Jump to content
garvandule

Покупка na civic 6 1.4 fastback

Recommended Posts

Здравейте,

 

интересува ме споменатия модел: http://www.cars.bg/c1223594. Моля ако някой притежава този модел да сподели горе долу разход, цена за поддръжка, най-често срещани проблеми.

 

Това ще ми е първа кола, търся си нещо средно по размер(примерно с габаритите на полицейските астри), до 100 коня, под 10л градско разход и колкото се може по-безпроблемна технически. Има ли такова животно, или кой би бил най-близкия компримисен вариант? Правилно ли съм се ориентирал към този civic?

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Това е доста популярен модел и двигател в хонда средите т.нар англичанки. Обявата избглежда много добре, но това не означава, че не може да е излъскана и закърпена. 
Ще ти споделя опит, тъй като карам същия двигател, но в японското купе. С газов инжекцион разход в града ми е 10-10.5 с климатик и не икономично каране. Т.е карам както ми дойде без да се стремя към икономии. Предполагам, че с по-спокойно каране и подходящ маршрут може да се постигне 9, всичко това на газ. За съжаление на бензин не съм я засичал, но предполагам, че една идея по-нисък разход.
Извънградско, магистрала 110-120, на места до 140 ми даде 7.4 газ. Не я карам, често извънградско, но горе долу можеш да си направиш сметка 7-8 извънградско.
Моята кола е с 100 кг, по-лека от тази и смея да кажа, че е доста пъргава. Ако и свикнеш да я държиш в по-високи обороти е много приятна. Това не означава, че в ниските е мъртвец, но ако ти се наложи да изпреварваш или по-бързо да се изнесеш трябва да я настъпиш до 5-6 хил оборота.
Поддръжката, не мога да ти дам много информация, но примерно нещата които заглеждам в момента са - въздушен филтър, филтър купе и 4 свещи NGK за 45лв. Масло смених на ск. кутия 2 литра по 15лв Хонда МТФ, Предни дискове к-т - 120-150лв, накладки около 60-70лв.
Като цяло правилно си се ориентирал, здрава и безпоблемна кола е сивика. Аз също доста четох преди да взема моята и останах с впечатление, че нямат някакви "детски болести", гледай да не гори масло и двигателя да работи нормално.
Внимавай и за ръжда, податливи са и ако е тръгнала няма спасение. 
Успех!

П.С Сега видях цената и е доста сериозна. 4700 не са малко пари за такава кола, ако всичко от обявата е реално, може би си струва, но никой не ти дава гаранция. Освен това имаш още 500лв регистрация и 350 обслужване. За 5500 вече можеш да вземеш Акорд 6 или Сивик 7 генерация.

Ето ти едно предложение http://www.cars.bg/c1240447, получаваш регистрирана и добре изглеждаща кола за доста по-малко пари.

Редактирано от PetioHonda
  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За това което търсиш сивика е твоята кола,може би тази.Изглежда свежа и с някои редки аксесоари-хромни прагове,топка,подлакътник,оригинални джанти,волана и халогените.От друга страна е без задни ел.стъкла и цената е малко висока.

Втората е на колега от форума,с лупи,преден лип,крило,калобрани и др.редки неща,и регистрация.За парите си е по-добрия избор.

http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=98006

  • Нагоре 1

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста абсурдна обява и цена. Волана е претапициран, а топката на скростния лост е от акорд. Ебаси цената за сивик 2001 с 1.4 двигател и незнайни километри...

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега, 

Аз карам като първа кола такъв Сивик, само че 1.5 Vtec-e мотора, който е 114 коня. Мога да кажа, че за първа кола е перфектния избор. Аз също търсих в началото Астра или в краен случай някой голф :D но след като тествах Сивика, реших че това е моята кола. 
Вече година и половина я карам, повече от 20000 километра с нея и  не мога да се оплача, колата е супер. Според мен си се насочил правилно, но имай едно наум с тези от Горубляне :) 
Успех в търсенето. 

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...