Jump to content
harry11

Сивик 7 ремонт на двигател

Recommended Posts

Здравейте колеги,

Имам достааа голям разход на масло. Какво ли не правих какво ли не сменях (гумички на клапани, гарнитура на картер, гарнитура  на капака). В крайна сметка се стигна до маслени сегменти. Някой да знае ревизирането на мотора колко пари излиза.Мотора е D14z6. Чудя се дали има смисъл тъй като колата си остава вечно моя след този ремонт.

 

Благодаря предварително.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко излиза зависи от много фактори -какви части взимаш ,колко е алчен майстора и т.н .Остава вечно твоя не мисля че важи за хонда,после след кадърен ремонт колата става пушка ,ще караш с кеф ,пък като решиш по-нататък да се разделиш с нея мисля че ще се намерят купувачи без проблем.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей колега , 

колко точно ще струва ремонт на един двигател е невъзможно да се предвиди. Всичко зависи от теб и от джоба ти. Ако дакажем твоите сегменти струват 100лв ПРИМЕРНО , като махнеш коляновия вал ще искаш да смениш и семерингите така и така е смъкнат вала те да са по 20 лв да кажем, после се мерят лагерите основни и биелни ,ако са към края на живота си (според сервизния допуск) трябва да сесменят (така и така е смъкнат вала) после като извадиш буталата се мери и цилиндровата риза според буталото и  там ако нещата са към края се прави (не знам при хонда ризи ли се сменят или бутала но сигурно са бутала ) Ти казваш че главата ти е правена  (като сменяха гумичките водачите някой мери ли ги луфт в водачите причинява кратно по бързо износване на гумичките ) .Като се маха картер се сменя задължително гарнитура , която е добре да бъде поставена със силикон (аз ползвам на виктор реинз   "рейнцсойл" със ал.примеси ) той струва 30тина лева + сумата на гарнитурата. Бутала се вадят от горе което значиче ще ти трябва и гарнитура за главата . Като се маха вал се маха и маховик там болтовете се слагат с лепило НО хубаво един локтайд осигурител  струва и той 15тина лева. към дотук изчислената сума според цената на частите се добавят и консумативи като : нафта ,корисилин,меглио ,парцали ако нямаш , нов маслен филтър и 2 вида малсло (едно за разработка 1500 до 2000 км и едно даси налееш с новия филтър запостоянно) .Към сметката до тук се добавят и Н-брой детайли които ще ти се прииска да смениш .

 

   Другия вариянт е отваряш набиваш новите сегменти и затваряш където сметката ти е само гарнитура на картер + гарнитура на глава + силикон+ осигурител за резби + сегменти+1 масло+1филтър ( разработката ще правиш с маслото с което си в момента  ) + консумативи за почистване.

Имай в предвид че двигател се прави на чисто  и чист всеки детайл се мие и маже преди да се сложи .

 

 Сега ще споделя и моя опит с първия двигател който отворих и аз като теб исках само едни сегменти НО , като го отворихи видях дереджето се уплаших и като се почна едно пазаруване сегменти, основни лагери ,биелни лагери ,къде що има уплътнение и гарнитурка , водачи на клапани , гумички , хидравлични повдигачи (двигателя беше на ауди)  ,лагери на вала на делкото,ревизия на маслена помпа, термостат,водна помпа ,ролки, ремъци- цялата работи почни наближи 1000 лв защото всичко беше оригинално. 

гедоре , комплект лимбуси,луфтомерни пластини,шублер , вътромер индикатор - тези си ги  набавях в продължение на една година преди да започна да разглобявам .

 

 Така че избора е изцяло твой  може и с 300 може и с 1000 реши какво ще правиш с колата  и колко искаш да якараш.Лично аз ако пак отворя свой двигател няма да се поколебая и ще го направя от -до както си трябва.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...