niko0777 0 #1 Публикувано 26 Август, 2015 Здравейте колеги,от скоро имам Акорд 2.0 тди(105к.с.).Струва ми се,че е малко тромава до 60 км/ч.Дайте ми препоръка за някой който да я погледне в Пловдив и да ми каже какво може да се направи.До сега не съм я водил на майстори ,а колата ми харесва и не искам да я сменям.Благодаря предварително! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #2 Отговорено 27 Август, 2015 Тя ако е тромава до 60, ще е тромава и до 160 . Сравнявал си си я с друг такъв Акорд или просто сравняваш н някоя друга кола, която си карал преди това ? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko0777 0 #3 Отговорено 27 Август, 2015 (Редактирано) С Опел Корса 1.7 дизел Исузу мотор,изстрелваше се като тапа на шампанско Иска ми се и Акорда да е малко по-пъргав,просто това ми е първата Хонда и не искам да я карам при "разбирачи" да я човъркат Редактирано 27 Август, 2015 от niko0777 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Fonzis_ 35 #4 Отговорено 28 Август, 2015 Приятелю Корсата тежи 800кг има няма, а Акорда тежи 1400кг...а и ти гарантирам, че Акорда все пак набира доста по-бързо до 60 от Корсата! Преди 8 години съм имал такъв акорд и ако тръгнеш с него от 3к оборота си тръгва много прилично...единствено от такива тръгвания ми гръмна малкия мъркуч на турбината! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #5 Отговорено 29 Август, 2015 С Опел Корса 1.7 дизел Исузу мотор,изстрелваше се като тапа на шампанско Иска ми се и Акорда да е малко по-пъргав,просто това ми е първата Хонда и не искам да я карам при "разбирачи" да я човъркат Значи сравняваш хрътка с БОК и искаш да бягат еднакво . Едното е почти 2 пъти по тежко от другото, както ти каза и колегата и няма как на дисциплина от 0 до 60 да върви като леката Корса . За такива дисциплини си има турбинирани бензинки с леки купета, Акорда е направен да ти вози по меко задника . Вземи намери все пак някой колега със същия Акорд и сравни дали има разлика и тогава търси разбирачи, иначи ще ти остане само човъркането . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Krasi-mir 1554 #6 Отговорено 29 Август, 2015 Rover 400, Rover 45 и Rover 600 също стават за проба. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
mar_tod 465 #7 Отговорено 30 Август, 2015 Само 600 става до някъде, понеже е само 100 килограма по лек от Акорда, ако Акорда е 5-та генерация разбира се, понеже колегата не е отбелязал годината на производство . Другите 2 Ровъра ще го подведат, защото са с 200 кила по леки, с малко по къси скорости, а и 45-цата е с още 30 нютонметра отгоре . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
niko0777 0 #8 Отговорено 30 Август, 2015 Благодаря за изказаните мнения и съвети.Акорда е 1998 г.,снощи го настъпих малко по-сериозно и да си призная ме изненада приятно.Явно много съм го жалил Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
2.0TD 0 #9 Отговорено 27 Януари, 2016 За това купе с този мотор е нормално с повече газ колега Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове