Brutallize 1 #1 Публикувано 2 Януари, 2016 Здравейте колеги. Някои от вас може би ме помнят когато имах въпрос дали да си купя Хонда или Rover , но както и да е. В тея студове нещо парното ми мисля ,че прави проблем. Минават около 10-15 минути ,а парното все още не е почнало да загрява или съвсем леко е започнала.Може би когато мине около 20-30 мин чак тогава започва и то при движение на автомобила.Civic 1997г. 86к.с 2.0 iTD дизел. Някакви идеи ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Civic ZC 382 #2 Отговорено 2 Януари, 2016 Или термостат или като дизел си загрява по-бавно зимата.Провери маркучите към радиатора дали и двата са топли като си покарал 3-4 минути. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Brutallize 1 #3 Отговорено 2 Януари, 2016 Ако са топли какво значи?И колко време ще им отнеме да се затоплят ако съм на едно място да се затоплят? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
boiskii 334 #4 Отговорено 2 Януари, 2016 (Редактирано) За 3-4 мин. ако са топли значи имаш неработещ термостат (постоянно отворен). Прави сравнение между маркучите на радиатора и тези на парното. На парното трябва да греят първи и едва когато температурата стигне 70+ градуса да започнат подгряват и тези на радиатора. Редактирано 2 Януари, 2016 от boiskii Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Brutallize 1 #5 Отговорено 2 Януари, 2016 За 3-4 мин. ако са топли значи имаш неработещ термостат (постоянно отворен). Прави сравнение между маркучите на радиатора и тези на парното. На парното трябва да греят първи и едва когато температурата стигне 70+ градуса да започнат подгряват и тези на радиатора. Като цяло съм леко бос на тази тема ,но мисля ,че оплатненията ми са изтъркани защото при не работещо парно (на 0 е пуснато) усещам ,че отново влиза студено / топло. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове