изтрае още известно време, че бюджета за момента свърши. Ако някой се интересува - човека е Дидо / Uncle Dido, на мен ми се стори точен.
  11. И аз да се разпиша към фотографите, макар и само за удоволствие. Имам си едно Никонче D80 и към него Nikon 70-300 4.5/5.6 + 50mm 1.8 и китовия 18-55. Обаче напоследък нещо ме човърка да си сглобявам разни щуротии, само и само да правя нещо с ръце, щото от целодневно седене пред компа ми гръмва главата. Та мисълта ми е, че с помощта на малко преходници за жълти стотинки от братският китайски народ и малко боклуци от магазин за левче си сглобих кит за макро със обърнат обектив. Споделям не само да се изфукам, а и защото на някой може да му е интересно, пък макро лещите струват пари. Ето малко резултати: А това е макс увеличението с 18мм наопаки: А това е макро 'светкавицата ми'...: т.е прототипа, сега е от плат с пръстен от кутия отпред, за да се сменя хартията и т.н. глупости... абе играя си, но за предметни снимки става добре: ..Уфф, дълго стана... с две думи и аз снимам
  12. Карал съм и по-нови и по-стари коли и досега не съм видял някоя, на която да се променя съпротивлението на педала, независиомо от силата на натиск или дали е спряла. Единствено на угасен двигател се втвърдяват, ама то е друга история...
  13. Благодаря за предложенията и информацията хора. Засега май клоня към проба с универсален катализатор, да видим колко ще изкара. Отскоро ми е колицата и все още не ми се ще да я 'побългарявам', и мисля да й оставя нещо, което да мяза на катализатор, пък дано е доволна.
  14. Здравей колега.За реглажа на мен при първият опит ми взеха 35лв, но така ги 'регулираха', че после и сами не можаха да си ги оправят. Няма да споменавам сервиза, за да не става неудобно. В крайна сметка ходих при Хонда Омбре и ми взеха 50 кинта, но колата си работи екстра вече към 2 000 км.
  15. Здравейте, извинявам се ако повтарям въпроса, но не успях да намеря нужната информация чрез търсачката.Проблемът е, че ми замина катализатора (светят лампи и дрънкат парченца в него) и сега имам три варианта, за които ми се иска да получа по-подробна информация, ако има някой, който е минал през подобна процедура.Става въпрос за CR-V 1-ва ген., 147HP, газ/бензин, с две сонди - една преди и една след катализатора.Вариант 1: Резонаторно гърне + RC веригаДоколкото разбрах на мястото на втората сонда се закача някаква малка верижка, която подава постоянно съпротивление и компа си мисли, че всичко е ок.Обясниха ми, че по този начин не свети чека, но за сметка на това разхода си остава един вид какъвто е в момента на слагане на RC-веригата. Това за мен е най-сигурният вариант в дългосрочен план, но ме притеснява доколко липсата на втора сонда влияе негативно на поведението на автомобила. Разхода на газ може да се програмира и без тази сонда, но незнам примерно на баир/магистрала или при по-ниски температури как ще се държи. Като цяло доколко втората сонда играе при корекциите в работата на двигателя и дали няма да има загуба на мощност, гаснене или играещи обороти.Вариант 2: Универсален катализаторТова е по-добрият вариант за двигателя, защото сондите си остават, катализатор си има и всичко е ток... Лошото е, че бил с по-тънки стени и гаранция не дават, дори ме предупредиха, че може да си го сменям и всяка година. Има ли някакви марки или по-качествени такива на нормални цени. За момента в Крафт искат около 250 лв. за универсален, без гаранция.Вариант 3: Оригинален втора ръкаТук е ясно, че всичко е до късмет. Има ли някакъв начин примерно да се провери състоянието на катализатора с разни рентгени или незнам и аз какво, за да не го махам пак след седмица. Също и ако някой има идея за какви цени става въпрос, ще съм благодарен.Вариант 4: Резонатор с втулка за сондатаТова ми е най-мъгливото, и до момента разбрах, че проблема е в правилното позициониране на сондата, диаметъра и дължината на втулката и т.н... Което в общи линии означава, че разчитам на желанието на майстора. Ще се радвам на мнение и по този въпрос.
  16. При мен след третия реглаж, при друг майстор, проблема изчезна. По думите на човека от 16 клапана един бил уцелен... ебати... Както и да е успех на другите колеги и Весели празници!
  17. Здравейте, понеже имам подобни главоболия, ще си позволя да ползвам темата на колегата и да попитам тук. Пак говорим за ЦРВ '01, газ и бензин, но проблема е и на двете горива. При мен оборотите играят когато колата позагрее. На студено държи 1000-1500, но когато загрее започват след всяко изключване от скорост да падат и оборотомера направо си подпира в нулата... за щастие колата не гасне, но е е много криво да се кара така. Тъпото е, че при мен почна да го прави след реглажа на клапаните. Въпреки че колата си вървеше и звучеше екстра, понеже скоро я бях взел, реших профилактично да и направя реглажа. След първият опит (майстора каза, че ги е регулирал на 15, каквото и да значи това, защото при газта трябвало по-голяма хлабина) като загрееше колата почваше да трака. Стигна се до извода, че са твърде 'лабави и вторият път каза, че ги е оставил на 12. И сега като върна газта и почти гасне, ако я запаля и след 5 мин. я угася после трябва да подавам газ като запали, иначе гасне пак. Та да питам - да ходя на трети опит за реглаж ли (най-вероятно при друг майстор), или да търся проблема нейде другаде. Благодаря предварително
  18. Аз днес се пробвах да мина през КАТ София, и беше страшно. Незнам колко хора бяха заради газовите и колко по други въпроси, но явно ще стане пълна лудница с тази нерадба и ще трябва и добре да почакаме, за да си дадем 20-те левчета.... А пък друго си мисля - при положение, че вида гориво го пише само в големия талон, как другаря милиционер като ме спре, ще разбере дали съм си сменил талона или не съм... може би усложливо ще се разходи до вкъщи или ще трябва още един чаршаф да влача, барабар с граждански, прегледи и прочее бумаги... пък тия от КАТ... преди един месец си регистрирах колата, как никой не се обади за тая газ...
  19. Добре, това за базата го драскаме, явно не съм допрочел.... но другото си е така
  20. Ми аз от около месец карам CR-V 147 кс., горе долу по същите причини. Иначе като гледам обявите - CR-V то за същите годинки е може би към 1000 лв. повече, а и другото - малкия мотор е повечко коне от големия на Харвито, т.е. по-голям данък, така че това може да притеснява човека като начало. Иначе и аз мислех за Харви, но ми се стори тесничко за мен, жената и двете човечета + багаж за една седмица на палатки. Другото е, че предишната ми кола пак беше 150 кончета и сега другите ми малеят Иначе съм с ГИ някакъв - извънградско 130-140 - около 11, градско - към 12-13, което за мен си е съвсем приемливо. Още едно нещо, което се сетих - CR-V-то е на базата на Сивик 6 (или поне така пишеше някъде), така че поддръжката му едва ли ще е чак толкова страшна... И последно - вози като лека кола... ама много бръмчи
  21. Здравейте, Понеже обичам да си човъркам разни неща и реших да си поиграя с подсветки и картинки на таблото на ЦРВ-то, обаче понеже ми е още новичко и не ми се иска да го разглабям все още, защото от опит знам, че тая процедура няма да стане от раз и ще трябва да го закачам/разкачам поне няколко пъти. Та молбата ми е, ако на някой му се намира неработещо такова, ще съм много благодарен ако вместо да го изхвърли го даде насам. Както сигурно стана ясно бюджета е символичен, а причината е просто гъдел.. т.е. нямам възможност да отделя пари за табло от морга или нещо от сорта. Тържествено обещавам да подплътя процеса със снимков материал на резултата... ако се стигне до такъв :)/> .. Ако пък подаряването не е вариант, бих помолил поне за точни мерки (радиуси) на трите кръга около джаджите, за да мога да си нагодя нещата в мащаб. Като пояснение таблото е такова: И ми трябват мерките на тия трите дупки, големите: Ми тва е.. лека от мен и благодаря.
  22. Благодарско за пояснението... а относно чек-а - от днес има 'ново двайсе' и нов въпрос Та значи звъннах на човека, който е монтирал газовата в Разград, да го питам къде има сервиз в София, "че ми свети чека, и искам да погледнат настройките".. съответно отговора беше: -Ти скоро я взе тая Хонда нали? -Да, от еди си кой. -Ааа. ми то ламбда сондата й не работи, изчисти си грешките и покарай 50-ина км на бензин и пак ще светне, тя така я докараха от Германия.И сега въпроса - откъде каква сонда и колко да си приготвя за удоволствието. Предполагам в Бултрако ще ми резнат главата, четох за разни заместители, пр. NJK, гледах и някакви на Denso в ebay, но мненията бяха всякакви и не останах с конкретно впечатление струва ли си или не.... и вече не знам.. пък искам да съм подготвен преди да отида в сервиза.
  23. Мерси са отговорите и пожеланията колеги Значи за чека - като намеря къде е гаранционният сервиз на ГИ-то ще го чекна...koko__2002 - можеш ли да разкажеш по-подробно за тази процедура с прешлайфането - какво е точно, и горе долу как е като цена? Иначе съединителят му свикнах, просто се чудех дали е нормално.
  24. Здравейте, колеги! Много съм доволен, че вече мога да ви наричам така :)/> Та така, отскоро и аз се сдобих с модела хондичка, който чакам от години... И понеже никога не съм карал преди 4х4... или Хонда въобще, ще почна с малко питанки.Първо да кажа - камиончето е ЦРВ, фейслифта на първа генерация, със 147 к.с. От месец някъде има сложен газов инжекцион Agis, т.е. преди около 2-3 000 км. Купих го от човек, който уж го е стягал да си го кара и е сменил бая неща, но му е дошла бавничка и шумничка.И сега да попитам:1. Когато се включва задното предаване (на мокра полянка примерно) има едно прискърцване за кратко - убедиха ме, че било нормално заради механиката и докато зацепи системата, но все пак да попитам. Иначе други шумове откъм диференциала не съм чувал, а и човека каза, че е сменил маслото с оригинално.2. Съединителя отлепя доста високо, почти накрая на хода, но пък колата поема плавно и не се усеща иначе да буксува - това дали е нормално ( било защото бил с помпа... каквото и да значи това ), или скоро ще е за смяна3. Свети чека, което май за ГИ си е редовно.. Иначе си върви чудно и на газ и на бензин, това ще е за диагноза, но по-натам. Ми това са ми кахърите за момента, благодаря на отзовалите се :)/>
  25. Здравей, вероятно крушката е почнала да си заминава - ксенона не гори отведнъж, а първо му се променя отенъка на светлината, а после почва да гасне малко след като си го запалил, или поне на мойте ксенони беше така. Съветвам те първо да смениш ламбата, пък после си играй със сложните маневри.
×
×
  • Създай нов...