Jump to content
Neophyte

Дилема между Акорд и Сивик

Recommended Posts

Здравейте :) ако темата не е за тук - местете :)

Та, влюбих се в Хонда, когати си взех Сивик 4та генерация с 2 карбуратора...но това беше преди доста време и в момента съм с Нисан Примера, но без много голямо желание, не ми е на сърце просто.

Знам, че Сивик и Акорд са различни класове и не е много правилно да ги сравнява, но дилемата ми е следната:

Чудя се дали да търся Сивик Д15Б2 5та ген. примерно с газ или Акорд 5та ген. 1.8 - 2.0 с газ

Понеже от Акорд не разбирам НИЩО, бих искал да ми споделите спрямо Сивика как е като разход на гориво(приблизително ест.), като здравина, коя според вас си заслужава повече и като подръжка, коя е по-благоприятна да го наречем. Може да ми препоръчате двигател ако желаете.

Изключваме фактора цена и че Акорд е по-висок клас, чисто и просто ме интересува надеждноста на двата модела, защото само със Сивик съм имал вземане даване, а от Акорд нямам идея.

Благодаря, който прочете дългият пост и реши да сподели мнение! :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пропуснал си да споменеш най-важното в задачата - за какво ще ти трябва колата:

- градско или извънградско

- сам или с пътници

Макар на дълъг път да е по-комфортен, возията на акорда не е чак толкова по-добра, а разликата в разхода не е пренебрежимо малка. Някога имах Акорд 5-ген 131к.с. и на извънградско под 7,5 бензин не можах да го сваля. Бях го купил с газова и няколко пъти се опитвах да го карам на газ, но там разходът отиваше на 10-ка извън града.

Предвид, че това са вече коли на преклонна възраст и проблеми дебнат отвсякъде, може би по-добрия вариант е японския сивик, понеже е направен далеч по-простичко и не се слави с някакви хронични болежки, за разлика от европейския си по-голям братовчед.

В резюме, препоръчвам да си вземеш сивик 6-ген D15Z6 :)

• Нагоре 1

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отгаварям на колегата:

колата е за градско главно, предимно с жената и кучето :)

Аз също клоня към Сивик, но просто защото го познавам. 4тата генерация я карах доста година и няма толкова здрава кола! А и доста приятели си бяха взели 5та след това. Исках да видя и главното мнение за Акорда и да започвам бавно и славно да търся нова каляска :)

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...