Към съдържанието


- - - - -

акорд влиза в сервизен режим


  • Не можете да пишете в тази тема
12 отговора на тази тема

#1 niki_kara

niki_kara

    Новак

  • Новак
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Кара:Accord
  • Място:Burgas

Публикувано 13 декември 2012 - 10:53

Здравейте колеги,Проблемът ми е следният:Понякога след запалване на двигателя сутрин, колата влиза в сервизен режим.Ходих на тест в сервиз на Хонда в гр. Бургас, откъдето ми казаха, че проблема е късо в подгревните свещи. Техника се учуди, че влиза в сервизен режим от тази грешка, но не излизала друга. Препоръча ми проверка на всички свещи.Проверих ги една по една и всички работеха. Проверих и кабелите. При свалянето на свещите забелязах, че върха на тази от първи цилиндър беше по-тъмна от останалите, вероятно не е работила. Когато двигателят загрее или след няколко старта, излиза от сервизния режим, а след известно време изгасва и check engine. Остава само надпис CHECK SYSTEM при стартиране на двигателя.Ако някой от Вас е имал подобен проблем нека ми каже решението. Възможно ли е проблема да идва от релето за подгрев?
  • 0

#2 Fiend

Fiend

    Ник`ъв го няма

  • Член
  • PipPipPip
  • 802 Мнения:
  • Кара:-ше Accord CG9 Automatic F20B6
  • Място:Berlin

Публикувано 13 декември 2012 - 20:08

Колата и грешката са :huh:
  • 0
Публикувано изображение

#3 niki_kara

niki_kara

    Новак

  • Новак
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Кара:Accord
  • Място:Burgas

Публикувано 13 декември 2012 - 20:20

Извинявам се? Колата е Хонда Акорд 2.2 CDTI 2006г. Грешката е "късо в системата на подгревните свещи". - Мисля, че ми казаха P1384.
  • 0

#4 Fiend

Fiend

    Ник`ъв го няма

  • Член
  • PipPipPip
  • 802 Мнения:
  • Кара:-ше Accord CG9 Automatic F20B6
  • Място:Berlin

Публикувано 14 декември 2012 - 00:29

Някъде бях чел за същия проблем при ЦРВ пак дизел и проблема беше при една от подгряващите свещи.
  • 0
Публикувано изображение

#5 Fiend

Fiend

    Ник`ъв го няма

  • Член
  • PipPipPip
  • 802 Мнения:
  • Кара:-ше Accord CG9 Automatic F20B6
  • Място:Berlin

Публикувано 14 декември 2012 - 12:04

Намерих го, от колегите в Англия и е за Акорд CDTI :

1 glow plug cream crackered so they are replacing that and should get car back tomorrow. I asked them if they considered the job to be DIY if any others go and they said they couldn't comment :lol:/>/>All good, will post back tomorrow. Wish I was a Honda dealer, I would be a millionaire....

Tomorrow :

Car now all sorted. Cold start this morning and no error code so thats all good.


  • 1
Публикувано изображение

#6 niki_kara

niki_kara

    Новак

  • Новак
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Кара:Accord
  • Място:Burgas

Публикувано 17 декември 2012 - 07:40

При мен всички свещи работят. Релето също работи, измерих на студено - след като угасне лампата за подгряването продължава още малко да подгрява.Имам съмнение, че понякога контактите на релето остават затворени и по този начин подгревните свещи продължават да работят, но не съм сигурен. Сега ще чакам пак да се появи CHECK-а и да измеря дали във веригата протича ток.
  • 0

#7 niki_kara

niki_kara

    Новак

  • Новак
  • Pip
  • 7 Мнения:
  • Кара:Accord
  • Място:Burgas

Публикувано 14 януари 2013 - 22:34

Проблемът е решен. Оказа се, че компютъра на колата реагира на DRL модул, който бях сложил. Модулът е от CARdrl така, че имайте предвид ако си слагате такъв.
  • 0

#8 Markony

Markony

    Професор

  • Главен Модератор
  • PipPipPip
  • 4154 Мнения:
  • Кара:HR-V D16W1, CR-V R20A2, Prelude F20A4
  • Място:Русе

Публикувано 15 януари 2013 - 14:23

Проблемът е решен. Оказа се, че компютъра на колата реагира на DRL модул, който бях сложил. Модулът е от CARdrl така, че имайте предвид ако си слагате такъв.

Вирус.Сульо и Пульо почнаха да връзват реленца.Въпросния модул ,често думка регулатора на генератора...
  • 0

Emicha: Флуидите задължително се сменяват (дори да си купил колата от брат си   :) )

 

  О8935177О9


#9 modjo

modjo

    Honda #1

  • Член
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Кара:Honda Accord 2006 2,2 i-CTDI EX
  • Място:София

Публикувано 31 януари 2013 - 09:51

При мен се получи същият проблем, една студена сутрин, седмица след като ми сложиха DRL от въпросния по-горе описан. В сервиза ми казаха, че може да е от акумулатора, защото е стар. Когато четох по UK форумите, при тях е решен проблема със смяна на релето за свещите. Странно е че при нас се получава и от DRL модула. Аз си купих нов акумулатор и от тогава няма проблем, но и не съм я палил при много студено. Някой решил ли е проблема с модула (без да се премахва) и получаването на грешката? А и още защо слятате, че думка релето на алтернатора?
  • 0

#10 svima

svima

    Потребител

  • Член
  • PipPip
  • 68 Мнения:

Публикувано 31 януари 2013 - 13:09

Простете незнаещите,но какъв е този модул?
  • 0

#11 modjo

modjo

    Honda #1

  • Член
  • PipPip
  • 63 Мнения:
  • Кара:Honda Accord 2006 2,2 i-CTDI EX
  • Място:София

Публикувано 01 февруари 2013 - 14:42

Простете незнаещите,но какъв е този модул?

Това е модул за автоматично включване на светлините (Day Running Lights). Лично аз го сложих за да се пести ресурс на ксенона и хилядите лампички в купето. Освен това когато е много светло през деня, таблото ми се вижда по-трудно при включване на късите.
  • 1

#12 vpop

vpop

    Потребител

  • Член
  • PipPipPip
  • 170 Мнения:
  • Кара:Legend KB1
  • Място:Sofia

Публикувано 21 февруари 2013 - 08:49

Простете незнаещите,но какъв е този модул?

Колега пускал съм тема по въпроса тук: http://forums.hondab...showtopic=51686Сега пуснах още един пост там със снимки и схема, но иска одобрение от модератора и все още не се е появил!Този модул го ползвам вече две-три година на два автомобила и смея да твърдя, че е много надежден и не би трябвало да прави поразии по инсталацията или да заблуждава компа!Виж за други модули или некадърен монтаж, няма как да гарантирам, че не правят проблем!
  • 0

#13 jorge

jorge

    Новак

  • Член
  • Pip
  • 23 Мнения:
  • Кара:Хонда Аккорд
  • Място:Пловдив

Публикувано 02 август 2017 - 09:32

Проблемът е решен. Оказа се, че компютъра на колата реагира на DRL модул, който бях сложил. Модулът е от CARdrl така, че имайте предвид ако си слагате такъв.
Колега, на мен също ми се появи тази грешка, какъв е този модул дето си го слагал? Sent from my SM-G925F using Tapatalk
  • 0





0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни