Jump to content

samuraj

Фен
  • Мнения

    50
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от samuraj

  1. Ако успееш да вкараш мотор със скорости от ЦРВ ще ги имаш..... Поздрави!
  2. Благодаря за предложението колега, но Търново ми е далеч за единия тест-драйв. От София съм. Благодаря все пак..... Поздрави!
  3. Благодаря ви колеги.... Покупката не ми е спешна за сега, сивика е неубиваем...... Но това най-вероятно ще е следващата. Поздрави!
  4. Наборе Ивайло, благодаря за отговора, но вариатор скорости няма. Нещо друго се случва на L...... Аз продължавам да си прося кръгче от някой колега в София. Поздрави!
  5. Поред: Красимир - много точно си резюмирал идеята ми. Защо малък д-л - много просто - 95% от времето ще се кара в града а там големи кубатури място нямат. Икономичното каране - това е отговора на всички въпроси. Фен съм на алтернативните горива и така ще продължавам. Сивика ми е с метан и газ - на което е по евтино...... По тт-данни разлика в разход между ръчка и вариатор няма - и това си има своето обяснение разбира се. Затова ме интересува надежността на вариатора, при правилна експлоатация пазбира се. Кола задължително от Швейцария ще си избера, в това съмнения нямам. Колега briareos, на колко хиляди е твоята? Какво се случва с оборотите на мотора при еднаква скорост като минеш на S? Какво први кутията като сложиш лоста на L? Това са нещата които ме интересуват. Благодаря Ви за отговорите! Поздрави!
  6. Радвам се че полемика се получи..... Като е толкоз лош вариатора що всички производители почнаха да го слагат? ЦРВ няма да взема, карал съм, приближава се доста по мое виждане до универсалка, нещо от което нямам нужда. За универсал бих веднага взел Форестър. Сивика ми е градската кола, имам 7 коли, всяка с нейното си приложение..... Такъв съм си. Не става да се насади автомата от Сивика, заради липсата на изход за заден кардан, би станала кутия от Сивик 5 4х4 но там автомат няма. Искам Харви точно заради малкия мотор. Това което ме влече е качеството на Хонда и надежността, но разчитам да се включат и колеги, които карат такива. Ако има някой желаещ в София да се видим и да покарам Харви Автомат ще съм много благодарен. Бирата от мен..... Поздрави!
  7. Редки редки колко да са редки, в момента има десетина обяви в мобиле. Цената на маслото и смяната му не ме притесняват, по ме вълнува ресурса на кутията при правилна подръжка, и начин за правилен тест за изправност.Карам само автомати и там драми нямам - веднага мога да преценя автомата в каква кондиция е. Но тук с този вариатор...... Сивика ми е над 800000 км и кутията не е мръднала на йота...... Поздрави!
  8. Толкова ли е трудно да споделите мнение?
  9. Здравейте колеги. Карам Сивик автомат вече 10 години. Но..... почти желязо не е останало по нея за съжаление. Оглеждам се за ХРВ задължително автомат и задължително 4х4. Моля да споделите впечатленията си, знам че не е класически а е CVT. И един въпрос - какво прави кутията като лоста се постави на L. Става ли за лек офроуд? Поздрави!
  10. Съжалявам че ползвам темата на колегата но имам въпрос. Каква е разликата в ейнджъл айс фаровете между седан и хетчбек? По каталозите фаровете излизат еднакви. И понеже ейнджълите са с мигачи предполагам че разликата е в мигачите. Някакви мнения, някой да е пробвал да присажда от едни на други? Поздрави!
  11. За съжаление частите са на съхранение в склад, който е далечко от мен. Но щом са такива правилата ще ги снимам и ще ги кача тук. Не зная кога ще сколасам обаче..... Поздрави!
  12. Студ брат.... и се не трае.... Но не е както трябва..... Не ми харесва още, по-добре е но ..... Напролет още 2 пъти цялата процедура. И промивки яко...... Поздрави!
  13. Парното тръгна. След саното промивки яко с вода и компресор. Пълня с вода - издухвам с компресора. Действието помогна. Дано да е полезно и на други колеги. Благодаря на включилите се. Поздрави!
  14. Саното вече е в колата.... Очаквам подобрение. Ще информирам. Поздрави!
  15. Ъп на темата. Бутала и биели комплект - 60 лева. Глава оборудвана - 60 лева. Колянов вал - 60 лева. Поздрави!
  16. Забравих да напиша Колата достига работна температура много бързо. Стрелката на температурата си отива близо до средата, а от духалките духа студено. След около 10 минути почва да подухва топличко по малко..... Ако работи повече от половин час горе доле се седи........ Най вероятно е радиатора, ако може с този препатрат да се оправи и да не се разглобява ще е супер..... Поздрави!
  17. Колега полицай, благодаря за съвета. Ще го пробвам това със Саното.... Приятел ми е вносител на Сано та знам къде да отида. Знаеш ли точно какъв препарат да взема, колко време да го оставяда действа и с едно накисване става ли работата или да повторя процедурата? И така и не разбрах тая 5та генерация има ли филтър на парното или няма. Едни викат няма а по каталозите излиза филтър. Поздрави!
  18. Колеги стана студено. И вънка и вътре.... Нещо парното не се справя. Свалих жабката месинговите маркучи единия врял другия не толкоз. Духа перката та се кине. От къде да почвам..... или на майстор да я карам. Съвети? Колата е в София. Поздрави!
  19. Сивик 4х4 също има.... Поздрави!
  20. Имам глава, вал и комплект бутала. Частите са в София, цените по договаряне. 0888 658377 Димитър.
  21. И двете не работят. Това с буксата не занм, карах колата на майстор жичкаджия и той ми каза че е прозвънил всичко и е ок. Та за това си мисля че следващата стъпка трябва да е датчик...... Не знам, продължавам да мисля че е най добре някой който се е сблъсквал с подобен проблем да я погледне. Тест на чека както каза колега не съм правил, а и не мисля че ще мога сам да се справя. Ти къде се намираш евентуално да и хвърлиш едно око......... Пусмни ми един тел да ти звънна..... Поздрави!
  22. Захранване до датчика идва, напръсках с контакт клинър и отново не ще да отлепи........ Стигам до датчика. Той е на ред......... Идея от къде мога да закупя? Колата е 5 генерация, D15 B2 мотор, кутията е автомат.... Някой по-напреднал дали може да каже датчиците на ръчката и автомата дали са еднакви? Поздрави!
  23. Някой знае ли на кои крачета е захранването на датчика в скоростната кутия. Някаква схема на ел инсталацията да има? Поздрави!
  24. Благодаря за отговорите колеги...... Първо и най-лесно ще пробвам с контактния спрей..... Ма за чека - ми той си свети перманентно откакто карам колата вече пета година..... на газ. Но ще пробвам и това. А ако не се справя сам някой сервиз в София да препоръчате? Поздрави!
×
×
  • Създай нов...