J's Racing BB8 49 #1 Публикувано 1 Септември, 2015 Здравейте!Предстои ми да сменя сивика и съм се насочил към прелюд,Държа да е колкото може по мощна разхода не ме интересува задължително с климатик. Следя обявите за прелюди от около 2 месеца,ходих да гледам един 5ген с х22 ами вървеше по малко от ф20!!! след това на този прелюд цената я вдигнаха с 1000лв и до няколко дена и другите обяви с х22 бяха с 1000лв отгоре,че и ф20-ките започнаха да ги вдигат.Бюджета ми е 5000лв само за колата разходите с обслужване и т.н. съм си ги сметнал отделно.Тъй като х22 не се вмества в тези пари(вече)се насочих към 4-та ген с по малък мотор да ама не намирам запазени или имат ръжди или нещо друго,за това започнах да се замислям и за селика тези които са около 98 или по новата след 2000.Такава съм карал и останах доволен,но май не са кои знае какви бегачки.Може ли някои да ми разясни за селиките и двигателите им и между тези две коли коя е по добра от към двигател вървене подръжка.Разглеждам и сивици но имах 6-та сега имам 5-та и предпочитам да мина на прелюд вече а и за 3000лв предпочитам да карам прелюд ф20 от колкото сивик 1.5. Искам прелюд но ако не намеря читав ще се наложи да се насоча към тойотата най-вероятно.И още нещо ако някой може да ми каже от какво е възможно х22 който гледах да върви като за 100 коня(на хонда)...а палеше и работеше много добре. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
canko79 5 #2 Отговорено 3 Септември, 2015 Здравей колега много добре си се насочил,но както е казал колегата по горе за този бюджет читав прелюд с Х-22 нито 4-та нито 5-та генерация ще намериш,но може на намериш много добър ф,20. Относно селиката след 2000 година са с два двигателя 1,8 VTI(143HP),един приятел има селика с този мотор-нищо особено от към вървене а от към маслото доста го понагорява a и по форумите доста се оплакват от горене на масло. А другия двигател пак е 1,8 но VVTL-I (192HP) и е някаква съвместна разработка с ямаха и уж били премахнати проблемите при по слабия двигател. По старите селики също имат добри двигатели с около 200HP заводско с турбо,но и от тях трудно се намира читав екземпляр за този бюджет. Така че според мен или взимаш Ф-20 или продължаваш да събираш пари и да чакаш да изпадне нещо по мощно било то прелюд или селика. Успех с търсенето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Еди Ведър 135 #3 Отговорено 3 Септември, 2015 Колега, ако ти харесват Селиките с 4 фара вземи си такава има за под 5 бона 175 кс. Имат страхотна стойка и вървят повече от Прелюда който можеш да си позволиш 2.0 или 2.3. Селиката по малко ръждясва от Прелюд 4 генерация и разхода не им е голям при нормално каране! 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Dragi4 1506 #4 Отговорено 3 Септември, 2015 Селиката 2000+ година е с не много читав двигател (143 коня който е),за конкретните проблеми обаче попитай в Тойота форума.Аз съм имал 3 такива в моргата и моторите се продават доста бързо!Иначе е приятна за каране ,с 6 скорости,фабричен ксенон,хубав интериор,добра музика..... VVTL мотора е друга бира Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
J's Racing BB8 49 #5 Отговорено 5 Септември, 2015 Значи селиката отпада като вариант,ще си търся прелюд само дето не намирам читав от тези които се продават в момента.....4ws не работи криви дискове единия х22 вървеше по малко от ф20... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове