Jump to content
SpliFF

Accord 6gen 98-02 Проблем с хидравлична рейка

Recommended Posts

Здравейте колеги.Колата от както съм я взел винаги е малка загуба на хидравлична течност.Отдавах го на това ,че е пукнат маркуча от казанчето към помпата и леко сълзи,само ,че вчера забелязах омазняване на левия(от към шофьора) маншон омазняване,Никъде до сега не съм забелязал петна и такива работи.Теча се изразява във количество от MAX до МIN за около 3 месеца.Усещам леко потропване в предницата ,но не съм сигурен дали е от рейката или някой тампон.Всичко води до смяна или рециклиране(ако е надежно и възможно) на рейката.Под смяна визирам подмяна с упиотребявана рейка.Дайте съвет кое ще е по удачния вариант.Поздрави.

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

И мойта толкова "харчеше" и бях в голяма чуденка дали да рискувам с рециклиране или да си я карам и доливам (което практикувах няколко години). В Юби-Ко ми казаха "решавай си -колата си е твоя". Рших да рискувам с присадка, ясно беше че ако прецака нещата минаваме "под ножа". В едно местно сервизче ми препоръчаха това  http://www.halfords.com/motoring-travel/engine-oils-fluids/gearbox-oil/wynns-power-steering-stop-leak-125ml и откак съм я сложил (година и нещо) не съм доливал. Виж добре обаче от къде тече. И мойта потропва но маншоните вътре са сухи, а сълзи между рейката и преградата на коша от семеринката през която минава кормилния вал. Като споделих после с Миро (от Юби-Ко, който имаше същия Акорд) какво съм направил, само ми рече "да и аз така постъпих" -което много ме учуди, щото при тея хора макар и рядко ходя от края на миналия век (откакто взех Сивика) и уж се знаем ???

Рециклирането е към 300 пари и уж дават гаранция от някакъв хидро институт в София. Втора употреба си е риск щото е със същото ЕГН, а може и по-зле от твойта да е -освен ако не я свалиш от движещ се екземпляр, чиято рейка е видимо по-добре от твоята и няма течове.

Редактирано от ceco_accord

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моята тече от левия маншон на кормилния накрайник.Дилемата е голяма.Бих се хванал да я рециклирам,ама като знам и там как стоя нещата и ......

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...