Jump to content
kalintry

Помпа на предни чистачки Цр-в RD1

Recommended Posts

Привет! Преди да почна да разглобявам, да попитам! След относително кратък период, в който: ту пръскаше, ту не; ту имаше налягане, ту не, окончателно спря да пръска на предното стъкло. Не се чува да работи. Задната пръскалка си е ОК. Вероятно проблема е електрически, ма кЪ да разбера какъв е и къдеicon_rolleyes.gif

 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иди в  сервиз и там  ще ти  кажат  кЪ  е  проблема.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най просто е да премериш дали на моторчето има напрежение,освен това може да му подадеш с две жички захранване директно от акумулатора.Когато се увериш че моторчето работи чак тогава търси проблема в инсталацията.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оказа се помпата. Размених предна и задна! Стигат се доста тегаво, описано е подробно с картинки в сАвеЦкото Ръководство за експлоатация и техническо обслужване – сваля се подкалника. Не се сетих да правя снимки, но ще се опитам да обясня най-подробно.

 Помпите изглаждат еднакви, но не са: 1. Отвора за изпомпване от казанчето и отвора за маркуча към пръскалките са под различен ъгъл. Не е проблем – с леко наместване на маркучите се получава и на практика са взаимозаменяеми; 2. Буксите за захранване са също различни, но след разглобяване/разрушаване на мъжките елементи, кабелните обувки влизат без проблем в помпата. Омазах ги после със силикон за изолация.

Линията за предното стъкло е изцяло бяла/прозрачна, барабар с помпата, която прозира и се виждат, нещо като петна от ръжда в горния и край. Линията за задното стъкло е черна и по помпата /също черна/, обяснимо нищо не се вижда. След смяната на местата на помпите отзад пръска някак лениво, без налягане, но върши работа.

p. s.  В ръководството картинките са от Б20Б. При Б20З помпите за по-голяма здравина са вкарани в ∞ образна пластмасова форма, която е прикрепена с контра!!! към казанчето за течност.

Редактирано от kalintry

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...