Plamen.Dilkinski 40 #1 Публикувано 23 Март, 2015 Здравейте, Мисля да сменя задните накладки, като говорим за барабани, не дискови спирачки. Не съм много наясно с процедурата, предполагам само накладките се сменят, не целия барабан ? Ако е така, за какви цени горе-долу става дума за накладките и самата процедура сложна ли е за изпълнение.Заедно с тази смяна, искам да сложа и нова спирачна течност, която предполагам че не е сменяна няколко години - имате ли впечатления от някоя марка, или да се доверя на Юбико .Мерси и безаварийно Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 653 #2 Отговорено 23 Март, 2015 Ако си с D15Z8 си с дискови спирачки отзад,не с барабанни.И ако си бърз,днес Пешо пуска общата поръчка на EBC спирачки,можеш да се уредиш за 30-тина лева с накладки. Смяната е лесна,махаш старите накладки,навиваш буталата и слагаш новите.Натискат спирачка и обезвъздушаваш.По преди това трябва и да освободиш ръчната от гайката зад пепелника на подлакътника. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #3 Отговорено 23 Март, 2015 D15Z8 е мотора, 114 коня, и колкото и странно да беше и за мен в началото - барабанни са. Лично съм боядисвал барабаните миналото лято, защото бяха вече доста ръждиви. Благодаря за уточнението, ще я оставя в Юбико тия дни, а за спирачната течност има ли значение каква, или там каквото ми препоръчат в сервиза?Също така искам да сменя и антифриз, спрял съм се на : http://www.rexol.bg/index.php?route=product/product&path=71_161&product_id=232 . Как ви се струва? Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
kvd74 653 #4 Отговорено 23 Март, 2015 Чудна работа това с барабаните,но може и да съм в заблуда,въпреки че всички,които съм виждал с този мотор,са с дискови. За сп.течност предполагам трябва да е с подходящия ДОТ,иначе марката-която си избереш от марковите,аз взех Феродо,сигурно има и по-добри. Но пък антифриза ми е от Хонда 56-58лв./5лт. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #5 Отговорено 23 Март, 2015 Това със спирачките беше нещо, което страшно ме учуди когато купувах колата, както и факта, че нямам ABS, въпреки че има 2 airbаg-a.За смяната на на накладки и челюсти нямам намерение да се занимавам аз, предпочитам да я оставя на някой, който наистина знае какво прави А това за спирачната течност с подходящ ДОТ, четох из нета и гледам че има различни варианти - ''Различаваме DOT 3, 4 и 5.1'' обаче кой е най-подходящ за нашите машини ? За антифриз, май и аз ще взема син от Хонда, макар че и за тези на Мотул чувам добри отзиви, като цяло разликата в цената от 10-20лв. не е проблем, въпроса е да сложа нещо добро 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
jijane 462 #6 Отговорено 23 Март, 2015 Това му се вика ниво на оборудване.Моята D14-ска е с дискове отзад, имам колега със същата(година,двигател са еднакви) и неговата е с барабани отзад и без ABS. и други дори и 1.6 съм виждал с барабани отзад. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Shpeer 53 #7 Отговорено 24 Март, 2015 (Редактирано) Не съм много наясно с процедурата, предполагам само накладките се сменят, не целия барабан ? Сменя се и барабана ако е износен има си допуск , който трябва да се премери и ако е износен повече от допустимото се сменя и той с накладките . Накладките все пак се износват в нещо което нещо е барабана . Редактирано 24 Март, 2015 от Shpeer 1 1 Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #8 Отговорено 24 Март, 2015 Ясно, ще се подготвя и за смяна на барабан, ако се окаже че трябва. Относно спирачната течност, някой сменял ли е наскоро, засега колега спомена на Ferodo, обаче какъв DOT е най-подходящ? За смяна на антифриз, предполагам най-добре да питам в Юбико за ОЕМ син на Хонда . Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове
Plamen.Dilkinski 40 #9 Отговорено 30 Март, 2015 колеги, След известно проучване по сервизите, реших да я оставя при Омбре, като само с няколко прозвънявания успях да си запазя час Питах и в Юбико, където за антифриз ми обявиха 15лв. на литър, някакъв Мобил ? За спирачна течност, пак на Мобил, но не ми каза цена.При Омбре ми казаха, че имат всичко, и ще им се доверя за марката на антифриз и спирачна течност, ако някой се интересува ще споделя в последствие с какво работят. Сподели публикацията Адрес на коментара Сподели в други сайтове