aceinsleeve 1 #1 Публикувано 3 Май, 2015 (Редактирано) Здр-те колеги, мисля да се присъединя към клуба. Утре ще гледам един Сивик 5ген, 1,3 90 коня мисля, че беше мотора на газ. Продава я един приятел за 750лв каза, че миналата година е сменил окачване, а тази година скоростна, вика че колата върви добре и за смяна била генерацията, като ми каза, че ако взема права щяло да ми струва към 70лв. Ръжда имала леко на задни вежди, ама това е нормално за кола от тези години. Та ако може да ми кажете за какво да се оглеждам и как да проверявам, че утре наи-вероятно ще я ходя да я видя. Благодаря предварително. Редактирано 3 Май, 2015 от aceinsleeve Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #2 Отговорено 3 Май, 2015 1.3 е 75к.с а не 90к.с. За тези пари какво има да и гледаш.Сядаш,караш и ако ти пасва я взимаш,пък после стягаш. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aceinsleeve 1 #3 Отговорено 3 Май, 2015 Абе и ти си прав аз в крайна сметка ще заделя 2к за кола до края на лятото така, че ще има лев да я стегна, а за мотора съм сигурен че е 90к значи сигурно е 1.4 или 1,5 не съм много на ясно с моторите им. И да попитам ако я взема и реша да си кърпя веждите задните кви пари ще ми струва всичко с боята тя е оригиналната синя, някой ако е правил подобна маниполация да сподели приблизителна цена. Благодаря Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #4 Отговорено 4 Май, 2015 Ако е 90к.с значи е 1.5.За кърпенето немога да кажа,но всичко зависи от майстора.Отиди и питай някой тенекеджия колко би излезнал евентуален ремонт. 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #5 Отговорено 4 Май, 2015 Моята първа хонда я взех за същите пари,и не съм я оглеждал изобщо.Качих се и я взех Беше 1.3 75к.с После едно стягане и накрая я прдадах :Д 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aceinsleeve 1 #6 Отговорено 4 Май, 2015 Колко време я кара твоята Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #7 Отговорено 4 Май, 2015 Около година След това взех 1.5 90к.с , карах я около 5-6 месеца, след това 2 форда ми изпаднаха почти без пари,а тъкмо се бях върнал от чужбина и нямаше какво да карам, и накрая направих бартер + доплащане от моя страна за сегашната ми хонда 1.6 125к.с хечбек и вече година и половина съм с нея 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aceinsleeve 1 #8 Отговорено 6 Май, 2015 Оказа се доста проблемна въпросната хонда, та реших да изчакам да си събера парите и да гледам за по-запазена. Може би ще се пусна да гледам коли след края на летния сезон. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Янушев 40 #9 Отговорено 7 Май, 2015 Така е най-добре.Събери някакъв капитал и не бързай да се нахвърляш на 1-вата която ти е хванла окото,коли има 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aceinsleeve 1 #10 Отговорено 16 Май, 2015 Събери още малко пари и си вземи Сивик 6-та генерация с 1.5 или 1.6 мотор. Вероятността да има по-малко ръжда и да си по-доволен от мотора е голяма! Ръждата тръгне ли веднъж няма спиране. Имал съм 5-та генерация. Като я взех ръжда не се забелязваше. След 4-5 год. се появи солидна ръжда по задните вежди, която в последствие премина надолу по праговете. Благодаря за мнението колега ще го имам в предвид, въпреки че ми се иска 5та, много по красива ми е Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
igniter 60 #11 Отговорено 25 Май, 2015 1.4 вече е слабо по каквито и да е стандарти. Още повече че каталожния разход на гориво при 1.5 vtec двигателя е половин литър надолу спрямо не vtec 1.4 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
radibadboy 6 #12 Отговорено 25 Май, 2015 Търси си 1.5 поне.При 1.3 тия карбураторни истории са големи мизерии (ако си я караш така).Ако ти е от гледна точка на евтина гасчица 1.5 (d15b2) моно е мотора за возене.Ако взимаш 1.4,1.5,1.6 v-tec предвиди инжекцион. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
aceinsleeve 1 #13 Отговорено 1 Юни, 2015 Здравейте, отново има раздвижване по темата, сега си харесах по обява едно купе 5 генерация 1.5 i (101 Hp) газ/бензин пълна инжекция. Какво мислите за този мотор? 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове