Mitkoto_tt 6 #1 Публикувано 22 Май, 2015 Здавейте колеги някой знае ли когато светне чека и се прави самониагностика и грешката е 45 която е за бедна/богата смес как да разбера дали е бедна в случея или богата Пиша Ви понеже имам англичанка при която светка чека но дали е бадна или богата незная Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #2 Отговорено 22 Май, 2015 (Редактирано) Колега, с газова ли си? Japanese e прав - ако белеят свещите е бедна, ако тъмнеят - е богата. http://www.tuningmatters.com/wp-content/uploads/2014/07/spark-plug-lean-rich-optimal.jpg Редактирано 22 Май, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #3 Отговорено 22 Май, 2015 колеги съгласен съм с този варянт според свещите но според компютъра който пали сигнала ме интересува дали е богата или бедна На d14z2 също с премигване показва грешка 45 но има обд2 и там се вижда ясно БЕДНА СМЕС ИЛИ БОГАТА Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 446 #4 Отговорено 23 Май, 2015 Че то и при D14Z4 има ОБД2 16 пиново, така че и там може да си видиш точно каква е сместа. А това със свещите не е особено показателно при каране на газ. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wierdo 1 #5 Отговорено 23 Май, 2015 При мен също светваше същата грешка преди да сменя ламбда сондата. Това на газ. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #6 Отговорено 23 Май, 2015 колега Че то и при D14Z4 има ОБД2 16 пиново, така че и там може да си видиш точно каква е сместа. А това със свещите не е особено показателно при каране на газ. Колега би ли ми казал къде е това обд ще съм ти много благодарен аз обърнах цялата кола и не го намерих Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
wierdo 1 #7 Отговорено 23 Май, 2015 Отдясно на централната конзола, към краката на пасажера е. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #8 Отговорено 23 Май, 2015 Да там има 5 пинова и още една 2 пинова за флаш ако някой кара D14Z4 моля нека да е снима Не гледайте че в аутодата показва че има тази 16 пинова букса Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 446 #9 Отговорено 23 Май, 2015 Аз карам такава и колегата по-горе ти е казал точно къде е. Двете букси(5 и 2 пиновите) са от дясно, а тази с 16-те пина е от ляво. Пада се зад централната конзола на нивото на запалката. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #10 Отговорено 23 Май, 2015 Може ли една снимка ако може Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
dindin 1257 #11 Отговорено 23 Май, 2015 (Редактирано) Имам OBD2 bluetooth четец за 16 пина. ELM327 чете грешки, аз също имах такава. Получи се като остана малко бензин в резервоара, щото и аз съм с ГИ И показа, че е бедна сместа. Редактирано 23 Май, 2015 от dindin Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 446 #12 Отговорено 23 Май, 2015 Момци, при каране на газ, ако ще и да няма грам бензин в резервоара, няма как да ви даде грешка за бедна смес от бензина. При каране на газ и светване на чека за бедна смес е индикация за не добри газови смеси. Проблема се оправя с една добра настройка в движение, ако има и някаква апаратура за следенето на тримовете още по-добре. 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #13 Отговорено 23 Май, 2015 Колегата jijane е дал май най точния отговор само да го питам той с какъв инжекцион е.. понеже току що видях тримовете и се замислих не трябваше ли да сложа компютър с обд2 корекция Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 446 #14 Отговорено 23 Май, 2015 Марката не е от толкова голямо значение при нашите двигатели. Не са толкова капризни и стават всякакви компютри с що годе прилична окомплектовка. По - важното е тоя дето настройва каква ще я свърши. Иначе моята е BRC Sq24. Няма нужда от Обд система, защото няма да може да се свърже с бензиновия компютър. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #15 Отговорено 23 Май, 2015 да марката не е от знаечение при читави компоненти явно трябва по добра настройка за чека Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Mitkoto_tt 6 #16 Отговорено 24 Май, 2015 Някой знае ли на тази хонда при колко процента отклонение на смесите пали чека ?? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове