Jump to content
hristoh

Настройване на часовник на ЦРВ ІІ с навигация

Recommended Posts

Привет колеги!

Вчера регистрирах Хонда ЦРВ бензин набор 2004. Колата е внос от Германия и на пръв поглед е ОК, с изключение на дребни козметични забележки. Нивото на оборудване е Executive, и както на всички ЦРВ-та, произведени преди 2006 качването на карта на България за навигацията явно е мисия невъзможна.

Все пак немецът ми е оставил навигационния диск и някакви кодове за него, та ми се иска поне да настроя часовника на навигацията, защото тука за разлика от предното ЦРВ няма друг часовник на таблото.

 

Моля за инфо как се настройва пустия часовник, че от менюто не намирам никъде настройки на час.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, колега. Първо честита ти придобивка. За да свериш часовника, трябва навигацията да прочете диска и да може да цъкаш в менюто, ако не прочита диска, няма как да свериш часовника.

Лека и успех!

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря, колега.

 

Всичко тръгна с диска и най-вече като смених менюто на английски :yes: . Жалко, че няма как да се качат карти за Бг за тия навигации, ноо явно 2004-та не са ни имали за хора още.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мдааа, то остави, че нас не са ни имали за хора, а цяла източна Европа не е съществувала явно..... ;-)

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте колеги,

Присъединявям се и аз към гордите собственици на ЦРВ ІІ с проблеми по вградената навигация.Четейки по форумите ,включително и по руските успях да заредя диск 4.7гб с карта за източна европа...но уви...не можах да  я подкарам....та и чак  тогава разбрах, че имам някакъв диск . с уж оригинална навигация във флопито- ДВД на колата...е  както и да е  та нито новия нито стария диск успях да подкарам. излиза си и ерора и това  си е.... братята руснаци казват

1.) Вставьте диск

2.) Дождитесь появления сообщения об ошибке.
3.) Войдите в меню диагностики зажав одновременно клавиши Menu, Map и Back.
4.) Выберите Version и нажмите OK (нажатие по большому джойстику).
5.) Выберите Download и нажмите OK.
6.) Затем дождитесь окончания загрузки (может занять несколько минут), затем навигатор должен перезагрузиться. Можно пользововаться!!!
 
 
Да ама не.......това три бутона  ли са -меню,мар, и стлалката на обратно,което разшифровам като  Васк.....или  това са два бутона  съответно Меню и Мар наклонена черта и пречупена стрелка(като ентър ама на обратно)......помогнете.......кой с каквото може.............или  винаги има и други варианти..Представителството на Хонда въвъ Варна ( ама се носи слух че режат глави).......та ....бог да ми е на помощ

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това изглежда интересно... Някъде го бях чел и пробвал.... ноооо нищо... не ми излиза такова меню за Диагностика... Иначе, да трите бутона са Меню, Карта, и Стрелката за Back.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тъй ама трябва да си намеря диск с карта на България за таз генерациа хонда....щото записах един ама чак тогава видях че е за след 2007

Продължавам.

На два пъти изкарах някво меню ама не само с трита бутона и аз не знам как ии не ми заприлича на диагностика и се уплаших да не прецакам нещо и не го рових...та в общи линии ще съм доволен ако се махне само прозореца с грешката....за сега

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Честита придобивка, колега!

За навигацията, да не те обезсърчавам, но като взех колата март месец питах доста "разбирачи" от хонди и навигации тук в Сф и всички до един ме убеждават, че няма шанс да се подкара Бг карта на това чудо. И все пак дано бъркат де... от първия ти пост разбрах, че си намерил диск за Източна Европа, но както той, така и оригиналния ти диск дават грешка. Ама грешката една и съща ли е?

Питам, защото имам оригинален диск, който не ми дава грешки /разбирай - работи си навигацията, но дава само едни пунктири, щото няма карта, върху която да чертае маршрут/, та ако може дай линкове/ инструкции да направя и аз един опит... все пак твоя пост е слаб лъч надежда, въпреки мнението на cucy .

А като си споменал за меню - тука в това т.нар. "тайно меню", дето се влиза с натискане на бутони Menu и Zoom- стрелка надолу - през него май също може да се прави инсталиране на новия диск - май Diagnosis Menu> Unit Check> Force Download или греша?

Иначе май нещата отиват към разкарване на това телевизорче и слагане на един обикновен сд плейър с usb, то навигация вече и от телефона може, ама да слушам музика от флашка през трансмитер ми е малко тъпо.

Много се отнесох нещо ей... накратко - стискам палци да подкараш картата и да се похвалиш тук и да ни просветиш :yes:

Редактирано от hristoh

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Отговорено (Редактирано)

Момци, при мен се появи и друг проблем... В някоя от темите бях писал, че съм подкарал диск за западна Европа.... нооооо беше за кратко, защото много бързо се зацапва лещата на DVD-то и спира да чете диска и пак показва така дразнещото съобщение ERROR DISK. Ходих в един сервиз нещо го почистиха ама пак спря след време... и казаха, че и лазера отслабвал с времето и щяло да става още по-зле. Така, че май нема смисъл да се мъчиме. Още повече, че е сигурно че няма карта за БГ за нашите навигации преди 2007. Единственото нещо което си мисля е, ако може да пробвам дали няма да стане навигация от 3-та генерация Цр-в или от някой Сивик, щото едва ли са правили различна навигация за всеки модел. Може само капака около навигацията да е различен.

Редактирано от cucy

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"""А като си споменал за меню - тука в това т.нар. "тайно меню", дето се влиза с натискане на бутони Menu и Zoom- стрелка надолу - през него май също може да се прави инсталиране на новия диск - май Diagnosis Menu> Unit Check> Force Download или греша?"""

Точно така е....нямаш грешка......Правя последен опит за навигацията

1.Ще се опитаме да влезем в навигацията през Аутодата`- да видим читава ли е изобщо

2.Правя диск с ImgBrun на  APN3_6C101 - 

http://torrenthound.ru/hash/ea4e7852be40e53e2041b113ffb199a842c3e783/torrent-info/Honda-Navi-Radio--East-Europe-3.60-APN3-6C101

това изтеглих и ще се опитам да го запиша с ImgBrun на DVD+R DL ако тръгне тръгне- втори вариант има един пич във Варна -има го в Продавалника продава дискове с навигация за 35 лв - и трети вариант в представителството на Хонда продават също по  50-60 лв- но и те са манифактура----щото оригиналните са много скъпи....... тъй де ще пиша какво е станало...асталуего за сега

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

През аутодата нищо не стана имат опция само за по новите модели.....третата генерация и т.н.

Сподели публикацията


Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    No registered users viewing this page.

  • Предстоящи събития

    No upcoming events found
×
×
  • Създай нов...