nikiokos 1 #1 Публикувано 25 Юни, 2015 Здравейте , от около месец съм горд собственик на Сивик 2002 1.6 VTEC 110hp с ГИ e-g@s. Направено е пълно обслужване след покупката. До момента съм много доволен от автомобила . Единственият и проблем е, че в движение за момент присветва чека с грешка p0135. Грешката е за веригата на нагревателя на първата ламбда сонда. Появява се при отнемане на газта за около 2-3 сек и изчезва, без да оставя логове в компютъра. Смених сензора с нов точно за този двигател, но проблема остана. Появява се и на бензин и на газ. В сервиза твърдят, че може да се кара и така. Разхода и вървенето са ок. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, моля да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikiokos 1 #2 Отговорено 17 Април, 2016 Малко ъпдейт на темата, ако и други колеги имат този проблем. Оказа се,че колата е внесена с грешна сонда, по която поръчах и новата. Като проверихме излезе двигател D16W1, на който ламбдата е с различно съпротивление на подгрева. За D16V1 трябва да е точно 6 ома. Пробвах универсални сонди, ECU-то гледаха и т.н - резултат никакъв. За нова оригинал от Бултрако ми пратиха цена около 400 лв с 10 дни доставка. Проблема е решен със сонда втора употреба - 40 лв. Разлика в двигателя има осезаема, имах едни вибрации на празен ход, придърпвания, високи обороти при палене, пропадане на обороти и всякакви аномалии, всичко изчезна. Сега е наред втората сонда (след катализатора). Моля ако някой колега със същия двигател знае колко ома трябва да е да сподели. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikootodesa 1 #3 Отговорено 17 Април, 2016 Браво ти реши всичките ми проблеми с този пост ! Но искам да кажа, че моята сонда работи -дава променливи волтажи и пак свети чека за първа сонда ,и дава грешка бедна горивна смес ! Може да е станала малко мързелива ! Но не ми се дават 400 лв ,колата върви много добре ! Вече и свикнах високите обороти са само 2 мин,после се оправя ! Чека свети когато си иска през 3 месеца светва,чистя го и пак 3 месеца карам ! За 400 лв карам жената и малкия на почивка.Колата ми е роб,не аз на нея ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikiokos 1 #4 Отговорено 17 Април, 2016 Колега, проблема е решен с 40 лв, съгласен съм че цената за нова сонда е безумна. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
nikootodesa 1 #5 Отговорено 17 Април, 2016 Изкарал си късмет,че сондата втора ръка дава точни стойности и работи коректно ! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ninorion 0 #6 Отговорено 21 Април, 2017 Малко ъпдейт на темата, ако и други колеги имат този проблем.Здравей.Изпитвам същите проблеми и съм в търсене съответно на правилната сонда, т.е. интересува ме каква марка е сондата, която си сложил? Обърква ме и това, че по кат.номер (35361-PLR-A01) в магазините, тази сонда я дават със съпротивление 9 Ом. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
antoto 0 #7 Отговорено 13 Юни, 2017 (Редактирано) Здравейте, виждам че сте патили с ламбда сондата. Въпросът ми е Хонда Сивик 1.6i 2004г. 110к.с, колко ламбда сонди има ? 1 или 2 сонди? Смених на улицата единствената ламбда сонда която видях с нова и пак свети чека, възможно ли е по назад някъде по тръбата на ауспуха да има втора сонда която да дава грешка сега? Колата е 5 врати, хечбек, Хонда Сивик 1.6i 2004г. 110к.с. не знам кой мотор, чета че има два мотора D16W7 и D16V1 как да позная кой е? Смених сондата с Denso Universal fit DENSO DOX-0121 която отговаря на Хонда номер 36531PLRA01, махнах акумулатора, грешката изчезна, след 1 мин. каране с новата сонда пак свети чека. Някакви съвети? Редактирано 13 Юни, 2017 от antoto Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ninorion 0 #8 Отговорено 6 Юли, 2017 Аз сложих в крайна сметка DENSO DOX-1453 , двигателя е D16V1 и след смяната грешката не е излизала повече. Разликата между двете е, че DOX-0121 е без конектора и други цветове на кабелите. DOX-1453 е с конектора с определената дължина плюс маншончетата за монтиране в металните скоби. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
antoto 0 #9 Отговорено 7 Август, 2018 При мен с Денсо не стана. Взех от морга сонда втора употреба от двигател 1.4i и за сега 1година работи вече без проблеми. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове