samuraj 3 #1 Публикувано 13 Май, 2015 (Редактирано) Някой кабел най вероятно е прекъснат, нещо схема ако има като инфо - ще съм благодарен. А и сервиз в София, към който да се обърна за ремонт също ще е от полза. Но без километраж не ми се кара....... Колата е с D15 B2 мотор и автомат кутия. Поздрави! Редактирано 13 Май, 2015 от samuraj Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #2 Отговорено 13 Май, 2015 (Редактирано) Кое по-точно не работи - скоростомер (показващ с каква скорост се движиш) или брояча за изминалия пробег или и двете заедно ? Грешки има ли (свети ли оранжевата лампа на таблото с двигателче)? Ако има грешка, виж каква е и от там тръгни да търсиш проблема. Ако не знаеш как се тества системата, ПРОЧЕТИ ТОВА. Аз лично (без да претендирам за 100% достоверност) залагам на две неща: -VSS (Vehicle Speed Sensor) - или самия сензор е дал фира или буксата му се е окислила и не дава добър контакт. Този сензор се намира на скоростната кутия, той ти отчита и показва "движението" най-просто казано. Ако той се е прецакал (или буксата му се е окислила и не дава добър контакт) няма да работи нито скоростомер, нито брояч за изминалия пробег и задължително ще ти светне лампата за грешки и ще ти запише грешка 17. -самото табло се е прецакало нещо - ако е така, само едно от нещата няма да ти работи работи (само скоростомер или само брояча) и няма да има записана грешка. Редактирано 13 Май, 2015 от ADH-Honda 2 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
LAMER 82 #3 Отговорено 13 Май, 2015 (Редактирано) Ако и километража, и скоростомера не работят: -VSS (Vehicle Speed Sensor) - буксата му се е окислила и не дава добър контакт. Малко контактен спрей върши чудеса. Редактирано 13 Май, 2015 от LAMER Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
samuraj 3 #4 Отговорено 13 Май, 2015 (Редактирано) Благодаря за отговорите колеги...... Първо и най-лесно ще пробвам с контактния спрей..... Ма за чека - ми той си свети перманентно откакто карам колата вече пета година..... на газ. Но ще пробвам и това. А ако не се справя сам някой сервиз в София да препоръчате? Поздрави! Редактирано 13 Май, 2015 от samuraj Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
samuraj 3 #5 Отговорено 15 Май, 2015 Някой знае ли на кои крачета е захранването на датчика в скоростната кутия. Някаква схема на ел инсталацията да има? Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
samuraj 3 #6 Отговорено 18 Май, 2015 Захранване до датчика идва, напръсках с контакт клинър и отново не ще да отлепи........ Стигам до датчика. Той е на ред......... Идея от къде мога да закупя? Колата е 5 генерация, D15 B2 мотор, кутията е автомат.... Някой по-напреднал дали може да каже датчиците на ръчката и автомата дали са еднакви? Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #7 Отговорено 18 Май, 2015 (Редактирано) Различни са датчиците, за автоматик си става само от автоматик. Датчика става от всички D серия мотори с автоматични трансмисии от тия години (сивик 5-а, Сивик 6-а, вкл. и англичанките, CRX Del Sol). НО, така и не ми отговори на въпросите които ти зададох: -само скоростомера или брояча за изминатия пробег ли не работи... или и двете накуп ? -каква грешка/грешки ти дава/тества ли системата ? Имай на предвид, че това, че си пръскал с контактен спрей, не означава нищо. Лично аз съм имал проблем със самата букса, беше хванала такава патина, че имаше изводи които се бяха разяли и просто ги нямаше (проблема го реших, като отрязах буксата и сложих друга букса, от друга кола) иначе преди това пръскам, чистя.... ама не гледам добре да видя, че пръскам върху съсипани изводи. Така, че проблема може да ти е в самата букса (някой пин вече го няма) и от тук да идва цялата магария. Редактирано 18 Май, 2015 от ADH-Honda Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
samuraj 3 #8 Отговорено 18 Май, 2015 И двете не работят. Това с буксата не занм, карах колата на майстор жичкаджия и той ми каза че е прозвънил всичко и е ок. Та за това си мисля че следващата стъпка трябва да е датчик...... Не знам, продължавам да мисля че е най добре някой който се е сблъсквал с подобен проблем да я погледне. Тест на чека както каза колега не съм правил, а и не мисля че ще мога сам да се справя. Ти къде се намираш евентуално да и хвърлиш едно око......... Пусмни ми един тел да ти звънна..... Поздрави! Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
ADH-Honda 773 #9 Отговорено 22 Май, 2015 Щом и двете не работят и жичкаджия е проверил контактите, явно остава да е самия датчик. Аз съм от Враца. 0877143963 ми е телефона, но теста на системата не е нищо сложно, просто 'ръгни някакъв кламер/жица в двупиновата букса за да окъси (буксата се намира под жабката, отдясно, към пасажерската врата), дай на контакт и ще видиш броя мигания на лампата на таблото и това е. Поне да се убедиш, че проблема е в този датчик и да търсиш друг, това може да постигнеш с тест на системата (ако ти изпише грешка 17, което в случая трябва да е едно дълго и 7 къси мигания). Но ако наистина не си уверен какво да правиш и не си много на "ти" с колите, иди по-добре на сервиз и не се опитвай да се занимаваш с нещо, което не ти е работа. Някой сервиз, който се занимава с хонди (Юби-ко, Омбре, Бултрако), както си прецениш. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radibadboy 6 #10 Отговорено 25 Май, 2015 Явно си му е дошло времето.Ако нети е проблем че ще си с други километри купи си нов за 20 лв.Внимавай ако е от мегапартс че някой не са пробвани и ми се случи да ми пратят с неработещ оборотомер. 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Schmeichel 0 #11 Отговорено 21 Август, 2015 Аз имах сходен проблем.... моят километраж буквално превърташе стрелката и после увисваше надолу и там оставаше,оказа се самият километраж е сдал багажа... Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове