Jump to content

sobis

Фен
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About sobis

 • Rank
  Начинаещ
 • Birthday 05/04/1983

Profile Information

 • Кара
  Civic - D14A2
 • Пол
  Мъжки
 • Място
  Пловдив
 1. Здравейте Става въпрос за Сивик англичанка '97 година, само че не 90 к.с., а 75 к.с. В момента съм в Германия и ми изпадна един запазен екземпляр без грам ръжда за малко пари, но е 75 к.с., аз в БГ имам същата но е 90 к.с...та някой знае ли от къде идва разликата, двигателите външно са едни и същи /D14A2/. И тук ли са отрязали 15 коня с по тясна гарниитура на дросела?
 2. Здравейте. Интересуваме, предните калници на Сивик EJ9, преди и след фейса еднаквили са? И ако не са, как мога да позная кой какъв е? Благодаря предварително.
 3. Лепи се, няма проблем. Само трябва да побързаш, да не се разцепи нацяло Ако лепящия направи нещата както трябва, повече няма да имаш проблем с тази пукнатина, ще остане само едно като косъм да ти напомня за спуканото
 4. При мен светва малко преди да достигне последната черта. Първо светва или примигва в жълто, ако до няколко км. не заредя светва в червено. В случая лампата вече трябва да свети.
 5. И моята палеше по трудно зимата, даже когато температурата е под нулата, след запалване веднага гаснеше. Лятото взех от колега 4-ри "нови" инжектора, които непосредствено преди това бяха чистени на ултразвук. Тази зима нямам проблем нито с паленето, нито с гасненето.
 6. Англичанка Д14А2. Градско около 9-10, но е карам предимно на къси разстояния 3-5 км, лятото разхода е с литър на долу. Извънградско 5.5-6 при скорост до 90 км., иначе магистрално каране със скорости около 150 км/ч отива към 8/100. Разхода е на бензин, газ не ползвам.
 7. Разпределителен вал от D16Y3 или от D16A6 + ролка от d16y7 или y8 или раздвижена ролка. Това ако мотора е D14A2. ибейски 4-2-1 колектор + по широка генерация. След тази 2 операции, колата ще живне осезаемо
 8. Тенекеджия кажели седмица, смятай го месец
 9. Няма вариант за 4-ри жилна, трябва да търсиш същата като твоята, т.е 5 жилна. Ако ползваш едно и 4-ри жилна, чека ще свети постоянно.
 10. Започни с безплатните неща.Свали огледай капачката, палец, свещи. След това можеш да откачиш генерацията и направиш едно кръгче, да не би някое гърне да се е задръстило.Регулатора се намира от десния край на горивната рейка (ако си в положение с/у колата). Вероятен дефект е скъсана мембрана. Проверява се, като се откачи вакума и се гледа дали хвърля бензин от там. Ако отговора е положителен, то регулатора е за смяна. Горивният регулатор не подлежи на ремонт. Търси се добър втора ръка или нов от магазина.
 11. Прекъсва или заглъхва...все едно нещо не и стига?Имам подобен проблем със Сивик, за сега нямам решение. Знам че не е от ламбда (нова е), капачка, палец, бензинова помпа, регулатор налягане на горивото, ТПС. МАП-а дава някакви стойности, до колко са акуратни, не знам.В движение стига ли нормално до прекъсвач или заглъхва доста преди това? При мен на място се форсира до прекъсвач без проблем. В движение на 5000 оборота умира, и при всяко по рязко подаване на газ забива.Чека не дава индикации за грешки.Свалях резервоара, чист е като сълза. Бензиновите пътища също са проверени. Няма прегънат маркуч, или прочие.
 12. Възможно е проблемен да е клапана вътре в масления филтър. На друга марка кола ми се случи да сменя 3 филтъра, докато лампата започне да гасне веднага след палене.
 13. При англичанките се налага сваляне на резервоара за да се свали помпата. Друг начин, няма.
×
×
 • Create New...