Jump to content
Executor

Семеринг на скоростна кутия

Recommended Posts

Карам англичанка `99, 1.4, 75 коня хечбек 6 серия. Днес ходих да сменям маслото и слязох в канала да видя отдолу какво става. Маншона на щангата която идва от скоростния лост и влиза в скоростната кутия е омаслен. Маншона е здрав. Този който сменя маслото ми каза, че семеринга изпуска но явно не много и много хора не го сменяли само доливали на 10 000 км по малко. Каза че за да се смени трябва цялата скоростна кутия да се свали и отвори - така било при рената и още няколко коли ми изброи. 

Въпроса ми е тоя прав ли е или семеринга може да се смени без сваляне и отваряне на скоростната кутия ?!

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не се сваля скоростната кутия. Маха се пръта към скоростната кутия и се вади семеринга. Разбира се източете маслото от скоростната кутия. Съветвам те да си купиш семеринга предварително, че не е стандартен и ако го няма наличен на момента оставаш без кола докато пристигне.

http://japancars.ru/index.php?route=catalog/honda&hmodtyp=18660&nplgrp=2&cmodnamepc=CIVIC&xcardr=5&dmodyr=1999&carea=KG&ctrsmtyp=5MT&xgrade=1.4IS&nplblk=M__0100

На тази схема семеринга е М-6

Редактирано от jijane
  • Нагоре 2

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много благодаря. Имаш едно черпене от мен. 

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Не за него - 7. Аз съм обяснил за кой е - точно номер 6. Не ми го каза механик а човек, който сменя маслото. Става дума за семеринга където влиза щангата от скоростния лост.  ;) Вече питах и на друго място  ;) 

Редактирано от Executor

Сподели публикацията

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

No registered users viewing this page.

• Предстоящи събития

No upcoming events found
  • Създай нов...