garvandule 0 #1 Публикувано 1 Юли, 2015 Здравейте, интересува ме споменатия модел: http://www.cars.bg/c1223594. Моля ако някой притежава този модел да сподели горе долу разход, цена за поддръжка, най-често срещани проблеми. Това ще ми е първа кола, търся си нещо средно по размер(примерно с габаритите на полицейските астри), до 100 коня, под 10л градско разход и колкото се може по-безпроблемна технически. Има ли такова животно, или кой би бил най-близкия компримисен вариант? Правилно ли съм се ориентирал към този civic? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
PetioHonda 106 #2 Отговорено 1 Юли, 2015 (Редактирано) Това е доста популярен модел и двигател в хонда средите т.нар англичанки. Обявата избглежда много добре, но това не означава, че не може да е излъскана и закърпена. Ще ти споделя опит, тъй като карам същия двигател, но в японското купе. С газов инжекцион разход в града ми е 10-10.5 с климатик и не икономично каране. Т.е карам както ми дойде без да се стремя към икономии. Предполагам, че с по-спокойно каране и подходящ маршрут може да се постигне 9, всичко това на газ. За съжаление на бензин не съм я засичал, но предполагам, че една идея по-нисък разход.Извънградско, магистрала 110-120, на места до 140 ми даде 7.4 газ. Не я карам, често извънградско, но горе долу можеш да си направиш сметка 7-8 извънградско.Моята кола е с 100 кг, по-лека от тази и смея да кажа, че е доста пъргава. Ако и свикнеш да я държиш в по-високи обороти е много приятна. Това не означава, че в ниските е мъртвец, но ако ти се наложи да изпреварваш или по-бързо да се изнесеш трябва да я настъпиш до 5-6 хил оборота.Поддръжката, не мога да ти дам много информация, но примерно нещата които заглеждам в момента са - въздушен филтър, филтър купе и 4 свещи NGK за 45лв. Масло смених на ск. кутия 2 литра по 15лв Хонда МТФ, Предни дискове к-т - 120-150лв, накладки около 60-70лв.Като цяло правилно си се ориентирал, здрава и безпоблемна кола е сивика. Аз също доста четох преди да взема моята и останах с впечатление, че нямат някакви "детски болести", гледай да не гори масло и двигателя да работи нормално.Внимавай и за ръжда, податливи са и ако е тръгнала няма спасение. Успех!П.С Сега видях цената и е доста сериозна. 4700 не са малко пари за такава кола, ако всичко от обявата е реално, може би си струва, но никой не ти дава гаранция. Освен това имаш още 500лв регистрация и 350 обслужване. За 5500 вече можеш да вземеш Акорд 6 или Сивик 7 генерация.Ето ти едно предложение http://www.cars.bg/c1240447, получаваш регистрирана и добре изглеждаща кола за доста по-малко пари. Редактирано 1 Юли, 2015 от PetioHonda 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 646 #3 Отговорено 2 Юли, 2015 За това което търсиш сивика е твоята кола,може би тази.Изглежда свежа и с някои редки аксесоари-хромни прагове,топка,подлакътник,оригинални джанти,волана и халогените.От друга страна е без задни ел.стъкла и цената е малко висока. Втората е на колега от форума,с лупи,преден лип,крило,калобрани и др.редки неща,и регистрация.За парите си е по-добрия избор. http://forums.hondabg.com/index.php?showtopic=98006 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Kwot 32 #4 Отговорено 3 Юли, 2015 Доста абсурдна обява и цена. Волана е претапициран, а топката на скростния лост е от акорд. Ебаси цената за сивик 2001 с 1.4 двигател и незнайни километри... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #5 Отговорено 3 Юли, 2015 Здравей колега, Аз карам като първа кола такъв Сивик, само че 1.5 Vtec-e мотора, който е 114 коня. Мога да кажа, че за първа кола е перфектния избор. Аз също търсих в началото Астра или в краен случай някой голф но след като тествах Сивика, реших че това е моята кола. Вече година и половина я карам, повече от 20000 километра с нея и не мога да се оплача, колата е супер. Според мен си се насочил правилно, но имай едно наум с тези от Горубляне Успех в търсенето. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове