jorkata dinev 5 #1 Публикувано 27 Август, 2015 Здравейте, решил съм да си поръчвам свещи и маслен филтър от форума, но не знам какви да са Става въпрос за марка, модел, топло, студено време, иридиеви и т.н?? Колата за която говорим е Хонда ЦРВ, мотор B20Z1, карам я на газ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niamam 3 #2 Отговорено 27 Август, 2015 Не че имам нещо против да си поръчваш от форума ама да знаеше какво искаш. Като незнаеш отиваш в магазина даваш рамата чукат в аутодатата - ако я нямаш у вас де /в такъв случай обаче трябваше да знаеш какви свещи ти трябват/ и ти излизат какв свещи са за твоя модел. Карам същата Хонда като твойта с свещи NJK понеже тях дава за модела. Не ти препоръчвам иридиеви. Сменяш ги на 20 000 километра долу горе с реглажа на клапаните и си свиркаш. Иначе в магазина са 5- 7 лева свеща. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1256 #3 Отговорено 27 Август, 2015 Колега, защо не препоръчваш иридиеви? Имат проблем или високата цена е проблема? Свещи NGK внимавай, че има и френски, а има хора не са доволни от тях. Иначе Пешо (Izanagi) от форума има маслени филтри Hamp: http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=97972 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niamam 3 #4 Отговорено 28 Август, 2015 http://www.honda.bg/service.php?id=27 Последното изречение гласи : За да бъдат избегнати неприятните последствия от износени свещи, е необходимо те да бъдат сменявани на предписания от завода производител интервал: за моделите с обикновени свещи – на всеки 40 000 км, за моделите с иридиеви свещи - на всеки 120 000 км. Никъде не съм видял ЦРВ да е излязло или да му препоръчват иридиеви свещи. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1256 #5 Отговорено 28 Август, 2015 (Редактирано) Жорката Динев, ето по каталог свещи NGK за твоята: http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_extra.php?id=12732 ZFR6J-11са стандартните. ZFR6FIX-11 са иридиевите. LPG6 е безмислено. За моето CR-V (2 ген. К20А4) обикновените бяха 4бр за около 50лв. от БГ , иридиеви ми донесе едно момче от Щатите за 95лв. с доставката. Особено на газ разликата е осезаема в полза на иридиевите. Аз съм и на двете Хонди с такива, но ВСЕКИ СИ ПРЕЦЕНЯ САМ. Няма да качиш 20 коня или да свалиш 2 литра разход Поздрави! Редактирано 28 Август, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #6 Отговорено 1 Септември, 2015 (Редактирано) И на мен ми и по лесно да си купувам от магазина, но последните пъти поръчвах масло и на 3000 хил. Купих и горивен филтър, който се огъна още при слагането и протече. За проба си взех масло от Пешо и съм доволен за 7-хил. почти не го е пипнало. Иначе от магазина беше лесно, но не знаеш на какво ще попаднеш. Не че имам нещо против да си поръчваш от форума ама да знаеше какво искаш. Като незнаеш отиваш в магазина даваш рамата чукат в аутодатата - ако я нямаш у вас де /в такъв случай обаче трябваше да знаеш какви свещи ти трябват/ и ти излизат какв свещи са за твоя модел. Карам същата Хонда като твойта с свещи NJK понеже тях дава за модела. Не ти препоръчвам иридиеви. Сменяш ги на 20 000 километра долу горе с реглажа на клапаните и си свиркаш. Иначе в магазина са 5- 7 лева свеща. Редактирано 1 Септември, 2015 от jorkata dinev Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jorkata dinev 5 #7 Отговорено 1 Септември, 2015 Благодаря Dindin! Жорката Динев, ето по каталог свещи NGK за твоята: http://www.ngkpartfinder.co.uk/car_commercial_extra.php?id=12732 ZFR6J-11са стандартните. ZFR6FIX-11 са иридиевите. LPG6 е безмислено. За моето CR-V (2 ген. К20А4) обикновените бяха 4бр за около 50лв. от БГ , иридиеви ми донесе едно момче от Щатите за 95лв. с доставката. Особено на газ разликата е осезаема в полза на иридиевите. Аз съм и на двете Хонди с такива, но ВСЕКИ СИ ПРЕЦЕНЯ САМ. Няма да качиш 20 коня или да свалиш 2 литра разход Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове