Jump to content
sv3tlio

Избор на автомобил

Recommended Posts

Здравейте колеги,

След 2 години и половина вярна служба реших да сменя сегашният си civic 6 с нещо по-ново, защото на дълъг път много ме изморява да го шофирам.

 

Какво бихте ми препоръчали до около 15 000 лв, около 2009 година ?

 

Бях си харесал Chevrolet Cruze, но четох мнения, че не са качествени и след гаранцията се скапват. Kia / Hyundai също.

След това тръгнах да гледам за Ford Focus, но генерацията им, която е в моя бюджет не ми харесва на вид, предпочитам по-новия.

BMW 320 много ми хареса на вид, но съм скептично настроен към поддръжката им.

Всичко на VAG не ми харесва на вид, за това тях съм ги отписал изцяло. Единствено Superb ми хареса като интериор, като екстериор г/д, но пак генерацията, която ми харесва е над моя бюджет.

Френските не ги взимам под внимание изобщо.

Другите японски - Toyota, Nissan, Mitsubishi нямат нещо интересно за тези пари. Mazda 3/6 ми харесва много, но пак само новите, а за старите четох че гният ...

 

Поради тази причина се върнах пак на Хонда. Спрял съм се на Civic 8 бензин, 1.8 140 кс., след фейслифта ( 2009 ).

Но за автомобили след фейслифта има много малко обяви. Струва ли си такива преди фейса, но да е с по-високо оборудване - примерно executive ?

В темата за 8-ма генерация четох за някакви dpf-и ? Или тези неща са само за дизеловите мотори ? Ако важат и за бензин - голяма болка ли са ?

 

Какво ви е мнението за бензин срещу дизел конкретно за 8-ма генерация ? Ще я карам основно в града, вероятно под или около 10 000 км / година.

 

Сещате ли се за алтернатива на този Сивик ? Аз съм повлиян от марката и за това се спрях отново на Сивик, но пък може така да изпусна нещо хубаво от другите марки ..

 

За сега нямам парите и не бързам с покупката, планирам към края или началото на другата година да я взимам, но искам поне да съм запознат предварително, а не тогава тепърва да започвам да търся инфо ..

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За този бюджет BMW 2009 или след това няма как да вземеш. Иначе в случай, че е 2.0 бензин 170 к.с. е желязна кола. За поддръжка ще мислиш толкова, колкото и за Хонда. За дизел при тях обаче забрави, особено този, който е 177 к.с. 2.0 литра. Чупи си коляновия вал, къса веригата и т.н., като турбото е направо консуматив, но от БМВ не признават всички тези проблеми за фабричен дефект и се плаща между 5 и 15 хиляди за ремонт. За това и цените им са драстично ниски.

 

Lancer 1.8 с ръчни скорости не е лош вариант. Не ти препоръчвам 2.0, защото разликата в мощността и въртящия момент е нищожна, но харчи доста повече, което по никакъв начин не се усеща субективно върху вървенето. Дизел не гледай, защото е 2.0 TDI на VW, от който по-голям боклук няма.

 

Като цяло аз лично не бих казал, че изборът ти е насочен от пристрастността към Хонда, а е доста логичен предвид съотношението бюджет, година и най-вече качество и разходи за поддръжка. Единственото е, че Civic е доста по-малък от Superb, който пък има един дизел 1,9, който е мнооого здраво нещо, а едновременно с това и икономично.

 

Предвид описания планиран пробег на година лично моето мнение е твърдо за бензина, и то без газ. Но все пак аз съм малко пристрастен към бензина, така че ... :)

 

Пак по мое мнение, каквото всъщност искаш в темата :) поизчакай, посъбери някой лев още и вземи един Lexus IS 220 d. 177 к.с., 400 Нм и лукс като на Мерцедес, който обаче е с около 30% по-скъп при еднакво оборудване. Разбира се трябва да нямаш проблем със задното. Едновременно с това имаш здравината и надеждността на Тойота, както и все едно поддържаш Авенсис, тъй като цялата конфигурация скоростна кутия + двигател е именно от Авенсис.

 

Успех с търсенето!

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Drone Благодаря за темата, прочетох я, добих една идея по-добра представа за dpf-a, но нищо конкретно. А за бензин / дизел везните натежаха още повече към бензина.

 

Пак по мое мнение, каквото всъщност искаш в темата

Разбира се, благодаря за отзива !

BMW-то и Лексуса, които си предложил са далеч от възможностите ми. Сега съм с 90 кс двигател и да скоча на 170 ще ми дойде много, а и при основно градско каране тези големи двигатели ще ме ударят по джоба, доста.

 

За superb-a не намерих обяви за 1.9 мотора, явно е доста рядък ?

Lancer-a като екстериор е страхотен, но поне при моделите преди 2000 съм останал с лошо впечатление от тях.

 

 

От всичката изчетена информация в темите за 8ма генерация продължавам все повече да се чудя за това струва ли си такива преди фейса, но да е с по-високо оборудване - примерно executive ? Защото има много малко обяви за след фейса, но пък ми се иска и да е по-нова.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Можеш да погледнеш и Сивиците седан от тая година. Знам че возят по-комфортно заради многоточковото си задно окачване (не е греда като на хечбеците). Возията на дълъг път клони към Акордовата. А може направо и към Акордите да погледнеш, ако понатрупаш още някой лев и не гониш "всички екстри".

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...