ivan_ivanovvv 0 #1 Публикувано 27 Юли, 2015 Здравейте.Имам следния въпрос. С колко волта е нормално да зарежда алтернатора, защото моя зарежда с 16 и дали може от него да се презарежда акумулатора и следователно да се разваля. Карах с мокър акумулатор 45a/h и за 2 години се скапа.Моля за мнение. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1249 #2 Отговорено 27 Юли, 2015 (Редактирано) Не е нормално и да - ще ти се скапе акумулатора. Какво караш? Аз не бих бързал да обвиня алтернатора на първо четене, а някакъв регулатор на волтажа като при теб не знам под каква форма е реализиран и къде се намира. Има вариант да е и в алтернатора. За справка между 13,5 и 14,5 трябва да ти вади. Редактирано 27 Юли, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
borko 30 465 #3 Отговорено 27 Юли, 2015 Отивай бързо на майстор по алтернаторите -да ти каже къде е проблема !Може и повече напрежение да дигне и да ти замине електрониката в колата !Не е шега тази работа да знаеш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове