Jump to content

iwolf

Фен
  • Мнения

    63
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от iwolf

  1. Проверете транзистора който регулира оборотите на вентилатора. Монтиран е в краката на пасжера.С два винта е хванат са стената между салона и двигателния отсек.Радиатора му се охлажда от въздуха влизащ във въздуховода на колата. Honda 79330-SDA-A01 Power Transistor. Това е чарка. ако не работи и вентилатора няма да работи. В него има вграден термо бушон. Разглобява се и може да се отремонтира. При мен проблема беше в този термобушон и ремонта ми излезе 20 ст. а нов във амазон е бая пари.
  2. Моето комби има isofix. В долната част на облегалките има вертикални цепнатини, като големи илици. Като разтвориш цепнатината навътре се вижда хоризонталната скоба, за която се хваща седалката. Аз лично взех първо 9-18, защото ми се стори по-сигурно столчето, докато детето е по-малко. 9-36 ми се струва прекалено универсално.
  3. Трябва да свалиш подлакътника,и под него се намира връзката между лоста на ръчната и двете жила към спирачните апарати.От там се може да се натегнат жилата.Между другото ръчната спирачка е с отделни челюстни накладки и орделни апарати от задните спирачки.
  4. Актуатора е продаден.Темата е за ключ.
  5. Да ти кажа аз от 5 години карам комбито и не съм намерил допълнителен бутон, но ти пожелавам успех.
  6. Здрасти.Когато колата работи(ключа е в волана) не може да се плзва дистанционното за отваряне на задната врата.Едният вариант е да слезеш и да я отвориш ръчно,другият е да изгасиш двигателя да изкараш ключа от контакта и да я отвотиш с дистанционното.Най вероятно е направено с цел някой да не си отвори по случайност задната врата в движение.
  7. И аз карам вече 20000 км с IK20 от Косер с дв. K20A6 с газов инжекцион и за сега нямам ядове.За модела на NJKнямам наблюдение.
  8. Продавам оригинален актуатор за предна лява врата закупен с последната обща поръчка от USA. 72155-SDA-A01 ACTUATOR ASSY., L. FR. DOOR LOCK. Продавам го защото съм объркал поръчката и съм си поръчал актуатор за здравата врата. :(/>/>/> Актуатора е за ACCORD след 2003г. Цена 55 лв. Илко Вълков тел.0899862695 iwolf@mail.bg Актуатора се намира в Бургас.
  9. Май и аз така ще направя.Искаше ми се да взема орогинална част,но кой знае кога ще има пак обща поръчка от USA.В ebey не намерих оригинален актуатор за дясна врата исе чудя дали да не си купя нещо афтърмаркет от китай или хонхонг.А дали няма да се прецака след 1 година;-)
  10. По схемите които имам бушон 6(10А)от таблото в краката на шофьор отговаря само за осветлението в салона и багажника на автомобила.Провери дали бутинуте които изгасят лампите на вратите при затваряне работят.Има едни лампички на огледалата на сенниците които светват като ги отвориш,провери и тях.Успех.
  11. Честито.Целия механизъм ли сменя,или уся да го поправиш.Това,че предна и задна врата са с един и същ актуатор не го знаех.Може да се замисля и аз да им разменя местата,и да не ми работи задната а не предната врата докато си поръчам нов.
  12. Честито.Целия механизъм ли сменя,или усп
  13. Пожелавам ти по бързо да си намерш нужният чарк ,че така с разглобена врата нито можеш да караш,нито можеш да си заключиш вратата.Ако си взимаш нещо втора употреба внмавай да не се окаже ,че чарка е от кола за англия(с обратна дирекция) и да не стане на твоята врата.Актуаторите са различават за лява и дясна врата,макар да са с един парт номер.Успех
  14. Здрасти.Ако ти трябва актуатор за лява врата(72155-SDA-A01 ACTUATOR ASSY., L. FR. DOOR LOCK) имам един брой излишен.Като си поръчах от USA с последната обща поръчка нещо се обърках ,и сега имам актуатор за работещата врата,и развалена дясна врата. Реших да питам в един магазин в бургас зада не чакам нова поръчка от америка и ми обявиха цена от 240 лв.Тия са луди.Аз смятам да почакам нова обща поръчка.Може да почакам,но ще имам отигинална част на много по ниска цена.Ако искаш звнни ми или ми пиши на лични.0899862695.Другия вариант е да си поръчаш от ebay или amazon.
  15. BABAK Провери бушон номер 9 15ампера в таблото което е в купето(ниско долу в ляво от краката на шофьора),или реле номер 19 в същото табо.По схемата която имам те отговарят за допълнителното оборудване монтирано в подлакътника.
  16. Или DENSO SJ20DR-M11.Итях ги пишат в книжката с упътване на акорда. Цената не я знам.Ако ти се дават повече парички можеш да си вземеш иридиеви DENSO Iridium Power IK20.Аз лично съм с такива.Въпрос на личен избор.
  17. Колега,провери предпазител 12 в кутията за предпазители в купето(от ляво на краката на шофьора).Трябва да е 10 ампера.Ако е здрав търси някое реле да е згънало или някой кабел да е прекъснат.
  18. 500-550г. фреон R-134A.Това е за пълно зареждане на системата след вакуумиране за модела преди фейслифта.Пердполагам,че и при теб количеството е същото.
  19. За поддръжка- по често/20000-25000 км/реглаж на клапаните,подмяна и почистване на филтрите за газта- трийсетина лв.Аз това се сещам.Марка не мога да препоручам защото не съм в час какво се предлага в момента.Четох някъде,че вече има газови инжекциони които правят корекции на настройките си в реално време като взимат данни от OBD2 буксата.Аз за почти 4 години и около 45000 км никога сум нямал ядове с придърпване на газ или каквото и да било друго свързано с газовото.Мотора ми е като твоя,марката на агу-то маи беше star gas ако не се лъжа.Някъде препоръчват поставяне на система за смазване на клапаните,но аз съм без такава и засега нямам ядове.Бутилка на мястото на резервната гума,извод за зареждане под капачето за зареждане с бензин,резервна гума от тънките в багажника и си караш безда ти пука от цената на бензина.
  20. Аз лично си свалих ролката,избих си лагерчето и си го смених.Самата ролка не съм сменял.Говоря за бензинов двигател,но се порових в HONDA EPC и ми се струва,че конструкцията и при дизела е същата.Успех.
  21. Колега пробвай с EXEDY .Миналото лято смених моя с такъв от косер,и до сега да чукна на дърво нямам ядове(около 15000 км.).Вярно е,че аз съм с бензинов двигател но предполагам,че и за дизел качеството ще е подобно.Все пак е японска марка.На мен миналото лято ми взеха 650 лв за комплект(лагер,феродов и притискателен диск).Дано цените да са паднали .
  22. От това следва смяна на управлението на двигателя и скоростната кутия+преправяне на захващането на двигателя в коша на колата със съответните тампони.Не е невъзможно,но ти си решаваш колко ще инвестираш в колата.
  23. Ужас Ако ти трябват части или цял двигател мисля,че колегата BOSS`HOGG имаше дизелов и бензинов акорд в моргата за хонда във варна. А на твоя двигател какво му се случи
×
×
  • Създай нов...